Ha tetszett A koponya, ezt egyenesen imádni fogja! Amire számíthat: erős karakterek, erős kifejezések. (x)

A nagy kézrablás május 6-tól látható a Thália Télikertben!

Tavaly mutatták be a Thália Télikertben A koponya című McDonagh-darabot, máris itt a következő fekete komédia a botrányosan zseniális angol-ír író, forgatókönyvíró tollából, aki a közelmúltban filmesként is az erős élmezőnybe küzdötte fel magát. Ő írta és rendezte például az Erőszakik, a Sziget szellemei és a Három óriásplakát Ebbing határában című filmeket – utóbbi kettőt producerként is jegyzi.

Itt A nagy kézrablás!

Május 6-án debütál a Thália Télikert színpadán A nagy kézrablás, ami szintén négy szereplő: Csőre Gábor – aki az író legtöbb darabjában játszott hazánkban –, Jámbor Nándor, Bakonyi Alexa és Tamási Zoltán játékával és gyilkos humorral fűszerezve teszi próbára a nevetőizmokat.

A párbeszédek Tarantino és Guy Ritchie figuráit idézik, a bűnügyi történetben mintha a Sin City és a Csupasz pisztoly filmek világa találkozna egymással… Amire a néző még számíthat – erős karakterek, erős kifejezések.

Itt A nagy kézrablás!

A nagy kézrablás Tarlingtonban játszódik.

Mervyn, a kisvárosi szálloda recepciósa mindig arra várt, hogy életének dögunalmát felkavarja egy igazi dráma. Amikor lövés dörren az emeleti szobában, és Mervyn egyedül találja a gyanús, félkezű vendéget, a drogdílernek és csajának pedig nyoma veszett, már tudja: eljött a nap.

Itt A nagy kézrablás!

A lepukkant hotelszoba lakója, Carmichel törvényen kívülinek tűnik. Néhány perc leforgása alatt rálő valakire, aztán meg felhívja az anyját, mert aggódik érte. De Carmichelnek minden oka megvan rá, hogy „kiegyensúlyozatlan” legyen: 17 évesen pár haverja poénból levágta a kezét, majd amikor otthagyták, elegánsan búcsút intettek neki – a saját kezével. Carmichel most, huszonhét évvel később, még mindig a levágott keze visszaszerzésén dolgozik, és ebben sem egy akadékoskodó recepciós, sem a kézbeszerzéssel megbízott fiatal pár nem fogja megakadályozni.

Itt A nagy kézrablás!

A kézbeszerzéssel megbízott fiatal pár Toby és Marilyn. Előbbi állapodik meg a férfival, hogy barátnőjével 500 dollárt kapnak, ha leszállítják levágott kezét. Amikor viszont kiderül, hogy a kéz, amit sikerült nekik visszaszerezni, inkább fekete, mint fehér, a félkezű férfi pedig inkább tombol, mint megértő, már csak arra tudnak gondolni, hogyan ússzák meg élve a kalandot...

Az előadás Hamvai Kornél fordításában, Radnai Márk rendezésében lesz látható. Díszlettervező: Cseh Renátó, jelmez: Szlávik Juli.

Bemutató: 2023. május 6.

www.thalia.hu

Forrás: Thalia.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.