Talán még nem volt a történelemben még egy olyan per, ahol egy hollywoodi filmsztár, Johnny Depp csap össze exfelesége Amber Heardel, úgy, hogy az emberek úgy figyelik a műsort, mint egy valóságshow a TV-ben. 

Johnny Depp és Amber Heard pere: a feminizmus diadala vagy megcsúfolása?

Fotó: SHAWN THEW / POOL / AFP

Néhány éve derékba tört Depp színészi karrierje, mert volt felesége párkapcsolati erőszakkal vádolta őt nyilvánosan, ezért a sztár most 50 millió dollárra perli egykori nejét rágalmazás miatt – dióhéjban ennyi volna a történet, ha az eljárás során nem derült volna ki, hogy inkább Amber Heard terrorizálta a férjét, amíg együtt voltak. Legalábbis utóbbira már biztosan vannak bizonyítékok.

Ahogyan az Index fogalmaz, szemünk előtt futó rágalmazási pert százmilliók követik napi szinten szerte a világon, ami annyiban nem is meglepő, hogy minden együtt van benne:

-ismert emberek,

-atipikus alaphelyzet (férfi vádol nőt),

-szex,

-erőszak,

-pénz,

-árulás,

-obszcén részletek

-és persze a kamera folyamatos jelenléte a tárgyalóteremben.

Ideális összetevők ezek egy méretes bulvárbotrányhoz.

Nemek harca

Még Johnny Depp is kinevette a zokogva vallomást tevő Amber Heardöt, akinek senki sem hisz

Az egyik értelmezési közösség azzal revolverezi Deppet, hogy kifigurázza a bántalmazott nők szenvedéseit, és még ebben a helyzetben is visszaél a másik nem kiszolgáltatottságával – tudván, hogy ő a híresebb, ő a gazdagabb, és ő a férfi. A patriarchális fölényből cirkuszi produkciót csinál, az önfeledt mizogíniából pedig valóságos sportot űz.

A másik tábor szerint éppen itt volt az ideje, hogy valaki lekvittelje végre a manipulatív hisztérikákat, megmutatva országnak-világnak, hogy alapelemük a pénzsóvár hazudozás. (A házasság csupán 15 hónapig tartott, a válás mégis hétmillió dollárjába került Deppnek.) Afféle történelmi ellencsapás ez tehát a túltolt feminizmus ellen, a fagyi visszanyalt.

Forrás: Index.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
23 évvel fiatalabb nőt nem veszek feleségül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.