A sárgarépa rengeteg rostot tartalmaz, ezek a belek egészségét védik, így a sárgarépa segít megelőzni a bélrendszer daganatos betegségeit, de a vér koleszterinszintjét is csökkenti. Káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort, vasat, magnéziumot, krómot, valamint C- és E-vitaminokat tartalmaz, továbbá a B-vitamincsalád tagjait. Legnagyobb mennyiségben persze az A-vitamin elővitaminja, a béta-karotin fordul elő benne, amely számos területen segíti a szervezetet.

Forrás: cotcot.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Evikati
@Tcat: Én a káposztát is szeretem nyersen. Kecske ősről nem tudok?.)
Tcat
@Evikati: Azt csak úgy natúrban, hát nem tudom... (megvallom nem próbáltam), de a káposztasáláta az már annál inkább jöhet! Mondjuk tulajdonképpen abban is nyers formában van, csak kap egy kis ízesítést... :)
Evikati
@Tcat: Igen, én az ízesítéssel vagyok bajban. Amiben cukor van, az nem mehet. Így maradok a natúr, természetes ízeknél. Egyetlen zöldséget nem szeretek nyersen, a burgonyát. A többit kóstolgatom, de egyedül a répa az, amit desszertnek is fogyasztok.
Diamont Frost
@ Evikati
a burgonyát ne is edd nyersen, mert toxikus anyagokat tartalmaz, csak hőkezelés után szabad megenni!
A másik, amire figyelj: a krumplin gyakran látni "zöldes " elszineződést. Ezt az okozza, hogy amikor felszedik a krumplit, száradni hagyják kint a földeken. Ha túl sokáig marad a napon, keletkezik benne :egy SOLANIN nevezetű anyag, ettől zöldül meg.
Ez a solanin , egy cián - származék, NEM szabad megenni, még sütve - főzve sem!
El kell dobni az ilyen krumplit, a zöld rész lefaragása nem használ.
Legjobb az ilyet meg se venni!!
menasagh
Az apácazárdában kihirdetik, hogy van egy jó meg egy rossz hír, melyiket mondják előre? A jót ! Ma nyers sárgarépa lesz a desszert....nagy az öröm, most már jöhet a rossz hír...de csak reszelve....:)
Evikati
@Renrol: Köszönöm a kedves figyelmeztetést:-) Én több mint négy éve nem fogyasztom a burgonyát főzve sem. Cukorbeteg vagyok és diétázom, ami miatt sok étel szóba sem jöhet. A következetes diéta eredménye: nem kell gyógyszert szednem és a vércukrom normális. Rengeteg zöldséget eszem, egyik kedvencem a sárgarépa.
A zöld burgonyáról azt tudtam, hogy a nap miatt színeződik el, de arról most hallok először, hogy mérgező. Farigcsálni szokta. Ezután nem teszem.
Köszi még egyszer!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.