Juliusz48

Dobrev Klára szerint sok tízezer családot katasztrófa fenyeget, a kormány pedig tétlen marad
Erről csak az jut eszembe, hogy alattatok évente 3,5 hónapnyit költöttem a nyugdíjamból rezsire. Most meg kijövök 2 haviból, Majd akkor visíts, ha ennél többet kell fizetnem. Addig a kibic neve kuss.
Márki-Zay: "Most vagy soha? Ez a kérdés, válasszatok!"
@amaramaistanna: A mérges kígyó haláláig mérgezi azt amibe beleharap, és még nem látni, hogy agonizálna, pláne nem látni halottnak. A liberális baloldal még sokáig mérgezni fog a vezetése alatt.
„Mit sírnak, most kaptak egy zsák pénzt” – gyomrost kaptak Orbánéktól a legszegényebb nyugdíjasok
Csak a 2007-es 8% inflációra nem volt csak 4,8% minimálbér emelés és a nyugdíjakat sem egészítették ki az éves inflációra novemberben. Az infláció mértéke meg tényleg magas volt akkor is. Most meg lehet, hogy ahogy tavaly, a nyugdíj emelése hamarabb is megtörténhet.
Karácsony “megöléséről” elmélkedik Néző László, Bencsik és Gajdics
Érdekes a cím mert nem a "megölésén" elmélkedtek, hanem megemlítették, ha a szülőfalujában tenné amit említett a Facebook megnyilvánulásában, azért bizony a falu lakósainak cselekedeteiért senki nem vállalna felelősséget. Egyébként nem a park területén történt a Zene Házának építése, hanem egy, a Nemzetközi Vásárok új helyre költözése óta a látogatók elől elzárt területen. Ráadásul pont a vásár után maradt romok lebontása és az építkezés tett a parkba visszacsatolhatóvá a ligetnek azt a részét.
Karácsony “megöléséről” elmélkedik Néző László, Bencsik és Gajdics
@Mirabilis: Érdekes amikor egy agyonvert tanár kárára azt gondolja, meg szabad állni. De önnel hasonló esetben javaslom. És nem kívánom a halálát, de aki a más kárán nem tud tanulni, annak a sajátján kell. Mert a gyereknek semmi baja nem történt, de a tanárt a gyerekei előtt ölték meg.
Nem minden nyugdíjas dőlt be a Fidesznek: így vélekednek a választás előtti osztogatásról
@Eladott Ország: Ebben is látszik a Churchill modásának lényege ""Ha egy ember 30 éves kor alatt nem liberális, akkor nincs szíve, ha viszont 30 fölött nem konzervatív, akkor nincs esze." nekem pont ugyanezt tanította az élet. Fiatalon erővel akartam megcsinálni amit ésszel kell. Láthatóan Orbán eljutott idáig, és vannak akik az utópiáikban hisznek. És míg a gyerek, hiána mondják ne nyúlj hozzá, de ha egyszer megégette magát nem nyúl többet a kályhához. Én azt látom a társadalmi utópiákat hajszolókat, ez nem hatja meg. főleg nem azoktól aki saját bevallásuk szerint is alkalmatlanok voltak, és most azt gondolják jó az ha egyszerre 7 utópiát próbálnának ki rajtunk a hasznukra. És egy részünk biztos értelmes. Pont azért nem zavarjuk el, mert ami helyette jöhetne az kb Orwell 1984-e háború nélkül egyenlőre, mert tapsolhatnánk amikor azt mondja majd a botoxlédy Lendvai, hogy a kenyér fejadagot 30 dekáról 25-re emeltük. Neke aki 13 éve nyugdíjas vagyis inflációval emelkedik elvileg a jövedelmem többre futja az 59% emelkedéssel 2009-óta, most akkor gondoljon bele mennyivel jobb annak akinek 170%-ot emelkedett a jövedelme, és a családban lett még egy kereső - mert a 2009-ben bevallott 12% munkanélküliből sikerült 1 milliót alkalmazni, pedig csak 400000 létezőről beszéltek. Viszont a 2,5 millió 2010 előtti szegényből, most azon keseregnek azok aki mikor vátoztathattak volna rajta [email protected]ák, hogy van 900000 akinek nem jut minden nap hús. Százalékban pont annyian mint a németeknél, akiket követni ajánlanak. A különbség csak az hogy mi a sokkal többől értük el ezt nekik meg alúlról sikerült magukat feltornázni 10,5%-ra. www.penzcentrum.hu/vasarlas/20220107/ekkora-szegenysegben-el-900-ezer-magyar-a-gyomruk-erzi-legjobban-hogy-nincs-eleg-penzuk-1120921?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel lehet nogy hátulról a negyedikek vagyunk de a németekkel holtversenyben a görögöket meg előzve. Amikor a lemaradásunkat megvalósító Gyurcsányt látom a 7...
Nem minden nyugdíjas dőlt be a Fidesznek: így vélekednek a választás előtti osztogatásról
@Nessy: A hitelt pont azért mérik a GDP százalékában mert a kifizetés lehetősége is abban van. Mint ahogy az értékelések is úgy mennek a hitelminősítőnél kinek van esélye kifizetni és kinek nem. Talán nem vette észre de a balos bóvliból kikerültünk bármit is mond a gazdaságról Ön, mert nem mérvadó. Ha elhinném az ellenzék dumáját éreznem is kéne a nyugdíjamon, hogy tényleg rosszabbul élek, vagy legalább olyan rosszul mint 2010 előtt hisz 2008-ban mentem nyugdíjba. De a helyzet nem ez. Mindenki mond mindent de a STADAT 3.6.3 táblájában megtalálja mindenki 1996-óta az éves átlagárakat. Aki nem tudja elővenni a 2010 előtti fizetéspapírját, vagy az adóbevallását, az csak kukorékol alap nélkül. De javaslom annak aki képes rá, és számolni is jobban tud mint Gyurcsány és csapata, "Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány." hogy vegye csak elő a régi papírokat. Aztán szorozza ki a mai rezsijét az azévi árakkal és vonja le belőle, majd a mai havi fogyasztását is telefonostul mindenestül, és próbálja ki. hogy ki jön-e mondjuk a 2009-es jövedelméből a mai igénye. Ha csak három hétre jut kaja, ne csodálkozzon, mert ennyivel él ma jobban. Nekem nem volt nehéz dolgom mert a nyugdíj megállapításaimat rendben tartom, ahogy a számláimat is és nyugdíjasként állíthatom, hogy nekem sem jönne ki a 2009-es nyugdíjból a mai költésem. És ÖN azt szeretné hogy újra ne jöjjön ki, amikor azt állítja, hogy nem sikerólt Orbánnak eredményt elérni a tények ellenére.
Nem minden nyugdíjas dőlt be a Fidesznek: így vélekednek a választás előtti osztogatásról
@Sámannus: Tisztelt @Sámannus: Lehet hogy én kisnyugdíjas vagyok, és nincs 1 millióm csak arra, hogy egy új bekötést csináltathassak mert az 1 fázisra 2,5 kWh teljesítménynél nagyobb napelemet nem lehet kötni. Aztán nem ad senki hitelt, mert a házamat nem teszem fel rá kauciónak, hogy telepítsem a napelemet. Tudja 80 felett nem lehet hitelem rövidebb törlesztéssel meg nem maradna kajára a törlesztőtől. Az meg, hogy az adósságot itt hagyjam a feleségemnek az Ő nyugdíjára szintén nem járható út nálam. Pedig, hogy én megyek el hamarabb az sanszos. Az már csak mellékes, hogy aki egy lábra áll annak nagy esélye hogy elesik. Felénk nem ritka hogy fél napig nincs villany mert valami elszakította a távvezetéket, és általában akkor nem szokott sütni a nap se. Ráadásul árvízkor 10 napra is kikapcsolják. Amikor majd nem fizetnek a napelemed termeléséért mert akkor akarsz eladni amikor mindenki, már nem lesz olyan barátságos a dolog, viszont amikor meg venni kéne majd mindenki 10 szeres áron adna el mert nincs aki termeljen. Persze lehet mondani, hogy szigeteld le a házad mert a kibicnek semmi sem drága, neki Bige tolja a lét még egy darabig. A németeknél miért dőlt be a hálózat, mikor nekik sokkal több megújuló energiát termelő egységük van? Mert a szél. meg a nap, nem rendelésre jön amikor kéne? Lehet mondani bármit Orbánra, de ha nekem betolnak egy háromszor akkora villanyszámlát, és minden esély megvan rá, mert a piaci ár már tavaly is 30 eurocent volt a németeknek, és 2010 előtt az nekünk a németnél többet kellett fizetni, az 110Ft/kWh díjat jelent. Akkor ha kifizetem nem jut kajára, ha meg nem, akkor a hűtőm áll le, és azért nem lesz kajám. Ráadásul Ön is úgy osztja az észt, mintha sok lenne belőle, mert valamivel jobb helyzetbe jutott mint a többség a baloldali kizsebelésünk ellenére. Amit lehetett szigeteltem a házon, és ma a fűtésemre a harmadát használom mint régen, de ettől nem lett harmada a költségem , mert a fa ára emelkedett és a fizikai képességeim se javultak,...
Nem minden nyugdíjas dőlt be a Fidesznek: így vélekednek a választás előtti osztogatásról
@Gauntlet: Látom ismered a sajátjaidat, és azt hiszed mindenki olyan. Természetesen te azt helyesled amit Gyurcsány az Öszödiben így foglalt össze. "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még kormány nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Csak gondolj bele a költségvetés akkor is elfogyott. A MOL-t és amit el lehetett adni eladták, még hitel is kellett mellé és a végén "nem csináltak semmit". Nem túl drága ez a SEMMIÉRT.
Nem minden nyugdíjas dőlt be a Fidesznek: így vélekednek a választás előtti osztogatásról
@Sámannus: No azért ha véletlenül nyerne a baloldal, a mostani nyugdíjam 6,9%-át kitevő villanyszámlám minimum 13,4 % lenne , de félő, hogy a német villanyárral fizethetnék ami 20,6%-ot tenne ki . Nem lennék boldog ha a mostani évi 3,5 heti nyugdíj mértékű villanyszámlám helyett, egyszer csak a jobb élet ígéretével 2 hónapot kel évente fizetnem, amit a legtöbb nyugdíjas tüzet okádva egyenlítene ki, mert ezzel több mint egy hónapig nem kerülhetne kenyér az asztalra évente. De ne csodálkozzon senki, ha a munkájából élők mellett, a nyugdíjasok többsége is ott tolongana majd, a tüntető tömegben a drasztikus életszínvonal romlás miatt..
Botladozik a propaganda: a magyar fiatalok nem hiszik el, hogy hanyatlik a Nyugat
@Eladott Ország: Ugye arra is emlékszik miért tudott előzni Szlovákia meg Csehország? Mert ha nem elárulom, mert a baloldal alatt a minimálbér sem emelkedett infláció felett "elkúrtuk". Az, hogy Ők is haladnak velünk az talán természetes. A románok esetén nincs sok probléma olyan árfolyamot tartanak fenn amilyet akarnak viszont talán nem figyelt fel rá de náluk a pénzből 2005-ben is három nullát vágtak ismét, mert a 70-s években is megtették, Nem tudom Örülne-e ha a mai millióból 1000 maradna . Főleg ha ez megtakarítás, ahol 30 évenként lenullázzák a pénzt majd megint lemaradnak. Csak egy kiskutatás, higy mikor hagytak el 2002ben a szlovák minimálbér 115 EUR volt a magyar meg 198 az évi legmagasabb árfolyamon, 2010 re a szlovák eljutott 295,5-re a magyar meg 226euróra ez a kettő között úgy néz ki hogy 2002 bem a magyar a szlovák 172%.a volt, az jóval több mint a másfélszerese, és azt 2009-re sikerült letornáznia a baloldalnak a szlovák 77%-ára, Ami kicsit több mint a háromnegyede, és ezt az arányt tartjuk nagyjából, pedig a magyar gazdaságot vissza kellett hozni a zuhanórepülésből. Ha ebből nem látja mikor vesztettük el az előnyünket akkor Önön nem lehet segíteni. Pont ott tart mint Gyurcsány az Öszödiből " Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."
Botladozik a propaganda: a magyar fiatalok nem hiszik el, hogy hanyatlik a Nyugat
@Eladott Ország: Érdekes írás, mintha a "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még kormány nem csinált, mint amit mi csináltunk." mondat következményeit írta volna le, mert az bejött. én inkább a hazatérőket látom. Egyébként minket pont a megszerezhető szakembereink, és a piacunk miatt vettek be az EU-ba. Ezért aki azon kesereg, hogy vannak akiket meg akarnak fizetni, mert olcsóbb mint a sajátjaik kiképzése nem kellet volna a belépésre szavazni. Amíg tudnak többet fizetni addig mindig lesz aki elindul. Nem csak tőlünk, hanem a többiektől is. A velünk együtt belépettektől, ugyanígy viszik a munkáskezet, főleg bezzeg Romániából, bár Ők utánunk léptek be. Igaza van, ebben biztos előznek a románok.
"Megcsináltuk az Orbán-kormány igazi propaganda-reklámját" – Gyurcsány szerint így nézne ki, ha igazat mondanának
Tisztelt Horóizont! Végül i kiszámíthatná de 73 vagyok, és kicsit megszívtam Gyurcsány miatt, mert 2007-ben az addig csak adóval csökkentett bruttó jövedelembál számított nyugdíjalapot kiesészítette a TB járulékkal vagyis jó 10000Ft.al kevesebbet kaptam mintgóha egy évvel korábban töltöttem volna be a 60-at, az ma már 16000 minisznál jár és ha Összeszámolom kivett zsebenből 2 miliót azóta. Ön szerint szeretnem kéne ezért? De mivel előtte sem emelgette még infláció mértékében sem a minimálbért ezért ez a 2 millió még több is. Tudja ha megtette volna amit az első Orbán kormány és legalább hsonló mértékben infláció felett emelte volna a minimálbért akkor most nem ugathatnák a balosok, hogy alacsony a nyugdíj meg mindenki elhagyott bennünket bérben. és csak egy kis matek, hogy a most kb10%-al átlagbérben elöttünk járó görögök, meg portugálok, már mögöttünk lennének. Na ez az amit Önnek sem kéne megbocsájtani nikik mikor azt tudta mondani az Öszödiben, hogy "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még kormány nem csinált, mint amit mi csináltunk." mert az Ön EU-s jövedelmét is elkúrta, csak valahogy nem akar számolni. Az már csak apróság, hogy mindegy mit csináltak a tüntetők, Orbán nem lövetett a népébe, igaz hogy Gyurcsánynak nem népe, ha "kurva országnak" tudta nevezni, És már az Öszödiben is azt mondta "Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek." de mivel nem takarodtunk haza elég gyorsan közénk lövetett a pofétlan beszéde után. És a munkájából élő helyzete a második terminuséban is csak romlott. Ha most még azt is hozzáteszem, hogy nekem a nyugdíjam csak feleannyit emelkedett mint a minimálbér, mert infláció felett kb 1%-al emelkedett a 11 év alatt, de a reszicsökkentéssel kaptam még egy havi nyugdíjat éves szinten mert a 2009-ben még a nyugdíjam...
"Megcsináltuk az Orbán-kormány igazi propaganda-reklámját" – Gyurcsány szerint így nézne ki, ha igazat mondanának
@Horizont: Tisztelt Horizont! A túlárazős annak a dumája aki még többet kért a munkáért ezért elbukta. ahogy a korrupció is csak dumában van jelen. Nekem volt bajom a korrupcióval még az átkosban, amikor a tégláért cserépért, vagy bármiért ami éppen nem volt a boltban csúszópénzért volt kapható. kérdem és mikor vettél pacalt pult alól. Mert a többire csak Hofival válaszolnék "Korrupció az amiből te éppen kimaradtál. Egyébként nem oké, mert nem utálom a baloldalt. Azt a garnitúrát utálom aki most megint vissza akar kerülni de Horn alatt 30% körül vesztettem a jövedelmemből mert ennyivel volt magasabb az infláció mint a fizetésemelés. 2008-ban 11%-ot vesztettem a nyugdíjamból mert Gyurcsány 2007-ben az addig csak adóval csökkentett alap mellé megszavaztatta a TB levonását is. aztán 2009. ben. a 13. havit nem kaptam már meg. miért szeretném azokat akinek a teljesítménye eddig tartott. Amikor meg az MZP azt mondogatja, hogy a rezsicsökkentés átverés, akkor elfelejti hozzátenni, hogy nekem meg mindenkinek akinek rezsit kell fizetnie kb évente 1 havit hoz az , hogy ama a 2009.es 17% rezsi helyett csak 9-et kell fizetnem a nyugdíjanból, vagyis mostanra nekem a 14. havit adják vissza és Önnek is csak nem vette észre. Az meg, hogy pért nélkül MZP többet érne mint Medgyessy kötve hiszem amíg Gyurcsány osztja a lapokat és a 14 pontjában az 5. arról szól, hogy "amíg tisztességesek vagyunk nem kell félni tőlünk" Nekem a határidős tisztesség, a gazemberek tisztessége, mert egyébként a tisztességes embernek eszébe sem jut, hogy egyszer csak már nem az. Dobrevet nem említeném még lehetőségnek sem, mert egy közgaszdász végzettségű ha valóban értett volna a munkájához, tudott volna a szintén közgazdaságit végzett férjének adni olyan tanácsot, aminek a vége nem az, hogy "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még kormány nem csinált, mint amit mi csináltunk." Jakabot akinek a matektudása még addig sem ér el hogy kiszámolhassa ma...
"Megcsináltuk az Orbán-kormány igazi propaganda-reklámját" – Gyurcsány szerint így nézne ki, ha igazat mondanának
@Horizont: Tisztelt Horizont Nem felejtünk el semmit. Csak egy apróság, az Öszödiből említetted a dől a lét? "Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. " Viszont azóta mindent megtesz az a brigád akinek ugyan a válsagra hivatkozva nem sikerült Ön szerint rendbe tenni az országot ha már szétcseszte, hogy ne dőljön a lé. A baloldal, amikor tehette volna sem jutott tovább mint "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még kormány nem csinált, mint amit mi csináltunk. ... Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit." Pedig akkor még a válságnak semmi jele nem volt, viszont a minimálbért valahogy nem sikerült egy buznyákkal se megemelni 2003-ban, hogy ne a lemaradás legyen az országot a hátukon cipelő melósok osztályrésze. Persze a sajátjaik akkor sem panaszkodhattak, amikor nekünk "megszorítás volt" mert előtte sem volt jobb mint a "válság" miatti megszorítás alatt. Viszont mondjuk Demjánnak sikerült visszaosztással 40 milliárdért megcsinálni a MüPa-t úgy hogy a számla végösszege több lett 200 milliárdnál és még 13 évig biztos fizetünk érte majd 10 milliárdot évente az örökösöknek. Szóval Ön abban bízik, hogy akiknek nem sikerült 2006-ig gatyába rázni az országot mert a képességeiket Gyurcsány így jellemezte "Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány." azok mostanra megvilágosodtak, és képesek bármit is gatyába rázni. Az államkincstárról meg csak annyit, a baloldal prüszköl, hogy a MOL részvényeket betették az egyetemek alapítványába,...
"Megcsináltuk az Orbán-kormány igazi propaganda-reklámját" – Gyurcsány szerint így nézne ki, ha igazat mondanának
@Horizont: Nagyon rövid az emlékezet,mert a 13. havit először az MSZP ígérte meg, de csak egy évvel később vezette be. Viszont mire tönkretették az országot nem is maradt rá pénz, kivezették, Pedig eladták a MOL pakettet, a repteret a közüzemeket, és mindent amit lehetett, mégsem jött ki a balos matek. Sőt ha még maradtak volna, a görög nyugdíjfelezés is bejön, mert az IMF nagyon követelte. Nem volt véletlen a Portfolio 2010 február4.-i cikke " Drasztikus nyugdíjcsökkentést hajtott végre a kormány" 2007-2009 között mást se csináltak csak megszorítást. Persze az se véletlen, hogy Orbánnak minden erőből az IMF-et kellett kipaterolni, hogy ne legyen muszáj felezni a nyugdíjakat. Aztán most is abban bíznak a baloldalon, hogy majd Orbán is hasonló sorsra jut. Viszont Orbánnak van egy nagy előnye, 1 millió többlet munkából élője van, aki nem szeretne ismét kikerülni még a segélyből is. És ez az 1 millió családnál dupla akkora kenyeret jelent. Csak az ellendrukkerek szeretnék a Gyurcsány és Gulyás Márton által beígért káoszt, mert abból a munkájából élő még sosem jött ki jól.
Orbán Viktor nem fizet: jön a csőd, ezrek lehetnek munkanélküliek – összeomlásban az orvostechnikai szektor
Nem értem ezt a tragédiát itt írja 500 milliárdos forgalom mellett ez a normál folyamatos fizetési sebességgel történő kiegyenlítés. A legtöbb ilyen cikket író, már nem emlékszik hogy a baloldal alatt sokkal kisebb forgalom mellett nagyobb volt mindig a kifizetetlen számlák Összege. Álljon itt Gyurcsány ugyanerről a területről mondott állapotfelmérése. "Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. ... Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet.
Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni."
Hogyan lehet leváltani egy nem demokratikus rendszert demokratikus választáson? Vannak rá példák, mutatjuk!
@Eladott Ország: Nem tudom mit kell észrevenni, amikor Gyurcsány alatt a minimálbér 47%-ot emelkedett az infláció meg 51%- ot, Most meg a minimálbér emelkedése 2009 óta 134%. és az infláció a felét sem éri el. Lehet hogy a Fideszesek hülyék a szemedben, de az aki tud számolni az a baloldalt sosem választja, hacsak nem mazochista. Ettől meg a véleményed lesz érdekes, mert az önsanyargatők közé tartozol, ha nem vagy a baloldal hátszelese, akikre most a Fidesz oldalon acsarogsz. Ha komolyan nem látod, hogy Gyurcsánnyal a káosz közelít, jusson eszedbe az a mondat az Öszödiből ami így kezdődik "Nincs sok választás mert..." Mert akik ma a baloldalon ácsingóznak a hatalomra, azok pont ugyanazok akik eddig jutottak hatalmon. és ha ma az ország az EU végén kullog, azt a baloldal érte el a GDP lemaradásával 1994-98, és 2002-2010 között, csak meg kell nézni az adatokat az interneten. az elmúlt 5 évben olyan ismerősöm aki itt hagyta volna az országot nincs, de aki visszajött végleg, nem egy van. Pedig a nyugat nagyon ácsingózik a keleti képzett munkaerőre, mert a migránsai nem azok.
Hogyan lehet leváltani egy nem demokratikus rendszert demokratikus választáson? Vannak rá példák, mutatjuk!
@Eladott Ország: Talán elfelejtette, hogy Orbánnak azért lett 2/3-a mert a sok gazember akiket említett az Öszödi beszédben lett elismerve. "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." És a következő összehazudott 4 évben csak tovább romlott a helyzete a munkájából élőnek. Nekik sikerült összehozni " Ahhoz, hogy Orbán rendszere működjön, nagyon sok gazemberre és még több becsapható hülyére van szükség, és rengeteg tenyerét tartó "koldusra." Ebből a rengeteg "koldusból" mára 1 millió a munkájából él, és a családban +1 jövedelem tesz nagyobb kenyeret az asztalra.
Magyarország megvétózta, véget ért az EGT tanácsülése
@Qqberci: Nem lenyelni akarta hanem olyanaknak adni aki itt a helybenlakókon segít, mint a Vöröskereszt, Máltai Szeretetszolgálat, stb, és ezt én helyesnek is tartom, hogy nem egy kintről fizetett civilnek hazudott ügynökhálózatot támogatnak a magyar emberek ellen.
Magyarország megvétózta, véget ért az EGT tanácsülése
@justhpeter: Azért el kéne olvasni, mert a szerződés arról szól, hogy a 2004-2007 között belépő új tagoknak kell fizetniük, és én ebbe pont nem a régi tagokat értem. Egyébként meg valószínűleg azért így egyeztek meg, hogy a régieknek kevesebbet kelljen fizetni. de lthatóan Ön is mást ért valamiért ugyanazon, vagy csak a saját nézetét alátámasztót látja meg.
Magyarország megvétózta, véget ért az EGT tanácsülése
@Giovanni Alba: Mielőtt leírtam volna a véleményem, ezt én is elolvastam, csak nekem ugyanabból más következtetés jött le. Vagyis ami jár nekünk egy korábbi egyezmény alapján, azt a Norvégok nem akarják kifizetni nekünk, viszont tovább élveznék a szabad piac előnyeit. Tudja ha a szomszédomnak kéne fizetni a szolgalmi jogért, és nem nekem akarná adni, hanem annak aki szintén csak megtűrt a telkemen, nagy valószínűség szerint becsuknám előtte a kaput, és feltennék rá egy másik lakatot. Hát most ez történt nagyban.
Magyarország megvétózta, véget ért az EGT tanácsülése
@Qqberci: Ha ez a ventilátorba szarás, akkor most Norvégia mosakodhat, mert nem jöhet be a piacra vámok nélkül, miután nem tagja az EU-nak. Hisz annak az ellentételezése volt a norvég alap.
Pegasus kémszoftverrel célozták a NER-elit magánrepüléseiről súgó exújságíró-pilótát is
@Horizont: És Ön még hisz a mesékben? Mikor eleve azt is hozzátette a cég, hogy aki visszaél vele, azét lekapcsolják. Ezek szerint nem történt visszaélés? Vagy nem feltűnő, hogy az Amnesztynek a lista kikerülésére, már lett is figyelő appja? Nem gondolja, hogy nekik is volt egy példány hivatalosan, vagy feketén, hogy ki tudják dolgozni a figyelőt?
Pegasus kémszoftverrel célozták a NER-elit magánrepüléseiről súgó exújságíró-pilótát is
Már csak azt kéne kideríteniük, hogy az összes Pegazust megvevő közül melyik érdeklődik, az elvégzett munka után. Az ügy kirobbanásakor az ATV Civil a pályán műsorában valamelyik résztvevő említette, hogy ezt a programot cég is megveheti, vagy akár magánszemély. Az ügy kirobbanásával az Amnesty International ajánlott egy program letöltést, ami figyelni tudja a Pegazust a telefonon, és lehet, hogy helyette a tulajt is hivatalosan mert engedélyezi a megfigyelést. Nekem nagyon az az érzésem, hogy a megfigyelteknek az ajánlott egy a letöltéssel hivatalos figyelő appot aki előtte a Pegazust is rátöltötte. A magyar állam meg, mivel van neki is egy példánya, még védekezni sem tud a "kabátlopás" ügyben. Lehet, hogy az Amneszty figyelte az ügynökeit, és amikor kezdett a körmére, égni cserélte engedéllyel a programot egy másikra?
"Vér fog folyni Orbán miatt. Kivégeztek minket" – a benzinkutasok már elégtételt követelnek
Én csak egyet nem értek. A Budakalászi Auchannál 477Ft/l a benzinár. Akkor ott most emelni fogják, hogy ne fizessenek rá.
Elszegényednek a nyugdíjasok – magukra hagyta őket a kormány, 2010 óta folyamatosan csúsznak le
@kereső: Tisztelt kerső! Én még éltem ai ideiglenesen hazánkban tartózkodó vörös hadsereg idejében is ami tulajdonképpen élete végéig ideiglenes volt Bajnai pont olyan ideiglenesen függesztette fel a 13. havit, hogy csak Orbán mentette meg a nyugdíjasokat a járadék felezéstől IMF nyomásra, mint a görögöknél, románoknál láthat volt. Bajnai az esélytelenek nyugalmával állíthatta be a prémiumot, mert a baloldalt ne m fenyegette az a veszély hogy akár 20000 forintot is kellet volna fizetni bárkinek is. 2010, február 4.-én írta a Portfólió
"Drasztikus nyugdíjcsökkentést hajtott végre a kormány
Szabics András Zsolt
2010. február 04. 07:10
Napokkal ezelőtt hozta nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium a konvergencia programunkat, a tavaly májusi nyugdíjváltozások költségvetési vonzata pedig világosan kiolvasható a 62 oldalas dokumentumból. Tisztán látszik, hogy következő évtizedekben a GDP 3 százalékával költünk majd kevesebbet nyugdíjakra, a megtakarítás nagyobb része pedig az alacsonyabb nyugdíjemelésben bújik meg. Kevesen számolhattak utána, de az állam számára közel 10 százalékos spórolást jelent, ha a nyugdíjba vonulás utáni 15 évben csak reálérték megtartást ígérnek a svájci indexálás helyett. A minisztérium által közölt anyag ezen felül bizonyítékul is szolgálhat a kampányidőszakban, hiszen a megváltozott feltételek miatt teljesen értelmetlen nyugdíjkatasztrófával fenyegetni a népet, a kijózanító pofont ugyanis már megkaptuk.
Talán ez a szívásod alapja én meg elégedett lehetek, mert az infláció feletti emelésekkel, a rezsicsökkentéssel meg a 13. havi visszavezetésével a prémiumot nem is említve, évi 1-1 %-nyi javulást könyvelhetek el. Ha már a baloldal eltervezte, hogy "15 évig csak reálértéket ígérnek a sváci indexálás helyett" . Utána meg a csökkenés jöhet nem? Szóval, hogy ki mit csinált a nyugdíjasokkal az igy találhatü meg nem pedig a jelszavakban baloldalról.
A számolásról meg csak annyit, hogy ezt sszemélyekre is bemutatta az Öszödiben Gyurcsány, csak el kéne...
Elszegényednek a nyugdíjasok – magukra hagyta őket a kormány, 2010 óta folyamatosan csúsznak le
@kereső: Tisztelt kereső! Áruld el milyen szert használsz, mert rendesen eltakarja előled a tényeket. A svájci indexálást a 2009 évi XL törvényben a baloldal törölte el, amit bevezetett helette azt neki sosem kellett volna infláció felett emelni mert nem érte el a GDP növekedés a 3%-ot alattuk sosem, viszont a Fidesznek az első években az előírás szerint, infláció alatt kellet volna emelni a nyudíjat, mert a baloldaltól örökölt csőd miatt, nem emelkedett a bér az infláció felett.. A 13. havit meg nem fizette ki már a Bajnai kormány, és csak tudom, mert akkor már nyugdíjas voltam. A nyugdíjpalafon nagyon zavar, de az járulékplafont is jelent. Akárhogy nézem Önnek a kommunizmus lenne az ideális megoldás, de ahhoz közelebb kerülni egyelőre Észak Koreában lehet, esetleg Venezuela jut még el rövidesen odáig. Ilyenkor mindig gondoljon Gyurcsányra az Ő mondása volt, hogy "el lehet menni". Persze akkor azzal az alacsonyabb nyugdíjjal fenyegetett, a szlovákoknál, amit később bevezetett. Mert ahogy az Öszödiben mondta "Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."
Elszegényednek a nyugdíjasok – magukra hagyta őket a kormány, 2010 óta folyamatosan csúsznak le
@kereső: Tisztelt kereső! Valahogy fel tudná oldani azt a problémát, hogy a nyugdíjasok fele kevesebbet kap mint a medián nyugdíj? Mert van egy lehetősé, mindenki egyformát kap. Csak akkor annak is ugyanannyi jár akinek a szolgálati ideje éppen eléri a nyugdíjfizetés alsó határértékét, és azt is közmunkában töltötte el, vagy még annyit sem dolgozott, meg annak is aki tanult is 17 évet és a munkában is odatette magát. Ez a kommunizmus, aminek az előszobája sem működött, ezért rendszerváltáskor a kapitalizmust választottuk. Az alacsony nyugdíjasnak a fogyasztásához képest semmivel sem emelnek kevesebbet, ráadásul jelentős részük további tüzelő és egyéb támogatásban is részesül. A tudatlanoknak mint Ön is említeném a méltányossági emelés rendszerét is, amit a 90000 alattiak kérelmezhetnek. Gyurcsány egy romhalmazt hagyott maga után talán ez magyarázza a szociális érzékenységüket, ezt kellet rendbetenni de azzal jóhogy mindenkinek azon a szinten tartják a jövedelmét amennyit a munkavégzés során elért tulajdonképpen mindent megtesznek amit ígértek, az óvatos javulás mint pl a rezsi árának rögzítésével évről-évre kisebb terhet jelent a kifizetése. A bevétel arányában ami többlet emelést jelent. Nekem pl a rögzített rezsim 2009-ben a nyugdíjam17,58%-át fizettem rezsire jelenleg meg 10,53%-át fizetem ez testvérek között is 7 évre 7% nyugdíjemelés pluszban vagyis mér csak egy év körőli idő na minden így marad és egy hónapnyit évente kevesebbet kell fizetnem. Ez a kisebb nyugdíjasoknak nagyobb csökkenést jelent mert aki csak feleakkora nyugdíjat kapott mint én 2009-ben, annak ugyanez a rezsi 2009-ben a nyugdja 35.17%a volt ma meg 21,06%a vagyis 14%.ot szabadon elkölthet a 7. évben már ez 1,68havi nyugdíj 2021- ben így neki az egy heti részével a 13. havinak már majdnem meg van a 14. havi is 2,5 nap hiján. Vagyis az alacsony nyugdíjasoknak van pár lehetőségük az átlag feletti emelkedéshez, meg a kiegészításhez, csak azt aki nem akarja, nem is látja.
Elszegényednek a nyugdíjasok – magukra hagyta őket a kormány, 2010 óta folyamatosan csúsznak le
@kereső: Azt azonosítani, hogy milyen 35%-ről ír nem tudom. A nyugdíjaszámításról csak annyit hogy az a 4,6% nyugdíjjárulék levonás a járulékmentesítés esetén "Első lépésben levonják a keresetünk járulékait: egészségbiztosítási járulékot, nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztár tagdíját (ha volt ilyen), munkavállalói járulékot, vállalkozói járulékot ; 2010. január 1-jétől egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék összegével. Ezt a folyamatot járuléktalanításnak hívják.
Második lépésként adótlanítani szükséges a keresetünket. Ez azt jelenti, hogy 2010. január 1. előtti és 2012. december 31-e utáni elért kereseteket az adott naptári évben érvényes jogszabályi alkalmazás mellett a járulék nélküli keresetből le kell még vonni a személyi jövedelemadót a bérezett napok arányában. A 2010. január 1. és 2012. december 31, között elért járuléktalanított jövedelmekhez és keresetekhez hozzáadjuk az erre az összegre számított adóalap-kiegészítést. Az így kijött együttes összeget a képzett személyi jövedelemadó-összeggel kell csökkenteni" ez 1988-1997-ig 11% volt 1998-2003 ig 12,5% 2004- 2006-ig 13,5% volt a pér hónapos 16%-os kitérő után 2007-2008-bam 17% a további nem érdekel. Vagyis a !,6% csak az ismeretek hiányára fogható Önnél, vagy csak az ellentmondás kedvéért dobta be. Őn meg csak azért írtam 11%. ot mert az alapba számított idő jelentős részén annyi volt az átlagom valószínűleg 12-13% között van. A kormány meg azért nem változtatott a kiszámítás módján, amiért a baloldal megtette a drasztikus nyugdíj csökkentését 2007-2009 között, vagyis a fenntarthatóság miatt, és jobb így fenntarthatóan mint emelve erő felett és összedől. Hogy én mennyire vagyok takarékos az a meglévő keretem határa szabja meg, és ahogy 2008-ban nem próbáltam meg túlköltekezni, de sajnos mégis előfordult még utána is évekig, az sajnos az én bajom. Egyébként meg Önsegélyző nyugdíjpénztárral kezdtem a takarékoskodást. Aztán dolgoztam olyan külföldi munkahelyeken részletekben kb 3 évet is, ahol...