A szerda esti döntő után, állatias körülmények maradtak hátra a focirajongók után: letaposott ágyások és mindenütt szemét, és ürülék. Csütörtök reggelre azonban eltűntek a nyomok – írta meg a Telex.

„A fákat telesz.rták” – letarolták a szurkolók a Liszt Ferenc teret

Fotó: Soproni Tamás/Facebook

Meglepően tiszta a VI. kerületi Liszt Ferenc tér azután, hogy szerda este az Európa-liga-döntő előtt a szurkolók letarolták, a Telex helyszínen járó munkatársának azt mondták, reggel fél 7 óta takarítanak.

A nagyrészt helyreállított téren a foltokban letaposott palántákon kívül egy papír kávéspohár és egy vékony falú, hosszúkás üvegkorsó is árulkodik arról, hogy bemászhattak a virágágyásba.

A Telex munkatársa látta, ahogy mossák a Liszt Ferenc-szobrot, és körülbelül tíz zsák mulccsal szórják fel az ágyást, a fáknál lévő ürülék nyomait is le kellett mosni.

Az önkormányzat munkatársa a Telexnek azt mondta, hogy a tér növényzete 30–60 százalékban károsult, pedig nemrég kb. 8 millió forint értékben ültettek egy nagyobb akció keretében.

Azt is mondta, hogy amint elmentek a szurkolók, az önkormányzat munkatársai elkezdték szedni a szemetet, igaz, a drukkerek közül is sokan beálltak segíteni.

A tér kávézói, éttermei reggel 8 óra után nem sokkal már készülődtek a nyitásra, a teraszokon kitették a székeket, székpárnákat.

Ahogy arról beszámolt a Telex, a szerda este 9-kor kezdődő Roma–Sevilla döntőrenemcsak a 60. születésnapját ünneplő Orbán Viktor ment ki, hanem rengeteg külföldi szurkoló is érkezett. Többen közülük össze is verekedtek, két lengyelt elő is állított a rendőrség, Soproni Tamás VI. kerületi polgármester pedig arról posztolt a Facebookon, hogy a szurkolóknak egymás üldözésén kívül a közterületek letarolására is volt idejük.

A meccs után csütörtök éjjel egy olasz és egy lengyel állampolgárt állítottak elő a rendőrök Budapesten, derül ki a rendőrség közleményéből. Az olasz férfival szemben a Thököly úton garázdaság miatt intézkedtek hajnali 1 óra körül, ugyanekkor az V. kerületben egy autóban több pirotechnikai terméket találtak, és egy lengyel állampolgárt szabálysértés miatt állítottak elő.

A fényképeket ide kattintva tudják megtekinteni.

Forrás: Telex

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Csak a diákokat tudják megállítani , lefújni könnygázsprayal ? Ilyenkor hol voltak ? Vagy tele volt a gatya ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Virág Árpád
@Shikari: Persze hogy nem! Ezek ős EU-s tagállamok polgárai! Nem kell BREXIT után HUXIT ! Minek?
Aki Én
@Shikari: @ómió: @Virág Árpád: @KisTehen: ,,Rémülten szaladtak a vendégek – magyar és lengyel ultrák balhéztak az Európa Liga-döntő előtt Budapesten"

rtl.hu/fokusz/2023/06/01/europa-liga-donto-roma-sevilla-foci-balhe?utm_source=streetkitchen-hu&utm_medium=rss-box&utm_campaign=streetkitchen-rss&utm_content=f%C3%B3kusz

Hol a faszban voltak a rendőrök? Propaganda-kordont védtek a tiniktől???
Clavigo
@Shikari: Szerencsére ,veled minden rendben van. Apád- @ nyád ,,jó testvérek..
Aki Én
@Virág Árpád: @Shikari: Hogy ti mivel nem hülyítitek magatokat.
Virág Árpád
@Aki Én: Mert ti LIBERNYÁKOK okosabbak vagytok?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.