Tartottak egy jótékonysági koncertet is Berlinben, az ott befolyt adományokat az orvosi ellátásra fordítják.

A 444 cikke szerint az idei Eurovíziós Dalfesztivál nyertese, az ukrán Kalush Orchestra 900 ezer dollárért adta el a versenyen nyert díját, hogy így gyűjtsenek pénzt az ukrán hadsereg drónvásárlására. A kristálymikrofont a Facebookon tették árverés tárgyává.

Eladta az Eurovízión nyert díját az ukrán zenekar, hogy az árából drónt vegyenek a hadseregnek

A Kalush Orchestra az Eurovízión a díjukkal május 14-én Torinóban

Fotó, címlapkép: AFP/Marco Bertorello

Az árveréssel egyidőben a zenekar a berlini Brandenburgi kapunál is is tartott egy jótékonysági koncertet, ott az orvosi ellátás fedezésére gyűjtöttek támogatásokat.

A zenekar egyik tagja, Oleh Psziuk azt kérte a koncerten a résztvevőktől, hogy ne szokjanak hozzá a háborúhoz, a cikk szerint úgy fogalmazott, hogy szerinte "ennek mindig a címlapokon kellene lennie, amíg el nem jön a béke."

Psziuk eredetileg az anyjáról írta a Stefania című dalt, amivel megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált, de a háború miatt átértelmeződött a szöveg, sokan Ukrajnára értik a dal bizonyos sorait. 

A kristálymikrofonért kapott összegből három ukrán gyártmányú PD-2-es típusú drónt vásárolnak majd a cikkben írtak szerint.

Forrás: 444.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

C_3PO
Az fasza! Gratula! Mert ha gyerekeknek adja élelmiszercsomag formájában, akkor rendben, hogy megnyeretjük velük a fesztivált! De így...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
C_3PO
@Horizont: Aki fegyverre költ, az szereti a hazáját! Értem én!
Shikari
@Horizont: Nyom nélkül söpri el Putyin a kis terrorista, bűnállamot!
Galway
@Shikari: Már kilencven-egynéhány napja egyebet se tesz, és a helyzet egyre sz*rabb! Az orosz hadseregben leginkább. Putyin még/már az alélt hívők zömének a szemében se atyaisten. Bár vagytok néhányan kivételek.
Horizont
@C_3PO: Védelemre. Az ész megáll rajtatok. Csak halkan súgom meg és csak neked, hogy nem az ukránok támadták meg az oroszokat és nem ők rombolnak náluk és nem ők ölnek gyerekeket náluk és nem ők erőszakolnak nőket náluk. Reménytelenek vagytok. Egészségetekre.
Shikari
@Galway: Putyin nem kapkod! Rájöhettél már! :-)
C_3PO
@Horizont: Olvasd el mit írt erről Frei Tamás! Csak halkan súgom meg neked (nem nektek), hogy reménytelen vagy! Te egyedül!
Mondom Frei! Olvasd el!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.