A német médiaóriás, a Magyarországon is jelenlévő RTL azt tervezi, hogy a korábban a Gruner + Jahr kiadó által működtetett magazinszegmensében az 1.900 munkahelyből mintegy 700-at leépít – értesült a Media1 a német dpa hírügynökségtől.

A kölni székhelyű RTL Deutschland 2022-ig bezárólag integrálta portfóliójába – szinergiákat remélve – a hamburgi Gruner + Jahr magazinos részlegét. A dolgozók és a szakszervezetek tiltakoztak a hamburgi kiadó márkáinak eladása ellen, amely évtizedeken át Európa egyik legerősebb médiavállalatának számított. Mindkét divízió a Bertelsmann csoporthoz tartozik.

Az RTL az elmúlt hónapokban felülvizsgálta a magazinportfólióját. Úgy döntöttek, számos magazint megszüntetnek, míg a megmaradó alapmárkák, például a Stern vonatkozásában elsősorban digitális beruházásokat hajtanak végre – jelentette be kedden a médiacsoport.

A létszámleépítés hátterében a hanyatló kiadói üzletágban várható pénzügyi veszteségek állnak.

Az RTL tervei mintegy 500 munkahely megszünését eredményezik. Erre „fokozatosan, 2025 végéig” kerül sor. A leépítések túlnyomó többségét nem szerkesztőségi, hanem adminisztratív területeken tervezik.

Forrás: Media1

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát ezt a magyar RTL sem ússza+ fájdalom nélkül az már biztos!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.