A fenyőmag és friss bazsalikom párosításából születik az egyik legfinomabb tésztaszósz, a zöld pesto. No, persze, a kiváló minőségű extra szűz olívaolaj is fontos összetevője ennek az eredetileg Olaszországból származó tésztaszósznak. Hozzávalók: 8 dkg friss bazsalikom 8 dkg reszelt parmezán sajt 5 dkg fenyőmag 2 kövérebb gerezd fokhagyma 50 ml extraszűz olívaolaj só és bors ízlés szerint Így készül: Mérd ki a hozzávalókat, és egy turmixgépben keverd pépesre. Ha azt szeretnéd, hogy a fenyőmag íze karakteresebb legyen, száraz serpenyőben pirítsd meg egy kicsit, mielőtt a turmixgépbe dobnád – a pirított fenyőmagból valamennyit félre is tehetsz, ha ezt a már leturmixolt pestóhoz kevered, így rusztikusabb lesz a végeredmény. A zamatos fűszerkeveréket nemcsak frissen főzött tésztára használhatod, hanem szendvicsbe, zöldségekhez, pizzára is teheted, de friss vagy pirított kenyérrel is mennyei. Ha forró tésztához használod, ne a tűz felett keverd össze, csak a tálban vagy a...

Forrás: magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.