Megakadályozták, hogy Orbán túszul ejtse Európát. Bár a nyugat-európai sajtó – a Politicótól a Die Presse-ig – úgy értékeli, Orbán győzött az Európai Tanácsban – ez tévedés. Még a magyarországi nemzetvezető is azt közölte, csak a “leghajmeresztőbb” lehetőséget sikerült kirázni azzal, hogy a MOL felmentést kapott az orosz olaj embargója alól. Ehhez azonban el se kellett volna mennie Brüsszelbe. Mivel minden tagállamnak vétójoga van, elég lett volna megüzenni, hogy NO. Ami azt illeti, ezt meg is tette 2 hónapja. Ezért a “leghajmeresztőbb” opció egész egyszerűen már naprenden sem volt. Orbánnak megint sikerült legyőznie egy nem létező ellenséget.

Forrás: b1.hvgblog.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
„Orbánnak megint sikerült legyőznie egy nem létező ellenséget”

amiben a legnagyibb probléma, hogy vakójában sem nem siker, sem nem győzelem és még csak nem is ellenséggel szemben

A címadó mondat nickgrabowszki „Magyarország már csak névleg tagja az EU-nak” című postjából van. Beszámol róla, hogy:
Bár „pár hete azt mondta, napirendre se engedi venni az embargót, most simán megállapodott róla.”, sőt ahol
„nem tudta elérni a valódi céljait: se az embargó megvétózását, se milliárdok kizsarolását az Unió gazdag tagállamaitól.”,
amivel
„Orbán teljesen marginalizálódott és perifériára került Európában. Csak sajnos vele Magyarország is.”! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Senki nem beszél arról mi lesz ennek a nagy győzelemnek az ára !
Az Unió tudomásul veszi, hogy Orbán marad az olcsó orosz olajnál az Unió meg marad annál, hogy olcsó orosz olaj mellett Orbánnak nem kell pénz. Marad tehát a 7 cikkely szerinti eljárás és a jogállamisági eljárás. Ha Orbán ugrál, néhány kötelezettsészegési kör beleférhet az időben.
Na már most: - ha az igaz, hogy július 1.-től Magyaroreszág lesz az EU soros elnöke, akkor minimum egy félé évet fog csúszni minden, mert ugye Orbán bolond, de annyira nem degenerált, hogy a saját lemészárlását kezdeményezze. Vagyis az idén már nem lesz pénz. Az Unió pedg akkor is jól jár, ha a "nekünk járó" pénzt 2023-ig fialtatja valahol.
A sok Orbán-hívő birka a napi bégetései közt eldöntheti, hogy ennél a velőt rázó győzelemnél ki járt jól.
Gazella
Zsirháj vakhitu hiveinek nagyon tetszik , hogy állandóan harcol ez az elmezakkant, csak a testén nem látszik.. Hamarosan a saját taknyán fog elcsúszni.Világos, hogy nagyon hat a narancs vezérlésű propaganda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.