Becsifekete

5 szabadstrand, ahol a Dunába ugorhatsz – Bécsi fekete

Bécs tobzódik a természetes vízfelületekben. A garantáltan klórmentes övezetek felettébb közkedveltek a lakosság körében. Azok meg különösen, ahol nem szednek belépőjegyet. Most is átadtak egy újabb ilyet.

Bulihelyek a Duna-csatorna partján Bécsben – Bécsi fekete

Olyan, mint a Canal Grande, csak ez éppen nem Velence, hanem Bécs partjait mossa. Nyáron ez a város ütőere, lüktet, pulzál, aranyhomokos fövenye bárokkal, pubokkal tele. Megér egy túrát.

Törékeny művészet, porcelánorgia Bécsben, 300 éves a világhírű manufaktúra, az Augarten – Bécsi fekete

Ipari kémkedés, cselszövés, diplomáciai bonyodalmak, ezek övezik a 300 éves múltat. Dizájntörténelem az Iparművészeti Múzeumban.

Tengerparti „fíling” Bécsben – az Öreg-Dunánál – Bécsi fekete

A nagy kánikulában ki ne vágyna egy hűsítő lubickolásra. Homokos partra, tiszta vízre, hogy felhevült testét lehűtse. Az Öreg-Duna pont ezt kínálja.

Egy bécsi bevásárlóutca, mely nagyon is benne van a köztudatban, a bécsi Neubaugasse imádatának titka – Bécsi fekete

A Neubaugasse igen felkapott a császárvárosban. Most annak eredtünk nyomába, miért imádják annyira.

A legkisebb utca Bécsben – Bécsi fekete

Közel hétezer utca. Ennyit tartanak számon a császárvárosban. Az Irisgasse arról nevezetes, hogy Bécsben ez a legrövidebb.

Ingyenes vízi játszóterek Bécsben – Bécsi fekete

Mit kezdjünk a gyerekkel egy nagyvárosban, kánikulában? A játszótér remek program, pláne ha vízi és ingyen van. Kiváló alternatívája az ilyenkor zsúfolt strandoknak.

Az 5 legmagasabb ház Bécsben – Bécsi fekete

Bécs nem Manhattan. Itt számon tartják és listába sorolják a felhők felé nyúló épületeket, melyek több mint 100 méter magasan karcolják az eget. Van belőlük jó pár. Lássuk a listavezetőket!

Bécsben székel a világ legkisebb köztársasága – Bécsi fekete

Még ilyet! Hogy mit keres egy miniállam a császárvárosban, annak jártunk utána.

Mi tud Krems, amiért érdemes felkeresned – Bécsi fekete

Az ugye kevés lenne, hogy festőien szép, hogy ez az egyik legszebb városka a Duna-mentén, hogy délies a hangulata, hogy remek a bora, hogy Ausztria egyik legrégebbi városa, és úgy is emlegetik, mint Wachau kapuja.

A legkisebb ház Bécsben – Bécsi fekete

Különös vonzódása van az embereknek a legekhez. Kíváncsivá teszi őket. Ilyesfajta kuriózumokból van bőven Bécsben.

Macskák egy bécsi kávézóban – Bécsi fekete

Kutyák kitiltva, hirdeti a tábla. Érthető az oka a vignettának, hisz itt cicák tanyáznak. A kávézó a nyávogó négylábúak territóriuma. Aki allergiás az állatszőrre, kerülje a helyet, ide a macskaimádók jöjjenek.

Kávézni pálmafák tövében – Bécsi fekete

Mondom előre, bár a blog neve bécsi fekete, nem vagyok barista, a kávét viszont szeretem. Járom Bécset, és iszom a fekete levest. Nem a legismertebb, turisták által agyon látogatott helyeken.

Bécsi ingyenes programok június utolsó hétvégéjére – Bécsi fekete

Tíz kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, zene, evés, ivás, és még sok érdekesség, izgalmas esemény vár rád. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Kisvasutak Bécsben – Bécsi fekete

Nem is egy van, most csokorba szedtem, hol találunk kisvasutakat szerte a városban. Nemcsak kényelmesen járhatunk be velük egy-egy városrészt, vagy területet, de nosztalgiázásra is kiválóak. Különös élmény, nem csak gyerekeknek.

Dolgozz kávéházban – Bécsi fekete

Nem új a gondolat, Bécsben is több helyen van, ez egy kicsit attól más, hogy rugalmas. Bármikor lefoglalhatunk magunknak a neten munkahelyet, és a pénztárcánk sem bánja annyira meg.

Bécs világhírű építésze, Otto Wagner 100 éve halt meg – Bécsi fekete

55 éve volt utoljára kiállítás, mely Otto Wagner műveit, életét, munkásságát bemutatta, de akkor sem ekkora. 100 éve, hogy meghalt a szecesszió atyja.

Még több Schiele, tematikus séta Tullnban   – Bécsi fekete

Nehéz róla leszakadnia, ha egyszer beszippantott, nem hagy nyugodni, még többre kíváncsi az embert, mint amit a könyvekben meglel.

Bécs a kerékpárosok Mekkája – Bécsi fekete

Arany dolguk van a két keréken közlekedőknek.

Álomkastély, laknál benne? Na de mit keres egy angol Tudor-stílusú kastély Alsó-Ausztria erdeiben   – Bécsi fekete

Alsó-Ausztriában szokatlan látvány egy angol Tudor-stílusú vár.

Schönbrunn kisvasúttal, ülőnézetben a kastélypark – Bécsi fekete

160 hektár a történelmi park, kevés rá egy nap.

Az élet édes oldala – kedvünkre nyalakodhatunk a bécsi Csokimúzeumban – Bécsi fekete

Ki gondolná, hogy az osztrákok mennyire édesszájúak. Évente fejenként 8,8 kiló csokit fogyasztanak. A csokifogyasztók ranglistáján, merthogy van ilyen, a világon, a negyedik helyen szerepelnek. És most végre Csokimúzeuma is lett a fővárosnak.

Vasútmúzeum megszállottaknak – Bécsi fekete

Egy szokványosnak aligha nevezhető vasutas program, ahová a fanok járnak, azok, akik a vasútért bomlanak, és ha lehet, megmutatnak mindent az ifjú generációnak.

Fedezd fel a várost – park a városban, nem is akármilyen – Bécsi fekete

Nem tipikus, turistacsalogató hely. Rendre kimarad a kötelező körökből, pedig érdemes erre kerülni, egy kis oxigéndús levegőt beszívni. Egy park, mely sokáig a legnagyobbnak mondta magát Bécsben.

Templom-túra – Bécsi fekete

Egy szelet történelem, művészet, vallás, építészeti stílusok sokasága.

Schiele-rajongók figyelem! Múzeum nyílt Tullnban, a festő szülővárosában – Bécsi fekete

A meztelenség bizarr festője, a tabu témák döntögetője.

Elvarázsolt világ 38 kilométeren, kalandos kerekezés Wachau völgyében II. rész – Bécsi fekete

Errefelé szinte egymást érik az apró falvak, alig tekertünk egy keveset Weissenkirchen, ami egyébként magyarul fehér templomot jelent, már előttünk is termett.

Bécsi ingyenes programok – 2018. május 18-20. között – Bécsi fekete

Kilenc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, zene, evés, ivás, és még sok érdekesség, izgalmas esemény vár rád. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Szemtől szemben Klimttel, kuriózum Klimt-fanok Bécsben – Bécsi fekete

Hogy Munkácsy Mihály irányította Klimtet, kevesek előtt ismert. Akkoriban épphogy betöltötte a 27-et és még nem volt neves. Most pedig ezrek tolonganak a bécsi Szépművészeti Múzeum lépcsőházában összeeszkábált hídon, hogy alkotását közelről vegyék szemügyre.