A hazai sztárénekesnőt sikertelen öngyilkossági kísérletet követően szállítottak kórházba, ahol kokaint és erős nyugtatót mutattak ki a szervezetében.

Zacher Gábor megszólalt a bedrogozott sztárénekesnő kapcsán

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az eddigi információk szerint az alkarján mindkét alkarján komoly sérüléseket láttak el a mentősök. A Bors értesülései szerint a rendőrség jelentős mennyiségű vért talált az illető 13. kerületi lakásának fürdőszobájában.

A Life.hu megkereste Zacher Gábor toxikológust, aki ezt mondta az eset kapcsán:

"Számtalan olyan esetbe futunk bele, amikor valakit nem behoznak a kórházba, hanem minket riasztanak oda, ahol az illető öngyilkosságot készül elkövetni, például a Duna egyik hídjáról akarja levetni magát. Ilyenkor az öngyilkossági kísérletet eredményező pszichés állapotot kell szakszerűen kezelni és megakadályozni a tragédiát"

– mondta a szakorvos, majd arra is kitért, hogy milyen esetekben engedhetik haza a pácienst és mikor tarthatják őt bent. 

Az ön- és közveszélyes állapot meghatározása mindenképp igazságügyi elmeszakértő, illetve pszichiáter feladata. A szakértő egy bíró kíséretében kérdéseket tesz fel az illetőnek, meghallgatja a válaszait, majd felállít egy szakvéleményt, mely alapján elrendelheti a benntartását vagy az elbocsátását.

Amennyiben a beteg bent tartható, az állapota alapján meghatározott ideig „utalhatják őt be" gyógykezelésre. Ha egy újabb vizsgálatot követően a pácienst már nem találják ön- és közveszélyesnek, emittálható, azaz elbocsátható az intézményből.

Zacher számos olyan esettel találkozott, melyek során az öngyilkosságot megkísérelt egyén önkényesen távozott az őt ellátó egészségügyi létesítményből. Az ilyesmit természetesen soha nem hagyják annyiban, szükség esetén a rendőrség segítségét kérik a beteg kézre kerítésében.

Ha úgy ítéljük meg, hogy van esély az öngyilkossági kísérlet megismétlődésére, az illető távozása után értesítjük a hatóságokat, melyek „körözést" adnak ki ellene, akárcsak a klasszikus bűncselekmények esetében. Amennyiben a rendőrök megtalálják a keresett személyt, előállíthatják és beszállíthatják őt a pszichiátriai osztályra

– részletezte Zacher Gábor.

Forrás: Life.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
miért nem meritek leírni a nevét?...a buzzancs herczegét bezzeg lehetott,mi?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.