BitcoinBazis

Iparági pletykák szerint a Samsung 3 nanométeres ASIC chipeket gyárthat

A Samsung dél-kóreai elektronikai óriás egy kínai ASIC gyártócég számára készít 3 nanométeres (3nm) félvezetőket – állítják iparági források.

Az EKB attól tart, hamarosan be kell vezetnie, amitől a legjobban fél

Az Európai Központi Bank Olaszország, Spanyolország, Portugália és Görögország kötvényeit tervezi megvásárolni, a történelem megismétli önmagát?

Ismét bevásárolt bitcoinból El Salvador, Bukele köszöni az eladóknak

El Salvador a mai nap folyamán további 80 bitcoint vásárolt 19 000 dolláros áron – derül ki a közép-amerikai ország elnökének, Nayib Bukelének tweetjéből.

Már az USA sem bízik Ukrajna győzelmében, mégis a békét ösztönöznék?

A CNN jelentése szerint a Fehér Ház tisztviselői kezdik elveszíteni a bizalmukat abban, hogy Ukrajna képes lesz visszafoglalni az összes területet, amelyet Oroszország a február 24-i invázió óta elfoglalt, mivel az orosz erők továbbra is egyre nagyobb előnyre tesznek szert a keleti Donbász régiójában.

Khaby Lame, a TikTok sztár lesz a Binance új márkanagykövete

Khaby Lame végre mindenki számára érthetően magyarázza majd el a kriptók és a blokkláncok működését, valamint a web3 decentralizált világát.

8 éve alatt több milliárd XRP-t adott el Jed McCaleb, heteken belül végleg elfogy a XRP készlete

A Ripple Labs egykori alapítója, Jed McCaleb a nyolc éve tartó “XRP-dömping maratonjának” a végéhez közeledik, már csak 81,53 millió XRP (26,55 millió dollár értékben) maradt a tárcája egyenlegén.

Csődbe ment az egyik legnagyobb kriptobefektetési alap

Alig pár napja írtunk arról, hogy az egyik legnagyobb kriptobefektetési alap, a Three Arrows Capital (3AC) azt vizsgálta, hogyan tudná átvészelni a mostani medvepiaci helyzetet.

Az EU döntött - szigorúan ellenőrizni fogják a kriptotranzakciókat

Az Európai Unió Tanácsa nemrég egyezségre jutott a régóta vitatott Pénzmosás Elleni Hatóság (AMLA) felállításáról.

Titkosítani akarják a Bitcoin blokklánc peer to peer részeit

Egy javaslat szerint, a Bitcoin blokklánc szereplői közti peer to peer tranzakciók összes részletét titkosítani kéne, sőt a validátor node-ok helyinformációit is.

A brazil Nubank lehetővé tette ügyfeleinek a Bitcoinnal való kereskedést

A Warren Buffett által támogatott bank hétfőn jelentette be, hogy 54 millió ügyfele számára elérhetővé tette Bitcoin megvásárlását a bank alkalmazásán keresztül.

A Breitling luxus óragyártó elfogadja a Bitcoint fizetésnél

A világ egyik legjelentősebb óragyártója, a Breitling is felugrott a szekérre, és bevezette a digitális valuták elfogadását hivatalos fizetési formaként.

Ha a Bitcoin egy zsebszámológép, akkor az Ethereum az okostelefon – így találta ki Buterin az Ethereum ötletét

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója, a Business Insidernek adott interjújában beszélt arról, hogy hogyan is találta ki a kriptoszféra máig is egyik legmeghatározóbb hálózatának ötletét.

Robert Kiyosaki: már várom, hogy a bitcoin az 1100 dollárt tesztelje

A Gazdag papa, szegény papa című bestseller híres szerzője, Robert Kiyosaki azt mondta megvárja, hogy a bitcoin tesztelje az 1100 dollárt. Hozzátette, hogy még több kriptovalutát fog vásárolni.

Salvadori vállalkozók 100 000 dolláros Bitcoin-támogatást kaphatnak

A fővárostól, San Salvadortól keletre fekvő Soyapangoban tevékenykedő vállalkozások a tervek szerint 100 000 dolláros támogatást igényelhetnek Bitcoinban.

Megdöbbentő dolog teheti lapátra az orosz gazdaságot

Az oroszellenes szankciókhoz csatlakozva több nagy nemzetközi cég is kivonult az országból, az így elmaradó szoftverfrissítések már most komoly gondot okoznak.

Egy új izraeli katonai eszköz segítségével át lehet látni a falakon

Bizonyos kísérletek és találmányok már voltak arra vonatkozóan, hogy át lehessen látni épületek falain, de az igazi áttörés még nem történt meg.

Crypto faucet azaz hogyan juss némi ingyen pénzhez erőfeszítések nélkül

Meggazdagodni ugyan nem lehet vele, azonban némi kiegészítő jövedelemhez juthatsz a crypto faucet segítségével.

A SEC elnökének interjúja 10 milliárd dollárral lökte vissza a Bitcoin piaci kapitalizációját

Miközben a kriptovaluta piac próbálja kiheverni az elmúlt hetekben elszenvedett vérengzést, a digitális eszközök zászlóshajója újabb csapást kapott az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) vezetője, Gary Gensler interjúja után.

Az EU betiltja a stabilcoin betétek utáni kamatfizetéseket

Az Európai Unió arra készül, hogy megtiltsa a kriptovalutás platformok számára, hogy a stabilcoin betétekre kamatot fizessenek.

A web3 is veszélyes a gyerekek számára ha nem készítjük fel őket

Az internet továbbra se biztonságos, de a gyerekeket a web3 veszélyeire is fel kell készíteni.

Oroszországnak meg sem fog kottyanni az USA legújabb szankciója

Miután a sikertelenül kitervelt és végrehajtott orosz ellenes szankciók látványosan visszafelé sültek el, a Biden-adminisztráció nemrégiben bejelentette, hogy betiltják az orosz arany importját annak érdekében, hogy „további pénzügyi költségeket rójanak ki Moszkvára az ukrajnai invázió miatt”. Mindez azonban Oroszországnak...

Kripto telefon forgalmazásába kezd a Solana, itt az új Saga

A Solana vezérigazgatója a minap jelentette be, hogy Saga néven saját web3-központú kripto telefon forgalmazásába kezdenek.

Az Anonymous hackercsoport ismét előkerült: a Terra alapítójának bűneit akarja felfedni

Az Anonymous hackercsoport ígéretet tett arra, hogy a Terra (LUNA) és a TerraUSD (UST) ökoszisztémák májusi összeomlásával kapcsolatban a Terra társalapítóját, Do Kwont “a lehető leghamarabb bíróság elé állítja”.

Idén a lusta ember lesz igazán sikeres a kriptó világában?

A kriptovaluták hektikus, hihetetlenül gyorsan változó világában nagyon nehéz megmondani, hogy valaki miként lett sikeres kriptó befektető.

Brutális válsággal küzd Libanon, az infláció már 211%

Miközben a válsággal küzdő Libanon politikai vezetői a betöltendő pozíciókról vitatkoznak, az ország elszabadult inflációs rátája 2022 májusára 211%-ra emelkedett.

Srí Lanka egész területén egyre durvulnak a tüntetések

Srí Lanka egész területén kezdenek durvulni a gazdasági összeomlás miatt kialakult tüntetések.

A dél-afrikai szén lehet az Európai Unió utolsó esélye?

Az Európai Unió állhatatosan keresi a megoldást az egyre csak súlyosbodó energiahiányra – úgy tűnik a dél-afrikai szén mentheti meg Európát.

Top 5 kriptovaluta, melyekbe 2022-ben megéri befektetni

A zuhanó árak közepette talán érzékeny témának minősülhet a kriptovalutába fektetés.

Újabb bonyodalmak John McAfee techmogul halála körül

Egy évvel ezelőtt, június 23-án holtan találták John McAfee techmogult egy spanyol börtönben.

Románia a hivatalos dokumentumok NFT-ként való tárolását tervezi

Románia Nemzeti Informatikai Kutatási és Fejlesztési Intézete (ICI– National Institute for Research and Development in Informatics) egy új nemzeti programot jelentett be, amely a blokklánc technológiát használná ki az állampolgárok hivatalos dokumentumaihoz való hozzáférése, azok átadása és tárolása érdekében.