A levélírótól egyszerre kaptam dicséretet és megrovást. Méltányolta, hogy utánanéztem az „Eb ura fakó.” mondás eredetének, elhagytam azonban a folytatást Orbán Viktor május 16-i beszédéből. A miniszterelök ugyanis május 16-án, az immár ötödik parlamenti esküje utáni szónoklatban leszedte a…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A történet nagy valószínűséggel nem igaz,

de ettől még egyértelműen releváns, sőt igencsak frappáns is, több szempontból is

Mint ismert népünk szemefénye, aki egy műveletlen paraszt-suttyó, ezt nem titkolja, sőt ahol lehet megcsillogtatja ebbéli hiátusait.
Nem volt ez másképp hétfőn sem, mikor programbeszédet tartott hétfőn, pillanatokkal azután, hogy a parlament miniszterelnökké választotta. Az az igazság, hogy annyi sületlen marhaságot hordott össze, hogy szinte elveszett egy igazi „gyöngyszem”. A hallódó Nyugat és a gaz EU elleni hősi közdelem ecsetelése közben dobta be: „Eb ura fakó, Ugocsa non coronat.”!
Aminek számtalan poénos lehetősége van
akár arra gondolunk, hogy nem régi tólta a székbe a nemzet szolgálólányát,
vagy arra, hogy a soklábon álló lánykája az egyetlen dinasztikus remény!
etc.
azonban hic & nunc egy sokkal fontosabb következményről van szó, mint az állítólagos történet, mikor 1722-ben III. (Habsburg) Károly országgyűlést hívott össze, hogy a magyar honatyákkal megszavaztassa a leányági örökösödést.
Hanem az a tény, hogy
„Ugocsa vármegye közigazgatási egység volt a Magyar Királyság északkeleti részében, utolsó székhelye Nagyszőlős volt. Területe Ukrajna, Magyarország és Románia között van felosztva.”
Ugocsa a magyar köznyelvben a buta primitív műveletlen suttyó szinonimája! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: bocs ha valaki nem tudná a történet szerint:
mikor oldalba bökték az elbóbiskolt atyafit, felriadva motyogta, hogy „Ugocsa non coronat”.=))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.