Egy japán férfi videojátékkal játszó akváriumi halai bejelentkeztek a Nintendo Switch áruházba, megváltoztatták gazdájuk avatarját, létrehoztak egy PayPal-fiókot és vásároltak a férfi hitelkártyájával.

Saját díszhalai fosztották ki egy japán hitelkártyáját

Kifosztották gazdájukat az akvárium lakói. Forrás: Pixabay

Ráadásul az egészet élőben közvetítették az interneten – írja a CNN.

Mutekimaru népszerű japán youtuber, akinek a neonhalai videójátékkal „játszanak”. A férfi ugyanis mozgásérzékelőket telepített a halak akváriumába, így az állatok távolról irányíthatták a Nintendo játékkonzolt.

Nemrégiben a férfi élőzte, ahogy Pokémonnal játszik, majd szünetet tartott. Ezalatt a rendszer összeomlott, a konzol pedig visszatért a kezdőképernyőre. A halak persze tovább úszkáltak, és irányították a konzolt, mászkáltak a menüben, kattintottak és hasonlók. A garázdálkodásuk során elköltöttek 500 jent (1380 forintot) a férfi hitelkártyájáról, aminek az adatait bárki láthatta a neten

- tudósít az nlc.

Ekkor már több ezer komment érkezett, az élő adás nézői ugyanis közvetítették a halak hatalomátvételét. Mutekimaru később elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a Nintendóval, hogy elmagyarázza, mi történt, és kérte az 500 jen visszatérítését.

Forrás: CNN, nlc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.