Brit hírszerzői jelentések szerint az oroszok semmiféle lényeges haladást nem értek el az elmúlt 24 óra harcaiban. A londoni védelmi minisztérium arról is beszámolt, hogy az ukránok sorozatos ellentámadásai hátráltatják az inváziós erőket céljaik elérésében.

Összeomlott Putyin terve: alig haladnak az oroszok, elismerték a veszteségeiket is

Sem az orosz haditengerészetnek, sem a légierőnek nem sikerült felülkerekednie az ukrán védőkön és így nem tudnak érdemi támogatást nyújtani az inváziós csapatoknak. A brit hírszerzés úgy tudja, hogy még mindig heves harcok dúlnak Mariupol birtoklásáért és ezek a csatározások akadályozzák az oroszok Donbász-i hadműveleteit is.

Moszkva e hét elején jelentette be, hogy megkezdődött az úgynevezett ukrajnai különleges katonai művelet második szakasza, amelynek célja a keleti, Donbász régió elfoglalása.

Nagy-Britannia bejelentette, hogy a legkorszerűbb, Challenger-2 típusú harckocsikat szállítja Lengyelországnak. Londonban azt közölték, hogy a lengyelek ezekkel akarják pótolni azokat a T-72-es tankokat, amelyeket Ukrajnába küldenek.

Ugyanakkor a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség arról számolt be, hogy a brit különleges erők legalább 20 tagja ukrán katonákat képez ki diverzáns feladatokra Lemberg környékén.

A SAS nevű brit kommandó egységet a második világháború idején hozták létre, és harcosai főként a titkos katonai műveletek végrehajtásának szakértői.

Az oroszok hivatalosan is elismerték, hogy áldozatokat is követelt a Moszkva cirkáló elvesztése. A védelmi minisztérium most azt közölte, hogy egy tengerész meghalt, 27 pedig eltűnt, amikor elsüllyedt a fekete-tengeri orosz flotta zászlóshajója. Korábban az oroszok azt hangoztatták, hogy a hadihajó mind az 510 tengerészét épségben kimentették.

Moszkvában viszont ahhoz továbbra is ragaszkodnak, hogy a cirkálón ismeretlen okból ütött ki tűz, amelynek következtében felrobbant a lőszerraktár és a sérült hajó a viharos tengeren elsüllyedt.

Az ukránok ezzel szemben arról számoltak be, hogy két rakétájuk találta el a Moszkva hadihajót és ez okozta a vesztét. Nyugati szakértők a hajóról megjelent fényképek alapján hihetőnek tartják az ukránok állítását.

Amerikai források pedig azt jelentették, hogy a Moszkva cirkálón legalább 40-en veszíthették életüket.

Forrás: Hírklikk

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
@tomsawyer - régről: Hagyd! 16 énje van - bármikor!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Libbantölő
Forrás hírklikk. Vagyis hazug, gecipondrók gyülekező helye. A fasz és szopópeller meg rögtön átveszi a szart is csak hazug legyen. Gratulálok!
kereső
Már Odesszát is rakétázzák az oroszok. Ma egy 3 hónapos csecsemő is áldozatává esett a támadásnak.
Érdeklődéssel várom a putyinista trollok megfejtéseit, hogy a baba milyen náciskodással, esetleg háttérhatalmi konspirációkkal érdemelte ki a halálát.
tomsawyer - régről
@Kanji: El kéne dönteni, hogy alkoholista ámokfutót játszol-e vagy pedig egyszerűen csak 3 agysejtest. Mert 20 percen beül kijózanodni Guinness-rekord számba megy.
Senki se szeretne olyan rohadt "okos" lenni, mint te - mi szeretünk "butamagyarparasztok" lenni, már ha ez azt jelenti, hogy becsületes, egyenes, gerinces ember valaki. Mindaz, ami te és ti nem.
Nem érdekel a machinációd, mert 30 ezüstért rég eladtad magadat és olyanoknak felelsz meg, akik arra sem méltóak, hogy mellettük az utcán elmenve a betonra sercintsen az ember.
Szívatni valakit egy dolog, mert a szívatás természete egyrészt az időbeni rövidség, másrészt az, hogy nagy kárt nem okoz. Az, amit ti csináltok nem szívatás. Sem az időintervallum miatt, sem azért nem, mert olyan kárt okoztatok, amelyet nem lehet jóvátenni.
Nálatok gonoszabbat keresve se találni az egész galaxisban. Szégyelld magad. Mondanám, ha lenne mivel szégyellned. Neked és a te bandádnak a lelkiismeret ismeretlen tartomány.
tomsawyer - régről
@Kanji: Ismeretlenül is kurvára rühellek. Minden megnyilvánulásod gonosz. Süt belőle a végtelenül felsőbbrendű - semmire arcoskodó - gonoszság.
csipetke
@KisTehen: 20:06 Ja,szerinted meg kéne tapsolni a köcsög ruszkikat,meg a gazdájukat,hogy a testvérnépüket gyilkolják? Az ukránok a hazájukat védik.
tomsawyer - régről
@Kanji: Nem képzeled, hogy bármire rákattintok?
Csak egyszer írom le és ha legalább az átlagot megüti a felfogóképességed, (nem ám, ahogy hiszed magadról, hogy milyen májer vagy) akkor talán eljut a tudatodig: nem kért senki segítséget. Tartsd meg magadnak az ilyen segítséget, amit művelsz.
Ahogy a nagyképű, handabanda felsőbbrendű szövegeidet is, mert senki sem vevő rá. Mifelénk szeretnek az emberek egyszerű, egyenes, "butamagyarparasztként" tengődni. Én speciel direkt élvezem.
Ha már ennyire különbnek képzeled magadat, akkor menj a te köreidbe, ahol divat lekezelően bánni a kiszolgáltatott emberekkel és megalázni őket (itt jegyezném meg, mivel is vagy te különb pl. az oroszoknál, ha így teszel?) és ott osszad az áldást és az észt. Vidd magaddal azt is, aki álszenten helyeselget ehhez.
Na, akkor ezt megbeszéltük.
lusta
@csipetke: Nem leszek népszerű. Az ukránok a hazájukat, Kárpátalját (is) védik.
ESCOBAR
@tomsawyer - régről: Hagyd! 16 énje van - bármikor!!!
Yoda69
@Shikari: Eddig is ezt tettek a ruszkik, kozben meg civil lakosokat meszarolnak le, es noket es gyerekeket eroszakolnak meg. Ezek a te meg a gazdad haverjai. putyin el fogja vesziteni ezt a haborut, es egy mocskos haborus bunoskent vonul be a tortenelembe, egy lapon emlitve hitlerrel es sztalinnal.
ómió
Talán már Moszkvát is bekerítették "Jeszenszkiék"? Vagy ezt még korai hazudni?
tomsawyer - régről
@Kanji: Kaptál több mint 3650 lehetőséget és esélyt. Nem kérek se belőled, se abból a némberből, aki még használja a nickedet. Ereszkedjetek le máshoz nagy kegyesen. A hátam borsódzik tőletek.
Egy mondatot nem tudsz kiizzadni magadból, ami nyomokban őszintének, igaznak hat, annyira hiteltelen vagy.
Menj vissza azokhoz, akiktől a 30 ezüstöt kaptad. Velük vagy egyívású. Aztán egymás között megtárgyalhatjátok (ahogy tettétek eddig is), hogy éppen mi facsarja az érzékeny orrotokat - mert nektek az őszinte szó mindig tűrhetetlen odőrrel bír - és mint egy tárgyat, egy csorba fülű, értéktelen findzsát, kezeld úgy ezt követően is az embereket. Ti ehhez értetek.
Nagy összegben fogadnék arra, hogy pontosan ugyanazt fogod csinálni, mint eddig, mert nincsenek illúzióim, te (ti) egyszerűen gonosz vagy(tok).
ESCOBAR
@Kanji: Én - mint szakember - azt mondtam:16 éned van ! Hogy hányan vagytok az most mellékes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.