Alec Baldwin és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kelléktáros ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, a Rust című western tavalyi forgatásán lelőtt Halyna Hutchins operatőr ügyében – jelentette be kedden Heather Brewer, az új-mexikói ügyészség hivatalának szóvivője.

Nagyon nagy pácba került, emberöléssel vádolják Alec Baldwint

Alec Baldwin körül szorul a hurok. Forrás: CNN

Alec Baldwin október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Hutchinst és megsebesítette Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt – írja a 444.

A vádiratot kísérő indoklás szerint „a bizonyítékok azt mutatják, hogy csak a forgatás napján legkevesebb egy tucat gondtalanságból elkövetett cselekmény vagy mulasztás történt a forgatást, illetve a lövéseket megelőző rövid időben, és ez nem foglalja magában Baldwin hanyag fegyverkezelését”.

Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért, mondván, hogy ugyan hátra húzta a revolver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt, és egyébként is Gutierrez-Reed és más fegyverszakértők dolga volt arról gondoskodni, hogy ne adjanak kezébe éles lőszerrel töltött fegyvert.

Gutierrez-Reed a rendőrség szerint azt állította, hogy vaktölténnyel töltötte meg a revolvert, mielőtt átadta volna azt David Halls rendezőasszisztensnek, aki azt tovább adta volna a színésznek azzal, hogy a fegyver "hideg", ami a filmeseknél azt jelenti, hogy biztonságos a használata.

Ezzel szemben Halls december 13-án, az új-mexikói munkabiztonsági hivatal előtt tett tanúvallomásában azt mondta: sosem jelentette ki, hogy a Pietta reprodukciójában készült Colt .45-ös kézifegyver "hideg" lenne.

A szabálysértéssel vádolt rendezőasszisztens egyébként vádalkut kötött, és ennek értelmében várhatóan együttműködik az ügyészséggel. A filmipari óvintézkedések szerint a színészeknek mindig abból kell kiindulniuk, hogy egy forgatáson használt fegyver vaktölténnyel van töltve. Éles lőszert használni szigorúan tilos.

Forrás: 444
Fotó: CNN

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Bruce Lee fia is a Holló forgatásán halt meg egy éles lőszertől. Nem értem hogy a francba történhet ilyen hanyagság? Hogy kerülhet csak forgatás közelébe is éles lőszer? Max a biztonsági szolgálatnál lehetne ilyen szerintem.

A szakértő azt állította ártalmatlan fegyvert adott át az asszisztensnek, aki átadta a színésznek. Akkor útközben kellett volna, hogy a golyó belekerüljön. Tudtommal pedig a színész csak a forgatás helyszínén kaphatja meg a fegyvert, azaz mások szeme láttára kellett volna a golyókat kicserélnie.

Ami elképzelhető esetleg, hogy a forgatás előtt valakik poénból lövöldöztek vele, benne hagyták az éles lőszert és a kedves szakértő cseszte rendesen ellenőrizni a fegyvert és a lőszereket. Most meg megy a hárítás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok