Pál Éva, a Neoton Família egykori énekesnője nehéz éveket tudhat maga mögött. Bár az énekesnő már megszabadult negyvenegymilliós devizahitelétől, egy másik adósság élete végéig terheli a nyugdíját, miközben csupán 28 500 forint nyugdíjat kap.

Elképesztő: pontosan ennyi nyugdíjat kap havonta a Neoton Família sztárja

Pál Éva nincs túl könnyű helyzetben. Forrás: Pixabay

A Neoton Família sztárja nehéz időket élt meg az elmúlt években. Egy évtizedekkel ezelőtt felvett svájci frank hitel miatt anyagi csődbe került írta meg a Blikk.

Végül amilyen kilátástalannak tűnt, olyan hamar meg is oldódott a gond, ugyanis Éva öt nap alatt – az árverezés előtt – eladta házát, a megmaradt pénzből pedig sikerült vásárolnia egy kisebb házat.

Az énekesnő beköltözésük után azonnal felújításba kezdett. Ebben sem volt szerencséje, ugyanis szakemberek helyett kóklerek kerültek az útjába.

Szörnyű munkát végeztek. Beltéri csöveket raktak kintre is, ami aztán be is szakadt. Újra kellett csatornázni, és kezdhettünk mindent elölről. Rengeteg pénzt buktam, de most már fellélegezhetek, mert kész van. Az éveken át tartó küzdelem megszűnt

– mondta a Borsnak a Neoton egykori sztárja, aki az első vállalkozásából eredő felhalmozott tartozástól nem tudott megszabadulni.

„Naivan csináltam egy közös vállalkozást, de inkorrekt partnert találtam. Egy 1 millió forintos kiegyenlítetlen számlából 3,5 milliós tartozást lett, és végrehajtás alá került. A különbözetet a 49 ezer forintos nyugdíjamból vonják, így életem végéig a 28 500 forintos minimumnál nem fogok többet kapni. De nem akarok panaszkodni, mindig megoldottam mindent, és a fiam óriási segítség számomra. Nagy iskola volt ez nekem, tanultam belőle. Mindig is dolgoztam, most az egyik szolidaritási mozgalom etikai bizottságának vagyok az elnöke, juttatás nélkül. Nagy reményeim és terveim vannak, remélem, a színpadon is kapok lehetőségeket idén” – árulta el Pál Éva a lap érdeklődésére.

Forrás: Blikk, Bors
Fotó: Pixabay

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
@Mirabilis: azt nem ők fizették, hanem a szarszervezetük.
azok meg sok esetben csesztek befizetni.
" művészek" más kategória.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@sgl: ...na nem fizetett vagy fizettek helyette akkor ne sírjon ...bármilyen kategóriába képzeli önmagát mert az adókikerüléssel összeharácsolt vagyonkája után luxusban élt...az hogy belevágott olyan dolgokba amihez fingja sem volt vessen magára.
ómió
Pedig a nyugdíjjárulékot anno, ugye, "nem győzte fizetni"!? Így píszí hazudni?
Shikari
Aki úgy vette ki a részét a közösből, hogy elhazudta a bevételét és csak minimálisan fizetett be, az érje be ennyivel.
Talán sajnálnom kellene, hogy a tőlünk ellopott pénzt idiótán fektette be és becsapták? Hát nem!
Mirabilis
@sgl: jan 29 15:38 ne mondd, hogy nem tudott róla mit kell befizetnie és mit fizetett a szarszervezet. Egyébként nem is tudom annak idején is nem egyénileg kellett adót fizetni? Mi köze ennek a szakszervezethez?
Dr. Proktor
@Pálinkás Pál: Mire? Olyanra ami nincs?
szaboria1
Azok a sztárok akik már 1988-tól szerepeltek igen félre értelmezték az adózási rendszert nem gondoltak arra nekik kell öreg korukra megtakarítást eszközölni. Ráadásul a nyugdíjat mára már csak az adózási évek alap alapján állapítják meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok