Már létezik a gyermekeknél is rasszizmus? Kérdezhetjük meghökkenve. Ha a fogalom jelentése nem is kristályosodik még ki a gyerekeknél, de a felnőttektől látott minta mindenképpen hat rájuk. Miként kerüljük el, hogy gyermekünk kigúnyoljon másokat? Hogyan mutassunk példát a viselkedésünkkel?

Forrás: csaladinet.hu
Feltöltő: SzabolcsNet
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria
@bigyibogyo: Pontosan ha a szülő is otthon kijelenti a gyereke elött , hogy b...ös ci....ny akkor az a gyerek az iskolában is fogja mondani.
safi
Az ember tapasztal, aztán ha sokat tapasztalt, akkor általánosít. A gyerek is így van ezzel. Ráadásul ott van az is, hogy az okos a más hibájából tanul. Egyébként megnézem azt a szülőt (nem feltétlenül a kiemelt budai kerületekben), aki nem óvja legalább óvatosságra a gyerekét, ha Lakatos Krisztoferrel akar feltétlenül barátkozni, mert már ő is tapasztalt ezt-azt, ráadásul az ember gyereke nem próbababa, akinek jó esetben szerencséje van, és találkozik azzal a bizonyos elenyésző százalékban élő nagyon rendessel. Szóval szerintem először óvatosság, aztán majd ha jót látok, akkor barátkozunk.
kicsi07
AZ ÉN LÁNYOM NEM ROMA MÉG SE AZ OSZTÁLY KEDVENCE MERT NEM RÚZSOZZA A SZÁJÁT,NEM BESZÉL ÚGY MINT EGY BUNYEVÁC JA ÉS NEM A LEGMENŐBB BUTIBÓL VAN A RUCIJA.EZ IS A MEGKÜLÖNBÖZTETÉS EGY FORMÁJA.JA ÉS A KISCSAJOM CSAK 10 ÉVES.DE NEM CSIPI AZ ETNIKUMOT MERT MEGSZENVEDTE MÁR ŐKET.PEDIG PEDAGÓGUSKÉNT NEM TÉMAA VACSI ASZTALNÁL HOGY B...S C....NY.
csutak
Én azt vallom amit keresztfiam:
"Nem vagyok rasszista, mindenkit egyformán utálok" :)))
Kakastoll
Honnan tudná egy gyerek, hogy mi a rasszizmus, amikor még sok felnőtt sem tudja kifejezni pontosan a jelentőségét.
profon
Nekem volt roma osztálytársam és munkatársam is. Soha nem éreztem közöttünk semmilyen feszültséget,teljesen normális volt a kapcsolatunk. Vagy mázlista voltam és kifogtam néhány "jó"embert vagy a hozzáállásom nem volt provokatív! A tipikus tévében is látható bűnözőkhöz hasonlókkal még nem találkoztam ,de ez szerencse is lehet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.