Augusztusban, több mint egy évtized után egy koncertre újra összeáll a Kispál és a Borz. Várt váratlan visszatérése kapcsán a HVG.hu kérdezte a legendás együttes két alapító tagját. 

Visszatér a Kispál és a Borz: "életbiztosítást akartunk kötni a koncertünkre "

Fotó: Facebook

„Ha csinálunk egy jó koncertet, ahol az emberek jól érzik magukat, meg csinálunk magunknak egy albumot, ahol meg mi érezzük jól magunkat, az egy jó kompromisszum”

– mondja Lovasi András, aki nemrég kirángatta Kispál Andrást a „kisnyugdíjas életéből” és rávette újra a közös munkára.

Saját bevallásuk szerint akkor kezdték e az egész spontán zenélést, amikor a Lovasi-szólóalbum bemutatójára készültek. A próbák során egyszer csak észrevették, hogy mással is foglalkozunk, nemcsak a műsor programját tanulják be.

Az évek óta kínzó kérdésre, hogy lesz-e még valaha Kispál lemez, Lovasi András így felelt: 

Három dalt már fel is vettünk. Van 3-4 olyan, amiről már látjuk, hogy lesz belőlük valami. Ez már, úgy gondoljuk, hogy egy lemeznek a váza lehet.

A koncertek kapcsán pedig egy igazán hajmeresztő elképzelésük volt: 

Minden évben többször megkeresnek különböző koncertszervezők, hogy álljunk össze, de ezeket eddig elutasítottuk. Egyetlen kivétel volt, egy Aréna-bulira bólintottunk rá, ami 2024-ben lett volna, Kispi 60 éves születésnapján. Egy életbiztosítóval kötöttünk szerződést, az volt a terv, hogy meghirdetjük 4-5 évvel a koncert előtt, elkezdjük árulni a jegyeket, és ha addig meghalunk, vagy bármi történik, akkor a biztosító visszafizette volna a jegyek árát. Gondoltuk, ez elég jól hangzik, ebbe belemegyünk, legalább megszabadulunk a „mikor lesz már Kispál?” kérdésektől. De a járvány keresztülhúzta ezt az elképzelést, mert a biztosító visszavonta az együttműködést, másrészt távozott Magyarországról.

A teljes interjút a HVG.hu oldalán olvashatják. 

Forrás: HVG.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.