A kávé talán a legismertebb és legnépszerűbb ital a világon, kevés olyan ember van, aki ne szeretné valamilyen formában. A kávékészítés már önmagában is művészet. De mi is a tökéletes kávé titka és hogyan lehet fenntartható a kávétermesztés?

A kávé is lehet zöld, iIyen a fenntartható kávézás

A Tchibo garantáltan előcsalogatja az Önben rejlő baristát! Részletes útmutatójukkal Ön is tökéletes kávét készíthet bármelyik készülékkel, legyen szó automata kotyogós vagy akár a régi időket idéző kézi filteres kávéfőzésről!

Mit jelent a fenntarthatóság a kávé szempontjából?

Fenntarthatóság a természeten és a társadalmon alapszik, felelősséggel tartozunk azért a világért, amelyben élünk és élni fogunk. De mit is jelent ez? A fenntartható fejlődés, vagyis a sustainable development egyik alapelve, hogy egyszerre veszi figyelembe a gazdasági fejlődést, környezeti ügyeket és a társadalmi igényeket.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1987-es Brundtland-jelentésében a fenntartható fejlődés úgy szerepelt, mint az a fejlődési folyamat, szervezési elv, amely

kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.

A Tchibo céljai között fontos szerepet tölt be, hogy termékeik méltányos módon készüljenek.

Többek között elindult a Cafissimo kapszulák újrahasznosítása, amely 100% fenntartható kávét tartalmaz, emellett a külseje 100%-ban újrahasznosítható anyagokból készült. Az elhasznált kapszulák pedig az erre kijelölt tasakban leadhatóak bármelyik Tchibo üzletben.

A kapszulás kávé mellett a szemes kávé szerelmeseinek sem kell lemondania a fenntartható kávéról, ugyanis a Tchibo Barista Caffé Crema és a Tchibo Barista Espresso is fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik.

A harmincadik születésnapját ünnepli idén a Tchibo, melynek alkalmából a kávézás egyedi élményén túl sok szórakozásra és nyereményre számíthat minden meglévő és jövőbeni vásárló.

A Tchibo üzleti modellje a mai napig egyedülálló, a kávé és a kávézáshoz kapcsolódó gépek és kiegészítők mellett prémium minőségű használati cikkeket kínál, hetente változó tematikában, saját kiskereskedelmi hálózaton keresztül.

A minőség és az egyediség mellett a Tchibo számára kiemelten fontos a Föld jövője. A kávékat egyre nagyobb arányban fenntartható tanúsítvánnyal ellátott gazdaságoktól szerzik be.

Mitől lesz fenntartható a kávé?

A fenntartható kávétermesztésben annak érdekében, hogy kíméljék a talajt és a klímát nem használnak növényvédő szereket vagy műtrágyát. Ezáltal a talaj termékenyebb, a kávé minősége jobb, az ültetvényesek jövedelme pedig magasabb lesz.

A kávé iránti kereslet folyamatosan növekszik, a kávéültetvényesek viszont egyre nehezebben tudnak megélni a kávétermesztésből, amelynek csak egy részét teszi ki a klímaváltozás, a tápanyagok emelkedő költségei és a kávé csökkenő ára.

A Tchibo amellett, hogy magasabb jövedelmet szeretne elérni a kávéültetvényesek számára és jobb munkakörülményeket az ültetvényeken, nagy figyelmet fordít arra, hogy a kávétermesztés környezetkímélő és fenntartható módon történjen.

Minden negyedik Tchibo kávé tanúsítottan fenntartható termesztésből származik, a cég azonban ennyivel nem elégszik meg, még tovább növelnék a fenntartható Tchibo kávék arányát. Emellett az is fontos számukra, hogy a fenntartható gazdálkodásra való átálláshoz megfelelő támogatást kapjanak az ültetvényesek. Ennek érdekében helyben speciális képzési programokat valósítanak meg.

A kávé is lehet zöld, iIyen a fenntartható kávézás

A Tchibo széles kínálatában azonban nem csak kávék találhatóak, hanem használati tárgyak, konyhai eszközök vagy akár ruhák, így a náluk fellelhető termékeknél is fokozott figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra.

A fából készült termékeiket FSC® tanúsítvánnyal rendelkező fából állítják elő. A tanúsítvány szigorú irányelvei felelősségteljes erdőgazdálkodást garantálnak.

A cég fontosnak tartja a fenntartható forrásokból származó fa beszerzését, hiszen az erdők hatással vannak a klímára, emellett védelmet nyújt az állatnak és embernek egyaránt.

A bútorok és fa termékek mellett a ruhák fenntarthatóságára is nagy figyelmet fordít a Tchibo, számos textiltermékük kizárólag temészetes alapanyagokból készül, hiszen a viszkóz, modál vagy lyocell szálak megújuló nyersanyagból, fából készülnek.

Magyarországon 1992-ben indult a Tchibo kávék forgalmazása, majd 2007-ben nyílt az első üzlet, amelyet hét további követett, így ma már az öt budapesti mellett, Győrben, Kecskeméten és Pécsett is vár mindenkire a Tchibo élmény.

Az ünnepi időszak alkalmából a Tchibo több meglepetéssel is készül a vásárlói számára. Május másodikától országos nyereményjáték indul, melyben minden Tchibo termék részt vesz, értékhatár nélkül.

Május 14-én pedig útjára indul a "Tchibo Barista Bár" roadshow, amely több mint 11 városba viszi el a Tchibo kávéélményt országszerte, egészen 2022. június 25-ig. Helyszínekért kattints: www.tchibobaristabar.hu

Ha pedig kedvet kapott volna egy tökéletes kávé elkészítéséhez, próbálja ki ezt a mennyei mogyorós kávét!

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 Tchibo eszpresszó

1 teáskanál mogyorószirup

125 ml tej

Elkészítés:

A tejet felhabosítjuk, hozzákeverjük az eszpresszót és a mogyorószirupot, majd az egészet egy latte macchiato-s pohárba töltjük. Óvatosan ráöntjük a tejet és megszórjuk kakaóval. A mogyorós kávét jegeskávéként is szervírozhatja. Ez esetben hideg eszpresszót, tej helyett pedig vaníliafagylaltot és tejszínt használjon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.