A fenyőmag és friss bazsalikom párosításából születik az egyik legfinomabb tésztaszósz, a zöld pesto. No, persze, a kiváló minőségű extra szűz olívaolaj is fontos összetevője ennek az eredetileg Olaszországból származó tésztaszósznak. Hozzávalók: 8 dkg friss bazsalikom 8 dkg reszelt parmezán sajt 5 dkg fenyőmag 2 kövérebb gerezd fokhagyma 50 ml extraszűz olívaolaj só és bors ízlés szerint Így készül: Mérd ki a hozzávalókat, és egy turmixgépben keverd pépesre. Ha azt szeretnéd, hogy a fenyőmag íze karakteresebb legyen, száraz serpenyőben pirítsd meg egy kicsit, mielőtt a turmixgépbe dobnád – a pirított fenyőmagból valamennyit félre is tehetsz, ha ezt a már leturmixolt pestóhoz kevered, így rusztikusabb lesz a végeredmény. A zamatos fűszerkeveréket nemcsak frissen főzött tésztára használhatod, hanem szendvicsbe, zöldségekhez, pizzára is teheted, de friss vagy pirított kenyérrel is mennyei. Ha forró tésztához használod, ne a tűz felett keverd össze, csak a tálban vagy a...
Fenyőmag és friss bazsalikom = pesto
Forrás:
magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
Nagyvilág
- 2024. April 19., 15:24
Merényletet terveztek Zelenszkij ellen
Itthon
- 2024. April 19., 15:04
Jöhet az újabb benzinárstop – Hiába parancsolt rá a MOL-ra Nagy Márton
Itthon
- 2024. April 19., 13:00
Talpra Magyarok, már ugrott is Bajnai Gordon és csapata – El sem hinné, hogy kit támogatnak
További ajánlatok
Itthon
- 2024. April 19., 08:22
Totális csődben a forint – Egyre közelebb a 400-as euró és a 410-es frank
Itthon
- 2024. April 19., 06:22
Döbbenetes erejű szél tombol egész nap az ország területén – Most tavasz van vagy mégsem?
Nagyvilág
- 2024. April 18., 20:29
Ezt is megéltük – Megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást
Új hozzászólás