A magyar televíziózás legendája hosszú évek óta eltűnt a nyilvánosság elől, felhagyott tévés karrierjével és új életet kezdett. Most egy díjátadó ünnepségen láthattuk viszont – írja a Blikk.hu.

Így néz ki most a legendás magyar tévés, Kudlik Júlia – fotók
Fotó: A Sára-Csoóri Életműdíjjal kitüntetett Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja átveszi elismerését a tavalyi díjazott Vitézy László Balázs Béla-díjas magyar producertől, forgatókönyvírótól, filmrendezőtől a közmédia díjátadó ünnepségén a budapesti Thália Télikertben 2022. december 8-án este. Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként. MTI/Illyés Tibor

Tegnap este tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként.

Az ünnepségen Kudlik Júliának átadták az ikonikus műsorvezetők előtt tisztelgő Sára-Csoóri Életműdíjat.

A legendás tévés Vitézy László Balázs Béla-díjas magyar producertől, forgatókönyvírótól, filmrendezőtől vette át a díjat a közmédia díjátadó ünnepségén a budapesti Thália Télikertben, amiről fotók is készültek, így megnézheti, hogy néz ki most Kudlik Júlia.

Így néz ki most a legendás magyar tévés, Kudlik Júlia – fotók
Fotó: A Sára-Csoóri Életműdíjjal kitüntetett Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja a budapesti Thália Télikertben tartott díjátadó ünnepségen 2022. december 8-án este. Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként. MTI/Illyés Tibor

Így néz ki most a legendás magyar tévés, Kudlik Júlia – fotókFotó: A Sára-Csoóri Életműdíjjal kitüntetett Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezető, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja átveszi elismerését a tavalyi díjazott Vitézy László Balázs Béla-díjas magyar producertől, forgatókönyvírótól, filmrendezőtől a közmédia díjátadó ünnepségén a budapesti Thália Télikertben 2022. december 8-án este. Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként. MTI/Illyés Tibor

A díjátadó ünnepségen mondott köszöntőjében Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke felidézte Németh László írását a média feladatairól, amelyet 1934-ben a magyar rádió irodalmi tanácsadójaként vetett papírra.

Hangsúlyozta: sorai a közszolgálati média napjainkig érvényes alapvetéseit fogalmazták meg.

A nyelvápolás, a hagyományőrzés, az öntudatra nevelés, a nemzeti önismeret nevelése, a tájékoztatás, a diákműsorok bevezetése, a népművelés, a kulturális hírszolgálat és a szépirodalom népszerűsítése ma is feladatokat jelent a közszolgálati médiának

- jelentette ki.

Azt mondta: az átadott díjak a fentiek jegyében végzett munkát ismerik el, követendő példaként állítva munkatársaik elé.

Az ismeretterjesztői Tőkéczki László-díjat Takaró Mihály József Attila-díjas író, irodalomtörténész kapta. A díjjal a Duna Televízió alapító kurátora előtt tisztelegnek.

A Herczeg Ferenc-díjat a nyáron Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója vehette át. Az elismeréssel a kiváló magyar író, újságíró, az Új Idők irodalmi hetilap főszerkesztője, a Petőfi Társaság elnöke előtt tiszteleg az alapító.

A magyar nemzeti hírügynökség alapítója, az MTI kiemelkedő szerkesztője és parlamenti tudósítója előtt tisztelgő Egyesy Géza-díjjal Kertész Róbert, az MTI londoni tudósítója munkáját ismerték el.

A kuratórium egy új díjat alapított az MTVA tavaly elhunyt hírigazgató-helyettese emlékére. A Gyukity István-díjat Demény Dóra, az M1 aktuális csatorna kiemelt hírügynökségi szerkesztője vehette át.

A sportújságírók díját, a közmédia életműdíjas főmunkatársának, legendás sportriporterének emléket állító Knézy Jenő-díjat idén Petrovics-Mérei Andrea, az M4 Sport műsorvezetője kapta.

A Magyar Rádió egykori zenei igazgatójának, a Zeneakadémia hajdani főigazgatójának emlékére alapított Dohnányi Ernő-díjat Czigány György Erkel Ferenc-, Liszt Ferenc- és József Attila-díjas író, költő, újságíró, szerkesztő, zenei rendező, műsorvezető, érdemes művész vehette át.

Wacha Imre-díjban részesült Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, érdemes művész, a Duna műsorvezetője, a Montágh Testület tagja. A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó elismerés a több mint 50 évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak állít emléket.

Az ikonikus műsorvezetők előtt tisztelgő Sára-Csoóri Életműdíjat Kudlik Júlia televíziós műsorvezető, bemondó kapta.

A kiemelkedő szakmai munkáért és a közösségért végzett tevékenységért odaítélt Duna-díjat idén Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója vehette át.

A Karinthy-gyűrűt Szombathy Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek, érdemes és kiváló művésznek ítélte oda a kuratórium. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó kitüntetést 1975 óta a humor legméltóbb képviselői kapják.

Forrás: Blikk.hu, MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A kitüntetetre fő műsorával emlékezhetünk:: ""Gazdit keresünk"".
Ő meg is találta ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@jesz: Á!Másik síkra lépett!A tömeggyilkosokéra!
Eladott Ország
Minden egyes NER alatti állami kitüntetés vagy díj egyenlő a szégyenteljes megbélyegzéssel. A vén náci, meg a NERqrvának álló egykori bemondónő , szép páros. Miután Papp Dániel adta át a díjat, nekem tulajdonképp’ tökmindegy, hogy ki kapta. "A Delta egykori háziasszonya korábban kijelentette hogy nem hiányzik neki a tévé." Valamint ezt is : "Én, Kudlik Júlia, magánemberként olyan értékeket vallok, amelyeket leginkább a fideszben fogalmaznak meg. Kérdés van ?!
uploads.disquscdn.com/images/d68cab4353e48ca4638e21a222b0baddc90e0ddf8246bd4ffc9afc413957fe3c.jpg?w=800&h=270
Eladott Ország
A mocskos kommunisták bezzeg milyenek voltak már. Egymást rakosgatták poziba’, kitüntetgették egymást, a politikai ellenfeleiket kinullázták, loptak, okosba költötték el a mások pénzét is, azt szajkózták, hogy itt minden f*sza, aztán megint kitűntették egymást, ezekért is. Mennyire más a fidesz, csodálatos. Pont mint ezek, csak ezek pofátlanabbul. Együtt haknizott anno a dagadt Ártánnyal. Egészen addig elég régóta egy vak hangot sem lehetett róla hallani. Azért állt be a refelktorfénybe, hogy a zsírdisznót ahhoz a réteghez passzítsa, amelyik még emlékezett őrá és amelyik réteget a csúti rém PR-osai kinézték szavazóknak. Amúgy azért hánynivaló leginkább, mert a férje katonatiszt volt az elmúlt rendszerben, ott pedig azért nem demokrata ellenállók szoktak a rangfokozatokban előrelépkedni, hanem a sima kollaboránsok. Dehát pont ez tetszett meg Orbánnak benne . Takaró Mihály, Siklósi Beatrix, Tőkéczki László Hasonló személyek... Kudlik Júliának milyen deltás haja van.
uploads.disquscdn.com/images/e603dde1f47827dca0d39f989335145b151f665f961cf16c1b9271bf997c761f.jpg?w=800&h=253
Havanagi
Jézusom,de ronda ez a nő.Kiül az arcára a belső nulla.
fideszes gyökér
@Eladott Ország: az a legdurvább, hogy a mocskos komcsik már átigazoltak a félázsiai gyesznópártba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.