Ha Ön is paleo, vagy éppen gluténmentes étrendet követ, valószínűleg találkozott már olyan receptekkel, amelyek blansírozott mandulát, vagy mandulalisztet használnak. Mi is ez, és hogyan készül? Otthon is könnyen elkészíthető ez a finomság: 100 gramm mandulához kb. 0,7 liter víz szükséges. Forraljuk fel a vizet egy lábasban. Tegyük bele a mandulákat, és pontosan 1 percig hagyjuk benne a forrásban lévő vízben. Vigyázzunk, tartsuk be az időt, mert különben a mandulák megpuhulnak! Vegyük le a lábast a tűzről, és gyorsan öntsük bele a mandulákat egy szűrőbe. Folyassunk rá hideg csapvizet, azért, hogy ne puhuljanak tovább. Ez maga a sokkolási folyamat. Amikor kicsit kihűltek, tegyük őket papírtörlőre, esetleg egy száraz konyharuhára, hogy a felesleges vizet felitassuk róluk. Minden egyes mandulát fogjunk a mutató- és a hüvelykujjunk közé, és könnyedén húzzuk le a héjukat. Mikor kész vagyunk, alaposan szárítsuk ki a mandulákat, mielőtt felhasználjuk őket.

Forrás: magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.