Sosem kedvelte az énekes munkásságát, de nagy szakmai kihívásként éli meg, hogy megformálhatja Zámbót.

A Blikk cikke szerint már zajlik a forgatása az RTL Klub új sorozatának, A Királynak, a tízrészes produkcióban Zámbó Jimmyt Nagy Ervin fogja alakítani.

Nagy Ervin alakítja Zámbó Jimmyt a róla szóló sorozatban

Nagy Ervin Otho szerepében Claudio Monteverdi Poppea megkoronázása című darabjának próbáján a Katona József Színházban 2020. március 4-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Nagy Ervin a lapnak elmondta, nem volt rajongója Jimmy munkásságának, de azt hatalmas szakmai kihívásként éli meg, hogy őt alakíthatja. 

Egyáltalán nem voltam Jimmy-rajongó. A szüleim nem hallgatták őt, nekem pedig a Guns N’ Roses és a Kispál és Borz volt a kedvencem kamaszként. Később, a színházi kultúrában sem volt jelen a popzene, így bár pontosan tudtam, ki Zámbó Jimmy, hogy százezrek rajonganak érte, hogy stadionokat tölt meg a koncertjein, nem szólt otthon a CD-je

- magyarázta a lapnak a színész, akinél viszont mostanában sok Zámbó-dal csendül fel otthon, a szerepre készülve. 

Lassan már megdobál a családom, mert a dallamtapadás miatt egész nap a slágereit dúdolom. Minden nap meghallgatom egy lemezét. Azt hiszem, nem túlzás azt mondani, ő volt a magyar Elvis Presley, hiszen a népszerűségét tekintve, és azt, hogy a legszélesebb réteget tudta itthon megszólítani, abszolút hozzá hasonlítható

- mondta el a lapnak, aki azt is elárulta, honnan igyekszik ihletet meríteni az alakításához.

Jimmy családjától megkaptunk pár régi VHS-kazettát, amelyen családi események vannak. Bepillantást nyerhettem a privát életébe, hogy milyen ember is volt ő. Ki is az a Jimmy, aki Csepelen él, és imádja a gyerekeit, öleli, puszilgatja őket? Próbáltam egy-két jellegzetes testtartást, kézmozdulatot leutánozni, amelyről a nézők, akik ismerték, vagy látták őt, egyből ráismernek majd. Ettől függetlenül nem az a célom, hogy egy az egyben olyan legyek, mint ő, nem a popsztárt vagy az ikont akarom alakítani, hanem az embert. Azt gondolom, néhány rész után már a nézők is elvonatkoztatnak attól, hogy mennyire hasonlítok rá.

Egy-két kulisszatitkot is elárult a Blikknek Nagy Ervin: a szerep kedvéért sem növesztette meg a Jimmyhez hasonlóan göndör fürtjeit, viszont az énekes családjától kölcsön kapta Jimmy néhány régi ruháját.

(...) Hidegrázós volt, amikor felpróbáltam, és tökéletesen passzoltak rám a darabok, egy centivel sem volt se nagyobb, se kisebb, mindenhol passzolt. Az egy nagyon meghatározó pillanat volt

- mesélte Nagy Ervin, aki már nagyon várja a sorozat premierjét.

Forrás: blikk.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Fontos film! Legalább annyira, mint az Elk*rtuk...
ila51
Ne is emlegessük Jimmyt , az egyik asszony a házban szerelmi bánatában teljes hangerőn hallgatta egész nap ...elég volt .
namihami
""Sosem kedvelte...""
Tökéletesen megértem. Vagyunk ezzel így jónéhányan...
driv3r
A szemeddel látsz, a szíveddel érzel,
a füleddel hallasz, az orroddal szagolsz,
a májaddal méregtelenítesz, a pipilőddel pisilsz,
a hónaljad... szőrös, a hüvelykujjad szembefordítható,
...

Tovább is van, de szerintem is hagyjam abba. Most!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.