Závodi János és Köves Miklós Pinyó, a Piramis együttes tagjai elmondták, mennyire nehéz megélni a nevetségesen kevés nyugdíjukból.

Nyomorognak a Piramis zenészei: „képtelenség megélni” a nyugdíjukból 

Családi ház árát verték el az éjszakában. Forrás: Pixabay

Mivel ketten együtt 150 évesek, már hivatalosan is nyugdíjasok. Pinyó elárulta, meg tudna-e élni a nyugdíjából:

28 ezerrel indultunk, és ahogy öregedtünk, feltornáztuk magunkat 53 ezerre. Ez a nyugdíj a vicc kategóriába tartozik, képtelenség lenne megélni belőle

– vallotta be a Bestnek

Závodi János így folytatta:

Nekem még ennél is kevesebb, de nem panaszkodunk, volt idő, amikor nagyon jól éltünk, nagyon jól ment. Csak a mának éltünk, nem tettünk félre, nem gondoltunk a jövőre. Ha utánaszámolok, elszórtuk az éjszakában majdnem egy családi ház árát

– jelentette ki a gitáros. A családról is szó esett, hiszen Köves Miklós egyedül nevelte a fiait – írja a Blikk.

Korán kezdtem, az én fiaim már felnőttek. Amikor tizenéves kamaszok voltak, külön mentünk az édesanyjukkal, hogy miért, azt ne firtassuk. A fiúk nálam maradtak, egyedül neveltem fel őket, de nem volt ebből semmi gond, jól vettem az akadályokat. A nagyobbik 40 éves, művész, grafikus, Angliában él, megnősült, már angol és magyar állampolgár is. A kisebb 37 éves, kamionozik, segít a zenekarnak

– mesélte a népszerű dobos.

A hétköznapokat Závodi János másképp tölti, ugyanis náluk még kicsi a gyerek, ezért iskolába, edzésre viszik. A gyermeküknek speciális érzéke van a matekhoz, így el is indítják az iskolájában egy versenyen.

A zenekari tagok lázasan készülnek az április 30-i fellépésükre a Sportarénában, mivel a P. Mobil együttes 50 éves jubileumi koncertjén állnak színpadra. Az Erkel Színházban is fellépnek majd Török Ádámmal.

Forrás: Best, Blikk
Fotó: Pixabay

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""LaFontaine:. A tücsök és a hangya"".
(hogy csak egy feldolgozást említsek)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
puszt
Csak az nem világos, ki tiltotta meg nekik, h bejelentsék magukat. Az elég világos volt, már negyven évvel ez előtt is, h ezen a módon nem lesz nyugdíjuk, arról maguknak kell gondoskodniuk két kefélés közt... Elfogyott az ige? "a becsület ennél mégis többet ér", vagy a csempészett arany?
namihami
""LaFontaine:. A tücsök és a hangya"".
(hogy csak egy feldolgozást említsek)
Dr. Proktor
Jujj de sajnálom azokat akik nem fárasztották magukat a nyugdíj alappal és most sírnak, rínak mint a fába szorult féreg, hogy annyit is kapnak amennyire befizettek!
Ott a Korda házaspár is a minimál nyugdíjukkal és a csodavityillóval!
fergeteg
Júúúúúúúúúúj A kurva anyátokat.
Adózni kellett volna.
Csizmás Kond
...az hogy valaki nem kap nyugdíjat még nem jelenti azt hogy nyomorog...sőt az ilyen zenészek, színészek stb igen is ma is az átlagnál sokkal nagyobb lábon élnek...a cikk meg csak egy ripacskodó szarakodás...
balos
@Horizont: Ők legalább nem fekszenek le a nemzethy gyilkosainknak,mint a "kis" ferkó!
balos
@Csizmás Kond: Szakadtál volna egyből klotyóba,akkor nem itt nyomnád a kultúrhádat!Remélem a "tehetséged" abban merül ki,hogy itt nyomód a nyálad a fideSSes seggre!
rokker33
Gondolom a jogdíjak amit kapnak fejenként az több mint az átlag minimálbér...Amit fellépésért kapnak arról ne is beszéljünk.Szeretem a Piramis zenekart, de nem kell panaszkodni!
JÓL ÉLNEK MOST IS!
Emmersson71
A vicc az, hogy nincsen egy korrekt minimum nyugdíj, amiből valóban meg lehet élni! Egyébként sehol nem olvasom, hogy sírnának.
namihami
@Emmersson71: 12.31:.
""Egyébként sehol nem olvasom...""
Pedig csupán ennek a cikknek a címét elég elolvasni! Ez a réteg úgy élt (anyagilag legalább is), ahogy mi, az akkori ""köznép"" csak szerettünk volna!
Csak Norisz és senki más
1974-óta csak a hakni! Mennyi járulékot fizettek be???
simmering73
@KisTehen: Nálatok egyszerű, mert ha már nem jut marhahús a hétvégi asztalra, egyszerűen levágnak.
jesz
@Csak Norisz és senki más: semennyit...nem is tudták mi az...majd mindegyik menő énekes, zenész sírt már...aztán olyan kritikát kaptak, ami nem a kirakatba való...azóta kuss van.
csak úgy....
leslie mándokinak nem kell nyomorogni, öt megtólja a fidesz pár millával,pedíg egy fillért sem fizetett a magyar nyugdíjkasszába! :) leslie a fideszéknek húzza a dzsingiszt..
Toller Béla
Ezért is kellene az a minimális életjáradék, vagy mi a fene ! Mert OK, most kioktatjátok ti a Jóistent is, miért nem akkor, miért nem úgy, stb. Miért nem voltak a befizetéseik arányosa a jövedelmeikkel ? Jó kérdés ! De emberek azok is, nem kellene végignézni, ahogyan leépülnek, tönkremennek. Régen sem voltak észkombájnok, de sok örömet szereztek mindenkinek. És ha nem szereztek, akkor is, elsősorban emberek, tehát élniük kell ! Ahhoz méltóan, Ahogyan nekünk is ! Mibe kerül ? Majd kevesebb lombjárót építünk a pusztába !
human
Kérjenek Béke kölcsönt Orbán Viktortól. Kapnak pénzt, cserébe mindenhol mondogatni kell "Béke! Béke! Béke!"
drrotf
Úgy látom, hogy a művész embereken kívül minden dolgozó tudta, hogy a a nyugdíja majd arányban fog állni az általa befizetett, vagy tőle levont nyugdíjárulék és a munkában eltöltött évek számának szorzatával, magyarul aki hosszabb időn keresztül többet fizetett be a nyugdíj kasszába annak több nyugdíja lesz!Akitől úgy gondolta hogy kevesebb járulékot vontak mint amennyit ténylegesen kellett volna, az utólag befizethetett , hogy több nyugdíja legyen.Azt sem kell elfelejteni, hogy a művészek sok esetben nem a tényleges keresetük után , hanem jóval kevesebb kereset után fizették a járulékokat, többletet akkor felélték, és most keseregnek azon hogy milyen kevés nyugdíjat kapnak.Aki nem hangyaként gyűjtögette, növelte a nyugdíj alapját valamikor , az most ne várja már el azt hogy sajnálkozzanak ezen az emberek.
Németh István
Semmi gond szívják a hosszúcickót! és akár meg is rohadhatnak!
De azt ők is tudják hanem akkor majd megtanúlják, hogy az usa-nató egy szemét csapat semmi keresnivalójuk Európában mi több az Eu. vezetése amely a trianont folytatja rohadjonmeg a börtönben, de jobb ha a bitófán! Erről daloljatok faszkalapok!
Terminátor
@Shikari: Kisfijjam!
Te még hiszel a mesében?
"A befizetett járulék arányában kapnak nyugdíjat."
Egy frászt! Egy matek szerint.
Ha nem teszel pénzt saját befektetésbe, megdughatod a nyugdíjad.
42 év 322 nap után csak januártól kapok 100.000 Ft feletti nyugdíjat.
Nem naponta, havonta!
Csak én vettem néhány lakást, s így ráérek a hülye írásaitok olvasására.
kakukkmadár
@Toller Béla: Van életjáradékuk! Úgy hívják szerzői jogdíj. Erről mindig elfelejtenek szót ejteni az egykor igencsak nagy lábon élő "művész" urak! Egy sehol nem ismert szövegíró kb. 1 millát nyal fel évente, kb. 10 zeneszám után. Az Omega, LGT szintű zenészek 20 milla felett, a Nagyferó csótány szintűek 10 milla körül kapnak évente. Hát így kell értelmezni a "szegény" zenészek éhenhalnak című kesergőt. El lehet csendben haladni a jó büdös csába fiúk!!
sokanvagyunk
Ahol befizették azt a "családi ház árát", azoktól kérjék a nyugdíjkiegészítést.
ómió
Pedig a Böszme még le is nyult volna tőlük 1-2 havit! "Kompenzálásképp"!
szaboria1
Emlékszem amikor bevezették a SZJA-t pont akkor egy rossz döntés volt a kormány részéről, hogy a művészeknek még nem kellett adózni csak 1994-től módosult ez a rendelet. Mivel mára már csak az adózott jövedelem számít a nyugdíj számitásnál. Nevetséges volt amikor a párom lett 1994 rokkant nyugdíjas akkor a minimál nyugdíjat kapta mivel az alapfizetés akkor a borravalóra is épült. és csak a borravaló után kellett szjat fizetni.
Fenyöfa58
@ómió: te űgyeletes opni menekűlt te mégis hol élsz ??? A NAP BŐSZMÉJE CIMET ellen szavazat nélkűl el nyerted!!!
Fenyöfa58
@ómió: TE 2 ff -es VEZÉR ŐKŐR !!! AZ LENNE AZ ORMÁNYI ALKOTMÁNYOS KŐLTSÉG !!??? 20-50% ??? vagy mégis mi a kis f? szomrol PRÉDIKÁLSZ TE ORBANISTA SZEKTÁS !!!???
jáger laszló
Maguk tehetnek róla nem én!!
Késő bánat...
csak ennyi
barátilag
J.L.
sokanvagyunk
@sokanvagyunk: Szeretném korrigálni kissé cinikus hsz-emet - az emberek értékét nem a megállapított nyugdíjuk mértéke határozza meg, sajnálom, hogy kijelentésemmel sokak szórakoztatását hosszú időn keresztül biztosító emberekkel itt én "szórakoztam". Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban is, és vigyázzunk rájuk.
Németh István
@Horizont: @sokanvagyunk: @jáger laszló: @Fenyöfa58: @szaboria1: Tulajdonképpen akár mit hadováltok aki nem fizette a tisztessége jáűrulékot a jövedelme alapján az menjen a büdös kurva anyjába! Amit nem fizettek be azt elbaszták amire kénye-kedvük tartotta! Most azt egyék azt amit elbasztak! Tényleg rohadjanak meg! Már annak ellenére monsom, hogy a muzsikájukat szeret-tem és értékeltem is > de a büdös kurva anyjuk fizessen azért amit elloptak saját maguktól!
Tessék mondani a sok kisnyugdíjas akik méltán megérdemelnék egy élet munkája után - mert végig dolgozták az éveiket, az életüket - vajh mit szólnának ha nekik- a tetves zenebuziknak bohém faszkalapoknak kivételezett nyugdíjat fizetnének? Na egy nagy paripa lenge szerve a seggükbe!
DE a lényeg az usa-nató tetves rohadt csűrhe takarodjon Európából az Eu. vezetése a korrupt kurva anyjába érlelődjön a bitófán való rohadásig!
Németh István
@Horizont: ""Az "Usa-nató moslék armada" meg kihagytad te seggfej."" valami nagy bajvan a szemeddel, de az agyaddal is! a lényeg, hogy a kavinton csak azoknak használ akikben még az értelem szikrája leledzik! Nálad az sem! Hogyan tudnék segíteni rajtad!? ez itt a nagy kérdés, persze a többieken is akik még nem érettek meg arra, hogy felfogják >>van hazájuk, van életterük, tenni dolgozni kell, hogy e haza fényre derüljön és NEM ócsárolni azt a saját magunk többsége >>nagyon többsége, által többszörösen megválasztott, kormányt, amelyi a sok moslék mocsok hazaáruló szeméttel szemben az országot előre viszi! Nagy dillemát csinálsz nekem!
De nem változott a helyzetkép >> az usa-nató takarodjon Európából, és a moslék vérszívó Eu. vezetése a bitófára aszalódásilag!
Eladott Ország
Még szerencse , hogy a gyerekek támogatják a szülőket, és nem Nagy Feró és társai útját járják. Megmaradnak független zenésznek. Nagy Feró: Hát mittom’ én! Mire észbe kaptam fideszes lettem, csokis lett a szám, és torzsáig nyaltam, szoptam és mMire észbe kaptam Kossuth díjas is lettem, de nincs egy önálló 1,5 órás koncertre való zenei műsorom.
i.imgflip.com/530dwo.jpg
Nagy Feró szerint is benne van a Kossuth díjában, hogy kiáll a fidesz mellett.
Nagy Feró szerint is benne van a Kossuth díjában, hogy kiáll a fidesz mellett. ( a seggből kiáll a szar, Nagy Feró nyalja)
twitter.com/janos_hary/status/1628817079166988288/photo/1
Eladott Ország
@Németh István: ma 17:26 ◘ fidesz birka! Ha nem tetszik takarodjál el az országból a román cigányoddal és politikai prostituált bandájával együtt a ruszkikhoz! Egyuttal tájékoztatlak, hogy a NATO tagja az EU tagországai is, így azok nem tudnak eltakarodni Európából, csak a fidesz nevű bűnszervezet/szekta.
Németh István
@Eladott Ország: @Horizont: megértem az emberek hozzáállását a sajátos dolgokhoz! Még adott esetben azt is, hogy politikai vetületet adnak egy személyses tolvajlás, saját maguknak kárt okozó voltának, mi több ebből egy kormány ellenes attűdöt szerkesztenek! Mind azért mert -> mocskos, aljas ellenségei annak a néptöbbségnek amelyik felmérte és felismerte, hogy kifejezettn jobb és egészségesebb nem a szemkilövő gyilkos majsztó égisze alatt élve, kitenni magukat a folytonos rablásnak! Felismerték és elvárják, hogy a nemzet épűljön, erősödjön a tetves moslékok betartásai ellenére! DE egyre inkább elvárják, hogy a tetves nemzetellenes moslékok kerűljenek felelőségre vonásra!! Na ezért is mondomnyugodtan meg is dögölhetek!
És jegyezzétek meg béke akkor lesz -> ha a moslék aljas usa-nató armada eltakarodik Európából >> tudjátok már harmincnégy országból, három földrészről kiutálták őket - most EURÓPÁBAN mocskoskodnak!! A Bil Ládennek nagyon igaza volt > az usa kiírtandó!!! Aztán az Eu.vezetése akik kiárusítják Európát és bizony moslék korrupt geci szar szemetek takarodjanak a bitófára aszalásilag!
Németh István
A "Piramis" -hoz visszatérve szíveskedjenek elővenni az eldorbézolt suskát, de egész nyugodtan privilegizáltan is feldobhatják a tappancsot! Nagyon kellemetlen halál az éh-halál, de kiérdemesültek rá!
És nyilván ők is tudjákhogy résztvétért ácsingózniuk aljas dolog! És azt is felmérték, hogy az usa-nató moslék armada nekünk nagyon sok pénzbe kerül ahonvédséünk újraépítésével együtt tehát azok is csak menjenek - takarodjanak Európából és az Eu. moslék vezetése a belső hazaáruló gecikkel akik eszközei ez Eu. aljas bandájának takarodjanak a bitófára akasztásilag, aszalódni!
ponyemály?
ómió
@Fenyöfa58: Így megviseli efftársi fajkreténségedet, ha a valósággal találkozik!? Akkor, a Böszmeánuszt is ezért választottad efftársi menhelyedül? Vagy az efftársi elmebajodat tudod ott így "szinten tartani"?
Yoda69
@Németh István: Neked nagyon az agyad helyére ment a propaganda jóember.
A NATO védelmi szervezet, soha nem támadott meg egyetlen országot sem.
Ha ennyire zavar a jelenlétük, akkor tényleg jobb, ha elhúzol a ruszkikhoz élni, mert a NATO marad es az Unió is marad ott, ahol van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.