Szörnyű állapotban lévő állatokat találtak vidéken a Hungária és a Dolly Roll legendájának menedzserénél. Borzalmas szagok terjengtek a környéken, sok kutyát daganatok, nyílt sebek borítottak. Bár állítása szerint Dolly nem tudott az ügyről, most mégis sokan ellene fordultak.

Sorban mondják le Dolly fellépéseit menedzserének állatkínzási ügye miatt – A horrortanyán „olyan volt, mintha dögvész lett volna”

Fotó: MTI/Kovács Tamás

"Elviselhetetlen volt a bűz, illetve folyamatos kutyavonyítás hallatszódott ki innen mindig. Senkit nem engedtek be, amikor pedig bejelentést tettünk, arra hivatkoztak, engedéllyel működik a telep" – mondta a Blikknek a telep szomszédságában lakó Dávid.

A lap megtudta: nem csak a felszámolt telepen, hanem a menedzser édesanyjánál is voltak állatok... egy lakótelepi ingatlan legfelső, negyedik emeletén. A szomszédok szerint lehetetlen körülmények között tengődött az idős asszony, ami a lakók életminőségét is rontotta.

"A folyosón maszkban mászkáltunk, olyan büdös volt. Kiléptünk az ajtón, és nem tudtunk egy egészségeset beleszívni a levegőbe. Olyan volt, mintha dögvész lett volna. Egy darabig hallottunk kutyaugatást, majd már azt sem" – mesélte szörnyülködve Deme Gáborné, aki aláírást gyűjtött a lakóktól, továbbá az önkormányzatnak is jelezte a problémát. - "Ez a Rita egy kegyetlen nő... Nem is látogatta az édesanyját. Kutyaürülékben fetrengett a néni, amikor megtalálták a szomszédok, azóta kórházban van. Ide is hordtak kutyákat, Dollyt is látták itt egy fekete autóval "– tette hozzá egy másik szomszéd.

Dolly nem nyilatkozik, de egy korábbi közleményben kijelentette: megszakította a kapcsolatot a munkatársával, sőt, kilenc ebet maga mentett ki az áldatlan körülmények közül.

A Blikk érdeklődésére a Gyöngyösi Rendőrkapitányság megerősítette, hogy állatkínzás gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. Úgy tudjuk, egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, tehát gyanúsítotti kihallgatás idáig nem történt. Ám a lap látogatása alatt a rendőrség is megjelent a helyszínen, s a szemle során Dolly menedzsere is jelen volt: őt két, civilruhás nyomozó kísérte, majd nem sokkal később a gyöngyösi városüzemeltetés alá tartozó ebrendészet munkatársa a helyszínről egy újabb kistestű kutya tetemét távolította el.

"Az állatot mumifikálódott állapotban szállítottuk el, majd átadtuk a Néhih Állategeszégügyi Diagnosztikai osztályának boncolásra. A lakásban térdig ért a szemét, patkányürülék volt mindenhol" – nyilatkozta Palotás Dóra ebrendész.

A jóérzésű embereket felháborította az eset, az állatvédők pedig az énekesnőt sem kímélik: a Szurkolók az állatokért nevű egyesület – a helyi állatvédőkkel karöltve – azt szeretné elérni, hogy a kápolnai önkormányzat mondja vissza Dolly fellépését a helyi falunapon.

– Az ötödik kerületi Belvárosi Fesztivál már lemondta Dolly koncertjét, ám a plakátokat már nem tudják módosítani. Kápolna későbbre ígért választ – nyilatkozta Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője.

Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány főmunkatársa, Némedi Edina számolt be a Kiskegyednek a részletekről, aki ott járt a telepen.

"12 éve foglalkozom állatmentéssel, az illegális állatkereskedelem visszaszorításával, de ilyet még nem láttam! Közel 25 kutyát kellett kimentenünk. Az udvaron alig lehetett lépni, mindent beborított a sár, az ürülék és a vizelet. Elrohadt szállítók, fekhelyek, takarók, rengeteg szemét és bűz. Az ingatlanban, padlótól a mennyezetig állt a szemét, a mocsok, a fekália. Bezsákolt, már szinte mumifikálódott macskatetemek, melyek be voltak hajítva a szoba szemét kupacának tetejére. Gyomorforgató volt a látvány. A kutyák szőrének a színét és fajtáját is alig lehetett felismerni, olyan állapotban voltak. Egy yorkshire terrier jellegű kutyának többszörös kezeletlen és torzul összeforrt törése miatt a lába menthetetlen lett, ezért amputálni kell. Az egyik bulldognak el kellett távolítani műtétileg a szemét."

Forrás: Blikk.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Ha leírnám amit gondolok,az Univerzumból is kitiltanának
izéke
Ha leírnám amit gondolok,az Univerzumból is kitiltanának
jáger laszló
Hát ez állati!!
Ha már fé igaz az is több mint sok!!
Én L sem hiszem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@izéke: Tényleg nehéz erre mit mondani. Meg felesleges is.
Itt tennivaló van, de sürgősen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.