Haumann Péter halálával tizenegyre csökkent a Nemzet Színészeinek a száma, ezért 2022. június 22-én, szerda délelőtt hagyományosan a Nemzeti Színházban gyűltek össze a Nemzet Színészei tanácskozni és dönteni.

Balázsovits Lajost választották a Nemzet Színészének

Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas színész, színházi rendező és színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az M5 televíziós csatorna Magyar filmek új köntösben című sorozatának felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisán. A sorozatban a filmlaborban digitálisan restaurált filmklasszikusokat sugározzák, amelyek a Filmalap nemzeti filmörökség felújítási programja keretében nyerték vissza a lehető legteljesebb korhű, autentikus formájukat. A vetítések előtt az alkotók a forgatások legemlékezetesebb pillanatairól mesélnek, felidézik a stáb nehézségeit és örömeit. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Közel 40 perces tanácskozás után hozták meg döntésüket a Nemzet Színészei: Haumann Péter helyére Balázsovits Lajost, Balázs Béla-díjas magyar színművészt, színházi rendezőt és színiigazgatót, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották meg – olvasható a színház honlapján.

11 órakor a Nemzeti Színházban találkoztak a Nemzet Színészei a színház igazgatói irodájában:

Almási Éva, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Lehoczky Zsuzsa, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza. Csomós Mari, Jordán Tamás Király Levente és Máthé Erzsi

személyesen nem tudtak jelen lenni, ezért ők telefonon kapcsolódtak be a választásba, melynek értelmében a mai naptól Balázsovits Lajos a Nemzet Színésze cím új birtokosa. Az új Nemzet Színészének elsőként Vidnyánszky Attila gratulált telefonon.

Címlapkép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A kiválasztott Balázsovits Lajos méltó a címre, gratulálok.
Baker
Bármelyik művész méltó a felemlített nevek közül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.