Pharell Williams a maga módján próbálja felhívnia figyelmet a klímaváltozásra. 

Leonardo DiCaprio mellett az amerikai énekes is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet arra, már most mekkora problémát okoz az éghajlatváltozás világszerte. A java pedig még csak hátravan. Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb emberhez juttassa el üzenetét, Williams egy olyan zenét készített, ami pont ezen problémára fókuszál. A 100 Years, azaz 100 év névre keresztelt dalt egyébként néhány szerencsés már hallhatta 2017-ben a zenész sanghaji fellépésén, ám ez volt eddig az egyetlen alkalom, amikor lejátszották – írja az Index.hu.

A világhírű énekes új dalát csak akkor lehet meghallgatni, ha 100 év múlva még nem semmisült meg a bolygó, és van még egy kitétel

Fotó: Facebook

Mint kiderült, a számot – 2017-től nézve – 100 év múlva csak akkor fogják újra lejátszani, ha addigra a klímaváltozás nem végzett még végzetes pusztítást a bolygón. A lemezt egyébként egy vízben oldódó agyagkorongon tárolják, így ha a tengerszint túlságosan megemelkedik, megsemmisül. A dal 2017-es lejátszása után a CD-t átszállították Franciaországba, ahol egy hig-tech széfben őrzik. Az énekes elmondása szerint ezzel a lépésével szeretett volna trollkodni kicsit azon áltudósokkal, akik nem törődnek az ökoszisztémával. Sőt, azt is kifejtette, milyen fontosnak tartja, hogy minden emberben legyen egyfajta tudatosság, ami a környezetünket illeti.

Forrás: Index.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Talán megleszek a nóta nélkül is. A Happy-től is a falra mászok, ha meghallom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.