Élesen bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt az idei irodalmi Nobel-díjas, Annie Ernaux.

Az írónőt a HVG többek között arról is kérdezték a francia elnökválasztás előtt, hogy miért intézett nyílt levelet Emmanuel Macron francia elnökhöz. Válaszából a Macront érintő kérdés mellett az is kiderült, mit gondol Orbánról:

Ellenállónak születtem, nem tudok megbékélni a társadalmi igazságtalanságokkal. Nyugtalanít, hogy ki lesz Macron kihívója, Le Pen vagy a jobbközép Köztársaságiak jelöltje, Valérie Pécresse. Zemmour óriási károkat okoz a fejekben, sokfelé hívják, az önök miniszterelnöke is, akinek a nevét sem vagyok hajlandó kimondani, mert annyit árt a működése Európának. Félelmet, undort kelt bennem Zemmour, a revizionizmusa, populista, szélsőséges nacionalizmusa. Az antiszemita Pétain marsall alakját igyekszik »szalonképessé« tenni, rehabilitálni. Sajnos, van rá kereslet.

Az idei irodalmi Nobel-díj nyertese olyan károsnak tartja Orbán Viktor személyét, hogy ki sem hajnaladó ejteni a nevét

Fotó: JULIEN DE ROSA / AFP

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relleporp
Hát nálunk se szeretik sokan kiejteni a nevét, inkább o1g-nek, csutinak, meg hasonlóknak hívják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@gina: Fekálvagina efftársnő! Te csak lazulj ott a bolsi latrinában!
Csizmás Kond
@gina: ..locsog ki belőled a baloldali műveltség mint fosos tehénből a gané...
csak úgy....
@Csizmás Kond: most mesélj a te müveltségedröl! :) a pártkönyveden kívül volt valaha más könyv a kezedben?
Németh István
Ez a " FEKÁLVAGINA" - csuda jó elnevezés - menten tudok sok társnőt párosítani mondjuk a merkelt, ursulát, a dobrevet, donáth, cseh, szabó, t. vadai, gy. németh, kálmán o. stb. Na de maradjunk ennél az annie ernalux speciális fekálvaginánál mint ugye egy sajátos kultur területen Nobeldíjazott moslék ribancnál, aki egy szuverén nemzet világviszonylatban elismert és nagyon is a figyelem központjában lévő államfőjét alázni kívánja, azzal, hogy nem veszi a szájára na nem a kukiját, mert azt venné, hanem a nevét! Meggyőződésem, hogy a nyilatkozatával csak az önmaga degenerális-szimuszát igazolja! Nem csodálkoznék, ha a nóbilis oment vissza vonnák tőle rövidesen!
balos
@Csizmás Kond: @Németh István: @ómió: Jelentem ennek a három nemzeth faszán hízott köcsögnek,hogy a pénzt és csokit a mamitok éjjeli szekrényén hagytam,de kibontva,nehogy papirral együtt egyétek meg!
evacica
Istenem! És milyen igaza van! Orbán tett azért, hogy ilyen hírünk legyen a világba! Szégyen, szégyen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.