A Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulójára rendeztek emlékfutást tegnap a budapesti Margitszigeten.

Futással bizonyította alkalmasságát honvédelmi miniszterünk

Kiderült: jól fut a honvédelmi miniszterünk. Forrás: Pixabay

A felhívás értelmében a katonák 175 kilométeres távot teljesítenek két hónap alatt. A mintegy 200 fős csapatot Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter köszöntötte, majd vezette fel, jobbján Ruszin-Szendi Romulus altábornagy vezérkari főnökkel.

Nem kellett külön készülnöm. Ha folyamatosan sportolunk, s a katonáktól is ezt várom el, az 5 kilométeres futás teljesítése nem kihívás

– mondta a Blikknek az altábornagy.

Arra törekszem, hogy hetente legyen meg négyszer az a mozgás, futás, kardvívás, fekvőtámasz, foci, fallabda, ami a szinten tartáshoz szükséges. A példamutatás a legfontosabb, amit elvárunk, arra mi is képesek vagyunk.

A Fidesz által kiosztott kaszinó koncessziók révén milliárdossá váló honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf is lefutotta a szigetkört.

„A sport és a honvédelem mindig is összetartozott valamilyen formában. Úszom, teniszezem, a futásban azonban nincsenek trófeáim, inkább lelkes amatőrnek mondanám magam” – mondta Szalay-Bobrovniczky.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
"a katonák 175 kilométeres távot teljesítenek két hónap" - azaz napi 30 km-t futnak?! Az kikészíti a szívüket, a lábukat, semmi másra nem lesz idejük, energiájuk...
vacsi
@vacsi: Bocsi, elszámoltam, egy tizedessel odébb: napi 3 km - így viszont nagyon kevés...
balos
@vacsi: Majd az adó elkerülő lefutja helyettük,hogy edzésben maradjon,ha jő a "nagy lábú"!
ómió
Ha bolsi lenne, hazudozással bizonygatta volna!
drrotf
Csak nem?futásnak eredt a honvédelmi miniszter, a bátor katona?Gyakorolja hogy hogyan fog elfutni ha majd szorult helyzetbe kerül?Egyébként a futás az ilyen magas beosztásúaknál nem ritka.Petőfi is megírt, hogy fut Jellasics, a gyáva 1848 szeptember 29.-e után.
nejlontacskó
@ómió: ehelyett ő, jó fidess nácihoz illően, 1.600.000.000 forintot vett ki a kaszinóból, természetesen minden adókötelezettséget nélkülözve!
Míg a nénike 50 forintról nem adott számlát, ezért 300.000 forintra büntették, addig ez a patkány, és persze a fidess összes rühese, bármit megtehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.