Élesen bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt az idei irodalmi Nobel-díjas, Annie Ernaux.

Az írónőt a HVG többek között arról is kérdezték a francia elnökválasztás előtt, hogy miért intézett nyílt levelet Emmanuel Macron francia elnökhöz. Válaszából a Macront érintő kérdés mellett az is kiderült, mit gondol Orbánról:

Ellenállónak születtem, nem tudok megbékélni a társadalmi igazságtalanságokkal. Nyugtalanít, hogy ki lesz Macron kihívója, Le Pen vagy a jobbközép Köztársaságiak jelöltje, Valérie Pécresse. Zemmour óriási károkat okoz a fejekben, sokfelé hívják, az önök miniszterelnöke is, akinek a nevét sem vagyok hajlandó kimondani, mert annyit árt a működése Európának. Félelmet, undort kelt bennem Zemmour, a revizionizmusa, populista, szélsőséges nacionalizmusa. Az antiszemita Pétain marsall alakját igyekszik »szalonképessé« tenni, rehabilitálni. Sajnos, van rá kereslet.

Az idei irodalmi Nobel-díj nyertese olyan károsnak tartja Orbán Viktor személyét, hogy ki sem hajnaladó ejteni a nevét

Fotó: JULIEN DE ROSA / AFP

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relleporp
Hát nálunk se szeretik sokan kiejteni a nevét, inkább o1g-nek, csutinak, meg hasonlóknak hívják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Manapság mindig eszmeileg és világnézetileg "beszűkült" neobolsi idióták, mint ő is, szokták kapni a "Nóbelt"?!
balos
@szópó-ómió: Megnyugtatlak4Már felvettek a nagy Valagrend-szaros-madzaggal ékesített vas-keresztjére!Mint írták,türelemmel várj,mert még 2 millióan vannak előtted!
relleporp
Hát nálunk se szeretik sokan kiejteni a nevét, inkább o1g-nek, csutinak, meg hasonlóknak hívják.
Eladott Ország
Orbán: „Egy bizonyos szint alatt, mi nem megyünk egy bizonyos szint fölé.” Ennyit a miniszterelnök intelligencia hányadosáról.Nem is tudnátok.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272073390_4508226639305339_8977753661388037608_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=R4M_-hkyQtkAX-BSV3Q&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8JKtygo5PaO2eyXRemlqWmh2R3E5NePIMlJTFXDcibTw&oe=6345FB45
Itt áll előttünk egy kicsinyes gazember. Politikust játszik. Államférfiúi szerepben tetszeleg. Közben csak egy görcsrángatta utonálló.
pbs.twimg.com/media/Eo4hqLQXcAIbHlF?format=jpg&name=900x900
Kedves mikulás az idén ne hozzál nekem semmit. Orbán Viktort vidd a büdös pics*ba!
pbs.twimg.com/media/EovvtjLW4AAYx8e?format=jpg&name=900x900
jesz
ez a rusnya picsa lehet, hogy kurva okos, de még országot nem irányított. ő úgy ítélkezik, mint én róla.
csak úgy....
@jesz: te külalak vagy értelem szerint osztályzod az embereket?
vacsi
Ennek a nőnek én sem vagyok hajlandó kiejteni a nevét...
Németh István
Ez a hülye nagyon hülye - lehet, hogy Nóbeldíjas művet írt, talán valakitől azt is lopta, de hogy itt magyar honban nem élt, nem létezett, egy gúzsba kötött nép sorsáról (ugye trianon óta) fingja nincs, amelynek valójában egy jóléti folyománya a mai Orbán Viktor vezette kormány produktuma!
Ez a hülye, büdös, rohad picsájú vén kurva egy moslék szabadság ellenes anyagi érdekeltségei végett a szaros talpakat nyaló öreg, elment eszű ribanc!
namihami
@vacsi: 16.20:. Nem kiejteni kell, olvasni! Mi volt az utolsó mű, amit olvastál tőle?
namihami
@jesz: 16.00:. A Szabó Magdát se iparművész tervezte. Mégis jó író, külalaktól függetlenül, politikai és Orbánhoz fűződő ájult imádata ellenére
Emmersson71
Az 1988-as Orbán lájkolja ezt a cikket..és köp a mostani alteregójára!
134.bátor
Mi sem ejtjük ki a nevèt. Csak dagadèknak, tolvajnak,miniducenak, gonosz törpènek, hazudósnak, meg egyebeknek hîvjuk. Mègis mindenki tudja kiről beszèlünk:)
simmering73
Ha meg kell nevezni g-nek hívjuk. 12 év alatt egy mondatot nem hallottam tőle. Ha megjelenik a tévében vagy azonnal "mute" vagy másik csatorna.
134.bátor
@Németh István: te mèg egyszer agyvèrzèst kapsz a gyűlölettől:)
Málna
Legalább tudjuk, hogy miért ő kapta a díjat. A fejét elnézve meg nem csak egyes politikusoktól undorodik, hanem úgy általában mindentől...:-)
Borsó
@Málna: Majd lássuk a te fejedet 82 éves korodban. És ő legalább értelmes volt és az is maradt. Olyan dolgot ért el a munkájával, amire joggal lehet büszke.
Málna
@Borsó: Hát ha ilyen életundorom lesz, mint ami rajta látszik, akkor inkább a halál...Mellesleg egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a munkájával érte el azt, amit elért.
Németh István
Nem gyűlölök senkit legfeljebb utálok mér rá nézni is érted e szarjankó! akii egy más részéről ismeretlen nemzet, ismeretlen életvitelét semmibe véve bírálja az eddig legmagyarabb kormány kormányfőjét! Érted -e te seggfej barom!?@134.bátor: te a magyarságtól oly messze vagy mint seggem a szádtól, de nem is engedlek közelebb, nehogy élvezkedj !! Aztán a sallang hülyék > @relleporp: @simmering73: @Málna: fogalmuk nincs hogy mit jelent magyarnak lenni! Ezek amolyan vagyogató senkiházi, tetűvakarékok! > akinek se hazájuk, se minimális emberségük, nemzeti büszkeségük egyszerűen nem létezik!
Németh István
Különben ez a büdös ribanc annie ernalux csak fost kenhet a szájára, az ORBÁN VIKTOR Miniszterelnök Úr nevét ki nem ejtheti > ezért még a fejét is gillotinnal lecsapnák!
colibri
Francia Nobel-díjas író... és mennyire igaza van!!
Csizmás Kond
...és akkor most mi van...mert egy randa vénasszonynak nem tetszik Orbán azért hanyat kéne esni ?
gina
Aki intelligens az tudja ezt, de a sok magyar nem éri el még a második osztályos szintet sem, analfabéta fogatlan agyi nyomorékok
gina
@Csizmás Kond: Hahahah látszik a magyar alja kultúrád proli, jobb ha nem villogsz fogatlan kocsmatöltelék
gina
@Németh István: Te szar tudatlan proli jobb ha kussolsz messze vagy te töle bunkó tudatlan szarkupac
gina
@vacsi: Igen mert te Nobeldijat nyertél te kis szar proli
gina
@ómió: Hahahhaha te meg tudod itélni az ovodás agyaddal hahahhahahahah szegény proli
gina
@Málna: Te hogy nézel ki sarki ??? te meg tudod itélni,?? mondtam a sarkon pár forintért ajánlod magad de senkinek nem kell egy riherongy, küld a képed megnézünk szépség. amilyen mocskos szemét a belsöd a külsöd is olyan riherongy,, NOBELDIJAS azt sem tudod mi az te proli
ómió
@balos: Leszoptad már verőlegény efftársadat, bolsiék fajgörénye!? Megvolt a mai penzum!? El ne lustulj ott a Böszmeánuszban, bármennyire lágy is a "textúrája"!
ómió
@gina: Fekálvagina efftársnő! Te csak lazulj ott a bolsi latrinában!
Csizmás Kond
@gina: ..locsog ki belőled a baloldali műveltség mint fosos tehénből a gané...
csak úgy....
@Csizmás Kond: most mesélj a te müveltségedröl! :) a pártkönyveden kívül volt valaha más könyv a kezedben?
Németh István
Ez a " FEKÁLVAGINA" - csuda jó elnevezés - menten tudok sok társnőt párosítani mondjuk a merkelt, ursulát, a dobrevet, donáth, cseh, szabó, t. vadai, gy. németh, kálmán o. stb. Na de maradjunk ennél az annie ernalux speciális fekálvaginánál mint ugye egy sajátos kultur területen Nobeldíjazott moslék ribancnál, aki egy szuverén nemzet világviszonylatban elismert és nagyon is a figyelem központjában lévő államfőjét alázni kívánja, azzal, hogy nem veszi a szájára na nem a kukiját, mert azt venné, hanem a nevét! Meggyőződésem, hogy a nyilatkozatával csak az önmaga degenerális-szimuszát igazolja! Nem csodálkoznék, ha a nóbilis oment vissza vonnák tőle rövidesen!
balos
@Csizmás Kond: @Németh István: @ómió: Jelentem ennek a három nemzeth faszán hízott köcsögnek,hogy a pénzt és csokit a mamitok éjjeli szekrényén hagytam,de kibontva,nehogy papirral együtt egyétek meg!
evacica
Istenem! És milyen igaza van! Orbán tett azért, hogy ilyen hírünk legyen a világba! Szégyen, szégyen!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.