Ezt meg kell írni, mert nagyon úgy látom, hogy a hazai olvasók egy része sem azzal nincs tisztában, mi is az a háború, sem azzal, mi a sajtó. De abban halálosan bizonyos, miszerint az ő véleményétől függ mindkettőnek a sorsa. Van egy rossz hírem: ez bizony nincs így.

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Shikari: Pont rólad szól a cikk, kommenthuszár.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
reménytelen, épp ez az amire ártunk és qurmányunk propagandája - igen eredményesen és hatékonyan - neveli a zembereket:
ne olvassanak mást csak őket,
amit olvasnak azt ne értsék és ne értelmezzék helyesen,
s amit látnak abban ne szemüknek higgyenek, hanem a propagandának! =))
RonaGyuri
mindeközben a derék cenzor ezt nem engedte be, pedig nagyon sokat elmond a Párt központi propagandájáról:
magyarnemzet.hu/belfold/2022/05/a-penzert-osztodik-a-szivarvanykoalicio
simmering73
@Shikari: Ilyen propaganda dumával csak a propellerig jutottál? Szégyen.
nemkati
@Shikari: Pont rólad szól a cikk, kommenthuszár.
Nessy
Érdemes elgondolkozni a cikken. Mindannyiunknak! Már aki hajlandó kicsit magába szállni, és rájön, hogy az értelem helyett az érzelmei diktálják a kommentjeit. Kezdem magamon. Néha kitör belőlem is a russzofóbia, ami tényleg érzelmi vélemény. Ettől függetlenül, Putyin háborúja egy tisztességtelen, területszerző háború!
kereső
Mindenféle érzelmektől, és fóbiákól mentesen: milyen szép is az, amikor egy a horthy rendszert feltámasztó, félfeudális rendszert épitő államnak, egy az 1970-es évek szovjetúniját idéző területrabló, agresszor állam a "barátja", és lassacskán szövetségi szintre lép ez a barátság. Miért 1970?- mert a megszállt területeken kinn lobog a szovjet zászló, a hangszórókból a 70-es évek hazafias , katona nótái szólnak.
És ami a legfontosabb, mindkét állam vezetője azt hangoztatja:" előre megyünk, nem hátra".

Azok meg, akik beveszik a "nácitlanitás", "békefenntartás" és egyéb meséket erre a területszerző, rabló invázióra- melyet egy lator állam inditott egy nálánál jóval kisebb állam ellen, megkérdőjelezve annak létezését- az keresse fel orvosát gyógyszerészét, de mindenképpen javasolom, hogy csináltasson másik szemüveget, amely korrigálja a hályogot a szemén. Bár az, műtéttel sem gyógyitható teljesen.
És aki beveszi a rezsicsökkentéses maszlagot, hogy azért kell ennek a lator államnnak a "barátsága", az gyógyithatatlan szellemi vakságban szenved.
Csizmás Kond
@Nessy: Minden háború tisztességtelen, mert nem azok vívják akiknek előnyük származna belőle hanem másokkal csináltatják akiknek csak a kín és szenvedés jut. Ami ezt az orosz ukrán cirkuszt jelenti ez sem különb, csupán az érdekek mások. Most mindenki putyint hibáztatja, hogy el akarja foglalni ukrajnát, pedig az nem is úgy van. mert felvetődik a kérdés, hogy miért akarna egy olyan terület birtokosa lenni ahol mindenki az ellensége lesz ? Szerintem és nemcsak ez a háború nem azért indult mert putyinnak kellett a terület sőt nem putyinnak kellett hanem azoknak akiknek a putyin területei is kellenének...azért tolattak idáig, azért fojtogatják, hirdetik a saját nagyságukat, demokráciájukat úgy hogy csak az az igaz...és aki szintén az ők dogmájukat fújja azt teleszarják haditechnikával meg mindenféle szarral...minek kell ez? miért nem fér meg mindenki a saját bőrében ? miért nem lehet becsülettel kereskedni, üzletelni dolgozni élni és nem azt lesni, hogy mit honnan lehet harácsolni ?...és ezt egyiket sem putyin tette hanem valaki akit ma félistenként imádnak sokan .
Nessy
@Csizmás Kond: Ahhoz képest, hogy nem területszerzési célja van Oroszországnak, a múlt nap jelentették be, hogy " örökre az elfoglalt Herszon megyében maradnak"!
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 10:04
Ezzel azt akarod mondani, hogy nem a putyini Oroszország támadta meg a szomszédját, és putyin csak egy akarat nélküli, dróton rángatott báb? Miért is nem fért a bőrében? Fenyegetve érezte mgát a NATO közelsége miatt?
Ha nem a Mercator-féle vetület lenne előtted hanem egy földgömb, akkor neked is a szemedbe tűnne, hogy bizony Kanada is NATO tag, eléggé közel, Alaszkát már nem is említem, ami pedig USA tagállam. Az oroszok már bánják is, hogy annak idején elkótyavetyélték a jenkiknek.
Yoda69
@Csizmás Kond: A faszt nincsenek terulet szerzesi igenyei. O maga mondta, hogy vissza akarja allitani a nagy Szovjetunio terulete egyseget. Mi ez ha nem teruleti igeny? Az meg putyint nem erdekli hogy a teruleten elok esetleg ellensegesek lesznek. Nagy cucc. Nem o el ott. Aki meg sokat pattog az majd szepen eltunik, ahogy ez szokott lenni a nagy tesonal.
En nagyon bizom benne higy Ukrajna kepes lesz megallitani a ruszki agressziot. Foleg ugy hogy az Unios olaj embargo nagy ervagas lesz a ruszkikon.
Csizmás Kond
@Nessy: ...terület...ukrajna az orosz jóvoltból született, és ha nem tudja megbecsülni az önállóságát akkor az orosz miért kéne engedje hogy az másé legyen ?...isten adta isten elvette...
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...tudom hogy sokat tudsz...de azt elfelejtetted, hogy az orosz mint nagyhatalom nem adja csak úgy oda a feketetengeri kijáratát ha már megszerezte...
és alaszka...ki hogy veszi de így a megmaradt terület sokkal jobban védhető mintha az benyulna az amerikai kontinensbe...szóval tudták mit csinálnak jobban mint te vagy én.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...ki az a maga és kinek mondta ?...mert a lapok hogy sokat mondanak az egészen más.
...és ukrajna...na az a büdös életben soha nem lesz ettőől arrafele független...mert nagyon lebaszta...akkora hadiadóságot hozoztt össze hogy ha az orosz nem piszkálná akkor is belefülad a saját piszkába...egy életre eladósodott kiszolgáltatottá vált...és ezt a kis bohócnak köszönhetik.
Nessy
@Csizmás Kond: Ha emlékeim nem csalnak, aláírta Oroszország is azt a nemzetközi egyezményt (Madridban?) amiben elfogadja és tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását! Ennyit a "tiszteletben tartásról" és a szerződés betartásáról!
Csizmás Kond
@Nessy: ...biztosan...de szerintem a nato is írt alá olyan valamit ami megakadályozná az orosz felé való terjeszkedést.
Amúgy itt olyan dolgokról vitatkozunk amibe sem beleszólni nem tudunk sem semmi közünk hozzá viszont ha a nató kezdi ha az orosz kezdi akkor is mi isszuk a levét...szóval ebben drukkolni bárkinek is szerintem egy ordináré marhaság.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: 10:04, "teleszarják haditechnikával meg mindenféle szarral...minek kell ez?"

Mert az orosz bálványod a teleszart haditechnikájával nem fér a bőrében. Nyilván kell neki ukrajna, a fekete földek, az olajbányák és ásványlelőhelyek ezrei. Kell a tengeri kijárat és kikötő.

Ukrajna ásványkincsekben gazdag ország, mintegy 20 000 ásványianyag-lelőhely található a területén, 117-féle ásványi anyaggal, melyek közül 95-nek van kereskedelmi jelentősége. Nagy mennyiségben bányásznak vasércet, mangánt, ilmenitet, uránércet, kőszént, grafitot, kaolinitot, tűzálló agyagot, és jelentős az építő- és díszítőkövek külfejtése is.

Ukrajnában kőolaj- és nagy mennyiségű földgáz-lelőhely is található, utóbbiból Európában a harmadik legnagyobb tartalékkal rendelkezik, azonban a nem megfelelő ütemű kitermelés következtében importra szorul az ország (wiki).
GeoCravker
@Peller Anikó: Csak csendben megjegyzem, hogy éppen az általad írtak nem csak egy területszerző háborút indokolnak, hanem a közvetett gyarmatosítást is a túloldalról. A német és francia, ad abszurdum az amerikai érdekszféra kiterjesztését is.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...Panni...ez nem fakanál...oroszország egynegyede lakatlan és ásványi kincsekben nagyongazdag szűzföld...na de hagyjuk mert ez nem nekedvaló...
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Mit gondolsz miért lakatlan gyagyás? Azért mert ember nincs aki önszántából ott élne. Ott csak a Gulág nevű falvakban élnek (?) emberek (?).

Az ásványi kincsek amit könnyen ki lehet bányászni az a mocsáriszap metánja. Ja, az ráadásul magától jön ki, mint a kistehénből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.