Történelmi filmnek álcázott mozgóképes csődként címkézte fel a karácsonykor indult Rákay-produkcót, az Aranybulla-sorozatot a Népszavában a lap kritikusa.

Keményen bírálta a kritikus a Rákay Philip által jegyzett Aranybulla sorozatot: "Annyira igénytelen, hogy hihetetlen, nem más, mint látványos pénzégetés"

Hábermann Jenő producer, Törőcsik Franciska színésznő, Kriskó László rendező-producer, Rákay Philip producer és Csincsi Zoltán operatőr-producer (b-j) a teljes Aranybulla sorozat stábvetítésén, amelyen meghívott vendégek is részt vettek az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. december 22-én. Az Aranybulla című, hatrészes történelmi sorozatot december 25. és 30. között vetíti a közmédia 20 órától a Duna csatornán. A történet bemutatja II. András uralkodását, aki az ország védelmében alkotta meg 800 évvel ezelőtt az Aranybullát, amely először rögzítette a magyar nemesség jogait. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csákvári Géza Bolgár György érdeklődésére a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában első nekifutásra alkotói tévedésként definiálta a procukciót, amelyből mozikba szánt nagyfilm is készül.

Nem azzal van a baja, hogy az Aranybulláról készült valami – tisztázta Csákvári – hanem azzal, ahogy.

„Vannak hagyományaink az ilyen minőségű filmek terén, de azt nem gondoltam volna, hogy egyszer még visszasírom Koltay Gábort és művészetét, a Sacra Coronát, vagy a Honfoglalást"

– mondta, hozzátéve:

„az Aranybulla annyira igénytelen, hogy hihetetlen. Látványos pénzégetés. Nagyon várom azt a konzervatív, nemzeti érzelmű alkotót, akiről végre kiderül, hogy tehetséges. Nagy hiány van belőlük a nemzeti fronton".

Szerinte

az Aranybulla vállalhatatlan. Olyan alakítások vannak benne, amilyeneket tréfából szokás elkövetni, mint egy Benny Hill Showban, bár azon legalább röhögni lehet. 

Arról, hogy szerinte kinek kellett volna a filmet elkészítenie, a HírKlikk.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: HírKlikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Történelmi filmnek álcázott mozgóképes csőd, annyira igénytelen, hogy hihetetlen, nem más, mint látványos pénzégetés".

A viktorunk igényeinek bizonyára megfelel, a putriba jó lesz. Volt már ilyesmi ez előtt is, valami hídember vagy gyíkember, nem is tudom:

"Nem kampányfilm, nem politikus, nem felkavaró: a Hídember egyszerűen unalmas.
Mi került ezen a filmen 1,8 milliárdba," Hát ami az arany bulába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Ők nyomoznak olyan ügyekben amelyről nem akarja a 6alom hogy nyílvánosságra kerüljenek,mert sérti a 6alom érdekeit
Szeretné őket titokban tartani.
Én agy gondolom.
csak ennyi
barátilag.
J.L..
jáger laszló
Bocsánat
Ezt nem ide szántnm
Stornózom!!J.L.
Horizont
Kálmánka egyszer elszámolt 2 millióig, aztán a Megafonban emelt szintű gyűlölködést hozott össze és azóta fényes karrierje van a NER-be. Tudtam, hogy nem szabad megnéznem ezt a bullást. És még most jön ki a Petőfi film.
Vastagbőr:
"Katasztrofálisan rossz lett Rákay Phillip Aranybullája. Tényleg nincsenek szavak arra, hogy valaki ezt a magyar Trónok Harcának dicsőíti. Hat darab egyenként 20 perces részre és hagyományőrző klubokból kölcsönvett jelmezekre futotta az egy milliárd forintos költségvetésből (600millió állami támogatás).
Színészi játékról nem beszélhetünk és igazi dramaturgiáról sem, minden klisés és elnagyolt, olyan az egész, mint egy Zs kategóriás játékfilmbe oltott dokumentumfilm. Konkrétan történészeket vágtak be jelenetek közé, hogy elmondják mit láttunk, vagy mi, miért történt!!!
Ráadásul a sorozat felét kitölti a magyarság önszopása, de olyan mélyen, hogy még a finom történelemhamisítás is belefért. Akármennyire sem volt fekete-fehér a történelem, ebben a sorozatban a magyarság és a magyar uralkodó csak és kizárólag az erkölcsi győztes lehet. Hadd legyen büszke a néző! "
Siralmas...
drrotf
Az első részét megnéztem a filmek és kiakadtam azon, hogy a filmet nem lehet egyfolytában nézni, mert egy okos ember álalndóan magyarázza a kort, cselekmények, történések indokait.Kiknek készült ez a k.rva drága, pofátlanul magas költségű film?Újszülöttöknek akik még nem jártak iskolába, és nem tanulták II.András korát?Ne tán olyan külföldieknek akikhazánkkal nm határos országok lakói, és nem voltak a Habsburg birodalom részei?Mert azok a magyar állampolgárok akik mondjuk velem együtt jártak általános iskolába, gimnáziumba, vagy ne tán még egyetemre is azok részére a magyarázó szöveg egy magyar történelmi filmben felesleges, mert ez a film magyarázatával együtt is csak egy azok közül a művek közül amelyek magyarázni akarják a kort amelyben II.András élt.Zavaró egy filmben, ha valaki a nézőt kizökkenti abból a korból amelybe már belehelyezte magát, és akkor jön egy ember XXI.dik századból aki megmagyarázza, hogy a látottakat hogyan kell értenünk!Hülye gyerekeknek nézik a film készítők a nézőket, vagy azért hogy tudják hogy mennyire ismerik a magyar történelmet, vagy pedig azért ,hogy úgy lássák a nézők a magyar történelmet, ahogy azt a film készítői akarják!Ennél rosszabb szájbarágós mese fimet nem láttam még életemben!Még a mese filmekben sincs ennyi magyarázása a filmnek!
jáger laszló
Aranybulla
Maga 1 csődtömeg
Oszkár ebből nem esz ámde az érintettek jól +szedték ennek révén magukat!!!
Nekik bejött!!
No meg rókainak elsősorban...
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
a tegnapi részt láttam...nekem az tűnt fel, hogy a hős vitézeink igencsak kifosztották a szentföldi ellenállókat, miközben halomra ölték őket...elég szerencsétlenül, de bemutatták, hogy a több ezer kilométeren át hazafelé gyalogló hős vitézek kis ládikákban cipelték a rabolt kincseket...a kereszténység nagy-nagy dicsőségére.
Peller Anikó
"Történelmi filmnek álcázott mozgóképes csőd, annyira igénytelen, hogy hihetetlen, nem más, mint látványos pénzégetés".

A viktorunk igényeinek bizonyára megfelel, a putriba jó lesz. Volt már ilyesmi ez előtt is, valami hídember vagy gyíkember, nem is tudom:

"Nem kampányfilm, nem politikus, nem felkavaró: a Hídember egyszerűen unalmas.
Mi került ezen a filmen 1,8 milliárdba," Hát ami az arany bulába.
namihami
Amiért ki lett találva és elkészítve, azt a célt elérte és betöltötte.
Az egész a pénz lenyúlására lett szervezve és az meg is valósult! Szinvonal? A Fidesztől megszokott, ez se lóg ki a sorból.
Juhász István
No gond. Majd kurmány- javaslatra be lesz nevezve valamelyik filmes fesztiválra, és ott, akkor, CSAKIS ... persze nyer valamiféle DIJAT, amit nagy hangerővel, DICSŐITVE A HAZAI FIMGYÁRTÁS újabb, óriási sikerét...feliratkozhat majd az Elqrtuk mellé... mint igazi, MARADANDÓ magyar filmalkotás. Gyártói mindenesetre tele pénztárcával lettek MEGJUTALMAZVA. Moziba mikor fog kerülni ? / nem mintha meg szeretném nézni... /
jáger laszló
Eljött a szilveszter
Máris nyithatjuk a pezsgős üveget
Heuréka... mármint az üveget...csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
SZAR...mint az egész korrupt keresztény orbán fidesz-ner szekta rendszere
ómió
@Clavigo: Mondtam már, idióta! Amit a tükörben látsz, ne kürtöld világgá!
simmering73
Ezt se láttam (nem is fogom), se a többi 2010 óta készült nerkompatibilis szart.
telegdilaci
@Peller Anikó: Most kellene a Maffiának visítani hogy szórják a közpénzt nem azt vizsgálni hogy kitől honnan támogatták a Baloldal kampányát az nem fáj nekünk,de az ilyen mérhetetlen közpénz szemétbe szórása azért elég gyalázatos,undorító felelőtlenség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.