Történelmi filmnek álcázott mozgóképes csődként címkézte fel a karácsonykor indult Rákay-produkcót, az Aranybulla-sorozatot a Népszavában a lap kritikusa.

Keményen bírálta a kritikus a Rákay Philip által jegyzett Aranybulla sorozatot: "Annyira igénytelen, hogy hihetetlen, nem más, mint látványos pénzégetés"

Hábermann Jenő producer, Törőcsik Franciska színésznő, Kriskó László rendező-producer, Rákay Philip producer és Csincsi Zoltán operatőr-producer (b-j) a teljes Aranybulla sorozat stábvetítésén, amelyen meghívott vendégek is részt vettek az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. december 22-én. Az Aranybulla című, hatrészes történelmi sorozatot december 25. és 30. között vetíti a közmédia 20 órától a Duna csatornán. A történet bemutatja II. András uralkodását, aki az ország védelmében alkotta meg 800 évvel ezelőtt az Aranybullát, amely először rögzítette a magyar nemesség jogait. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csákvári Géza Bolgár György érdeklődésére a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában első nekifutásra alkotói tévedésként definiálta a procukciót, amelyből mozikba szánt nagyfilm is készül.

Nem azzal van a baja, hogy az Aranybulláról készült valami – tisztázta Csákvári – hanem azzal, ahogy.

„Vannak hagyományaink az ilyen minőségű filmek terén, de azt nem gondoltam volna, hogy egyszer még visszasírom Koltay Gábort és művészetét, a Sacra Coronát, vagy a Honfoglalást"

– mondta, hozzátéve:

„az Aranybulla annyira igénytelen, hogy hihetetlen. Látványos pénzégetés. Nagyon várom azt a konzervatív, nemzeti érzelmű alkotót, akiről végre kiderül, hogy tehetséges. Nagy hiány van belőlük a nemzeti fronton".

Szerinte

az Aranybulla vállalhatatlan. Olyan alakítások vannak benne, amilyeneket tréfából szokás elkövetni, mint egy Benny Hill Showban, bár azon legalább röhögni lehet. 

Arról, hogy szerinte kinek kellett volna a filmet elkészítenie, a HírKlikk.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: HírKlikk.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Történelmi filmnek álcázott mozgóképes csőd, annyira igénytelen, hogy hihetetlen, nem más, mint látványos pénzégetés".

A viktorunk igényeinek bizonyára megfelel, a putriba jó lesz. Volt már ilyesmi ez előtt is, valami hídember vagy gyíkember, nem is tudom:

"Nem kampányfilm, nem politikus, nem felkavaró: a Hídember egyszerűen unalmas.
Mi került ezen a filmen 1,8 milliárdba," Hát ami az arany bulába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Ők nyomoznak olyan ügyekben amelyről nem akarja a 6alom hogy nyílvánosságra kerüljenek,mert sérti a 6alom érdekeit
Szeretné őket titokban tartani.
Én agy gondolom.
csak ennyi
barátilag.
J.L..
jáger laszló
Bocsánat
Ezt nem ide szántnm
Stornózom!!J.L.
drrotf
Az első részét megnéztem a filmek és kiakadtam azon, hogy a filmet nem lehet egyfolytában nézni, mert egy okos ember álalndóan magyarázza a kort, cselekmények, történések indokait.Kiknek készült ez a k.rva drága, pofátlanul magas költségű film?Újszülöttöknek akik még nem jártak iskolába, és nem tanulták II.András korát?Ne tán olyan külföldieknek akikhazánkkal nm határos országok lakói, és nem voltak a Habsburg birodalom részei?Mert azok a magyar állampolgárok akik mondjuk velem együtt jártak általános iskolába, gimnáziumba, vagy ne tán még egyetemre is azok részére a magyarázó szöveg egy magyar történelmi filmben felesleges, mert ez a film magyarázatával együtt is csak egy azok közül a művek közül amelyek magyarázni akarják a kort amelyben II.András élt.Zavaró egy filmben, ha valaki a nézőt kizökkenti abból a korból amelybe már belehelyezte magát, és akkor jön egy ember XXI.dik századból aki megmagyarázza, hogy a látottakat hogyan kell értenünk!Hülye gyerekeknek nézik a film készítők a nézőket, vagy azért hogy tudják hogy mennyire ismerik a magyar történelmet, vagy pedig azért ,hogy úgy lássák a nézők a magyar történelmet, ahogy azt a film készítői akarják!Ennél rosszabb szájbarágós mese fimet nem láttam még életemben!Még a mese filmekben sincs ennyi magyarázása a filmnek!
jáger laszló
Aranybulla
Maga 1 csődtömeg
Oszkár ebből nem esz ámde az érintettek jól +szedték ennek révén magukat!!!
Nekik bejött!!
No meg rókainak elsősorban...
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
a tegnapi részt láttam...nekem az tűnt fel, hogy a hős vitézeink igencsak kifosztották a szentföldi ellenállókat, miközben halomra ölték őket...elég szerencsétlenül, de bemutatták, hogy a több ezer kilométeren át hazafelé gyalogló hős vitézek kis ládikákban cipelték a rabolt kincseket...a kereszténység nagy-nagy dicsőségére.
Peller Anikó
"Történelmi filmnek álcázott mozgóképes csőd, annyira igénytelen, hogy hihetetlen, nem más, mint látványos pénzégetés".

A viktorunk igényeinek bizonyára megfelel, a putriba jó lesz. Volt már ilyesmi ez előtt is, valami hídember vagy gyíkember, nem is tudom:

"Nem kampányfilm, nem politikus, nem felkavaró: a Hídember egyszerűen unalmas.
Mi került ezen a filmen 1,8 milliárdba," Hát ami az arany bulába.
namihami
Amiért ki lett találva és elkészítve, azt a célt elérte és betöltötte.
Az egész a pénz lenyúlására lett szervezve és az meg is valósult! Szinvonal? A Fidesztől megszokott, ez se lóg ki a sorból.
Juhász István
No gond. Majd kurmány- javaslatra be lesz nevezve valamelyik filmes fesztiválra, és ott, akkor, CSAKIS ... persze nyer valamiféle DIJAT, amit nagy hangerővel, DICSŐITVE A HAZAI FIMGYÁRTÁS újabb, óriási sikerét...feliratkozhat majd az Elqrtuk mellé... mint igazi, MARADANDÓ magyar filmalkotás. Gyártói mindenesetre tele pénztárcával lettek MEGJUTALMAZVA. Moziba mikor fog kerülni ? / nem mintha meg szeretném nézni... /
jáger laszló
Eljött a szilveszter
Máris nyithatjuk a pezsgős üveget
Heuréka... mármint az üveget...csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
SZAR...mint az egész korrupt keresztény orbán fidesz-ner szekta rendszere
ómió
@Clavigo: Mondtam már, idióta! Amit a tükörben látsz, ne kürtöld világgá!
simmering73
Ezt se láttam (nem is fogom), se a többi 2010 óta készült nerkompatibilis szart.
telegdilaci
@Peller Anikó: Most kellene a Maffiának visítani hogy szórják a közpénzt nem azt vizsgálni hogy kitől honnan támogatták a Baloldal kampányát az nem fáj nekünk,de az ilyen mérhetetlen közpénz szemétbe szórása azért elég gyalázatos,undorító felelőtlenség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.