A honvédelmi miniszternek is jutott a fideszes elit által "szétlopott"  Magyar Falu ProgrambólÖsszesen csaknem hétmillió forintot kapott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter alapítványa a Magyar Falu Program civil szervezeteknek szétosztott pénzeiből – írja a Népszava.

Ahogyan arról már tegnap beszámoltunk, a falusi civil alap pénzeire kiírt pályázaton 2022-ben 1450 civil szervezet nyert, ezek között viszont 113 olyan akad, ami egyértelműen köthető a kormánypártokhoz valamilyen szálon.

Az alapítványok, egyesületek elnökei, képviselői ugyanis mind valamilyen tisztséget töltenek be jelenleg, vagy töltöttek be a múltban a kormánypártoknál, esetleg korábban nyíltan kampányoltak helyben a fideszes jelölt mellett.

Csaknem 425 millió forint értékben kaptak támogatást fideszesek 2022-ben a Magyar Falu Program civil pénzeiből, azaz a falusi civil alapból – derült ki a lap összesítéséből. A pályázaton tavaly 1450 szervezet nyert, ezek között 113 olyan van, ami egyértelműen a Fidesz-KDNP-hez köthető.

Bár Szalay-Bobrovniczky Kristófnak miniszterként kénytelen volt megválni cégeitől, azonban ez a szabályozás a civil szervezetekre nem vonatkozik, így a honvédelmi miniszter által vezetett

Némethy Bertalan alapítványra sem. Szalay-Bobrovniczky jelenleg is az egyesület kuratóriumának elnöke, vagyis papíron az ő hatáskörébe tartozik a döntés az elnyert pályázati források felhasználásáról is.

Ez 2020-ban ötmillió, 2022-ben pedig 1 895 000 forint közpénzt jelentett.

A honvédelmi miniszter alapítványában kuratóriumi tag Jármy Miklós állatorvos, ő pedig megfordult már a Lázár Jánoshoz köthető Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságában is, elnökségi tagja a Magyar Lovas Szövetségnek, de elnöke a Magyar Sportlótenyésztők és Magyar Félvér Tenyésztők Országos Egyesületének is, miközben a Nemzeti Lovardáért Alapítványnak is a kuratóriumi tagja.

Forrás: Népszava

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Egy eurocentet se ennek a velejéig romlott kormánynak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Egy eurocentet se ennek a velejéig romlott kormánynak.
szaboria1
A cikkben szereplő Jármy Miklósnak mikor van ideje rendesen állat orvosnak lenni?
Vagy csak haveri alapon kapja a pénzeket.
Mert egy fenékkel nem lehet 4 alapítványban is tevékenyen részt venni.
Pálinkás Pál
olyan kormányt akarok,aki ezeket falhoz állítja...nem érdekelne az uniós sirám...
Eladott Ország
Vállalkozás: A kormány állami kezességet ad a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra férje (Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter) 53 milliárd forintos hiteléhez. Csúnya lenne, ha nem vállalna garanciát a komány a kormányra. Viki majd megmondja, melyik zsebéből ad egy kis osztalékot. A Keresztapa segít. Gondolom valamelyik családtag is a fő tulajdonos ahogy mindenben. Normális ország egyetlen polgára után sem/érte nem vállalna kezességet hogy gyarapodjon. Akinek nincs pénze ne álmodjon nagyot. Azért le kall hajolni az apróért is.
thepost.hu/images/hirkep202110041132335209.jpg
A 10 milliárdos profit mellé is 100 milliós álami bértámogatást kapott Szalay Boborovniczky Kristóf miniszter kaszinós cége. Na ez a mi országunk! A balfaszok meg rájuk szavaznak! Ilyen takarékosok vagyunk és az EU mégsem akar pénzt adni, vajon mi lehet az oka?! Osztogassák nyugodtan egyszer betelik a pohár remélem, én bízok benne. Ez a középső pali nem UFÓ? A "mi kutyánk kölykei" mindig extra tápot kapnak. Extraprofit-elvonás helyett állami bértámogatás? Jól van ez így?
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/290174133_1746047915741257_4030891459656439227_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=MrzsIKAo9IcAX_QiqVS&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD7f2NGRb7vNFN7hPrOLQK3r8uL2bqG-0l0M4x5r4J3CQ&oe=63D44002
Qqberci
Hol itt a baj? Az aprópénzért is le kell hajolni... :-(((
balos
A regnáló had-ügyér védi az ország határait!A baj,hogy ami belül mutyiban megy abban nyakig benne van,nem véletlen,hogy a "kezére" játszották a nemzethy "öröket"!
sokanvagyunk
"...ez a szabályozás a civil szervezetekre nem vonatkozik..." - lehet hosszan regélni erről is, a Kossuth adó híreiben a guruló forintok útjáról.
Jozefina
"A falusi civil alap pénzeire kiírt pályázaton 2022-ben 1450 civil szervezet nyert, ezek között viszont 113 olyan akad, ami egyértelműen köthető a kormánypártokhoz valamilyen szálon.
Az alapítványok, egyesületek elnökei, képviselői ugyanis mind valamilyen tisztséget töltenek be jelenleg, vagy töltöttek be a múltban a kormánypártoknál, esetleg korábban nyíltan kampányoltak helyben a fideszes jelölt mellett."
"Csaknem 425 millió forint értékben kaptak támogatást fideszesek 2022-ben a Magyar Falu Program civil pénzeiből, azaz a falusi civil alapból – derült ki a lap összesítéséből. A pályázaton tavaly 1450 szervezet nyert, ezek között 113 olyan van, ami egyértelműen a Fidesz-KDNP-hez köthető."
"Bár Szalay-Bobrovniczky Kristófnak miniszterként kénytelen volt megválni cégeitől, azonban ez a szabályozás a civil szervezetekre nem vonatkozik, így a honvédelmi miniszter által vezetett
Némethy Bertalan alapítványra sem. Szalay-Bobrovniczky jelenleg is az egyesület kuratóriumának elnöke, vagyis papíron az ő hatáskörébe tartozik a döntés az elnyert pályázati források felhasználásáról is."
Mi szüksége van erre egy honvédelmi miniszternek???

Csaknem 425 millió forint értékben kaptak támogatást fideszesek 2022-ben a Magyar Falu Program civil pénzeiből, azaz a falusi civil alapból – derült ki a lap összesítéséből. A pályázaton tavaly 1450 szervezet nyert, ezek között 113 olyan van, ami egyértelműen a Fidesz-KDNP-hez köthető.
ómió
Pedig pályázatot, pénzt nyerni úgy az efftársi, ha valaki - mint Cseh efftársnő is - arra "nyer", ami ellen egyébként aláírást gyűjt!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 08:05 ☻ Apu vedd meg! Megint cigányúton az adód...
twitter.com/janos_hary/status/1601494017405247488/photo/1
- Na malackám megvettem maguknak a Gellértet - A hegyet? - Nem csak a szállodát. - Hogy te milyen piti kis lúzer vagy aranyhörcsögöm?
twitter.com/janos_hary/status/1601843502253543424/photo/1
karma1
Baromira csodalkoztam volna, ha ezt a szep megnyult feju majmot kihagytak volna a penzesobol...
Eladott Ország
Így fizetik ki az embereiket Brüsszel pénzéből – Jakuzzis, tornyos kastélyocskát kapott a polgármester Egy kacsalábon forgó „falusi szálláshelyet” mutatott be közösségi oldalán Hadházy, amire 50 millió forint EU-s támogatást kapott Pétervására polgármester. Nagyon jól kifejezi Orbán erkölcsi moslék neo-kommunista, neo-náci, neo-feudalista, neo-primitív rendszerét, a döntések mutatják azt is, hogy Magyarország hátra megy, nem előre, de leginkább agyra. A lebukott balmazújvárosi polgámester asszony pedig kegyelmet kapott
pbs.twimg.com/media/FnI5rH5WQAAY9MC?format=jpg&name=900x900
Friss hír! Magyarországon ezután nem lehet császárral szülni, csak ispánnal!
pbs.twimg.com/media/FnFbWcTWIAIlEgf?format=jpg&name=large
Eladott Ország
@ómió: ma 09:27 ☻ Közlöd: "pénzt nyerni úgy az efftársi"... a jobbágynak meg jó, ha újra telik csirkelábra. Szabaság és jólét néktek...
pbs.twimg.com/media/FnKzX3_XwAEEaCU?format=jpg&name=small
jáger laszló
1Seknek finom csirke farhát! Míg másoknak brüsszeli alamizsna!
Tessenek választani!!
No ez volt a mézes madzag elvtikéim!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
...egy alapítvány,vagy szövetkezet,miért is ne kaphatna ilyet,
- esetleg vélhető,hogy előttük a bűn szó csinált magának helyet?
ómió
@Eladott Ország: "Munkamegosztásban" vagytok? Miközben Cseh efftársnőd pénzt "nyer" arra, ami ellen aláírásokat gyűjt, te a szegényén "sajnálkozol", akiket Böszme meg Libás efftárs vezéreid "teremtettek"!? És képtelen vagy őket elég "karizmatikusan a Zorbánra" hazudni?
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:35 ♦ Ha az oláh cigányvajdád, beletudott volna kötni Cseh Katalinba, azt a dagadt geci már régen megtette volna. Nem mindegy hogy petrencés rúd vagy fogpiszkáló ( ha el nem b@szom) fideszes szarospofájú! A csúti geci ezermilliárdokat síbolt el , amiért értelemszerűen felelni fog, simán életfogytig a többi számtalan gazemberségeivel együtt!
ómió
@Eladott Ország: Ez "uniós ügy", idiótája! Ott pedig - ha efftársiasan nem "maradtál le" róla - már évek óta a korruptbolsi tolvaj tetübandátok a "gazda"! Vágod, szarkupac efftárs!? Az egyik bolsi rabló nem vájja ki a másik szemét szemét, csak, ha már vinnék emiatt a dutyiba! Az ellopottakat , az "ezermilliárdokat" meg, ahogy szarkupacságod is, igyekszik a "Zorbánra" hazudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.