Lendkerék

Egyszerre két mozgáskorlátozott helyen parkolt a fideszes polgármester, majd elnézést kért
A III/3-nál ez volt szokás. Ki merte volna felelősségre vonni? Ma meg ki merné megbüntetni?
Karácsony Gergely nem fogta vissza magát és leszarozta a MÁV mobilapplikációját
@ómió: Azt vágod ugye, hogy ki volt az a balfasz városvezető, aki korszerű, nyugati, új, légkondis metrószerelvények helyett százéves elavult technikával rendelkező, felújítottnak hazudott új gyártású ócskákat vásárolt at orosz mutyi részeként a Nagy Testvértől? Hát a kiváló, leginkább "alkalmas" Tarlós.
Úgy hogy ne nagyon vakargasd ezt "a saját metróklimatizálását" Karácsonynak, mert ez nagyon keményen az előző városvezetés - mit tesz isten, ki volt - s(z)ara, és nem könnyű felejteni.
Karácsony Gergely nem fogta vissza magát és leszarozta a MÁV mobilapplikációját
A mobilapplikációt viszonylag egyszerű belföldi és külföldi jegyekre szoktam használni, és eddig nem volt különösebb problémám vele. Ami nagyon bosszant, a jegy.mav.hu alatt elérhető "új Elvira próbaüzem" béta verzió. Ezt sikerült olyan nehezn követhetőre és nehezen áttekinthetőre megszerkeszteni, hogy az ember a haját tépi, ha egy kicsit is bonyolultabb útvonalon, átszállásokkal akar utazni. Ehhez képest a szlovák vasút menetrendtervező és jegyvásárló alkalmazása egy felüdülés, nem beszélve pl. az osztrákról vagy a svájciról.
Azt nem értem, hogy ott van a számos jó példa, pl. az Interrail Rail Planner-e, meg a már említettek, miért kell mindenáron új alkalmazásokat fejleszteni, az ezzel együtt járó hibák, tökéletlenségek okozta utasfrusztrációval, mire azokat a visszajelzések alapján kijavítgatják, már el is avul az egész.
Ferenc pápa meghívta Novák Katalint a Vatikánba
Nyilaskeresztes mosónő... Nagyon találó volt ez a megnevezés már az első kormányzati hivatala előtt is. Azóta is úgy viselkedik, jelenik meg, kommunikál. Küldözgetik szanaszét a világba, demonstrálandó a magyar nemzet nyitottságát mindenféle eszmék és "fajok" iránt.

Istenem, vajon észreveszi-e, és ha igen, mikor, hogy micsoda színjátékban osztották rá a bohóc szerepét?
Utolérte a népharag a Tarna vizét kiszivattyúzó borászatot, az egri polgármester is odacsapott
@KisTehen: Azt hiszem, szövegértelmezési nehézségeid lehetnek. Fuss neki a szövegnek újból. Ha akkor sem sikerült értelmezni, kérj tanácsot kezelőorvosodtól vagy gyógyszerészedtől. Ha sikerül, és továbbra is ez a véleményed, akkor önértékelési zavaraid lehetnek. Fogadd el saját magadat, különben másokat sem tudsz elfogadni!
Utolérte a népharag a Tarna vizét kiszivattyúzó borászatot, az egri polgármester is odacsapott
Messzemenően elítélem a borászat eljárását, és teljes mértékben csatlakozom a közfelháborodáshoz. Ahhoz is, hogy a felháborodók bojkottálják a cég termékeit. Az azonban, amit az egri polgármester tesz ("Kezdeményezem az aldebrői Tóth és Tóth borászat és annak minden termékének kitiltását Eger összes rendezvényéről!") primitív, népszerűséghajhászó bosszúállás, amit egy hatalmi helyzetben lévő személy nem tehet meg. Látszik, hogy tanult a Fidesz évtizedes dúlásából, ez tipikusan az ő tempójuk mindenütt, ahol kezükbe kaparintották a hatalmat.
A helyes eljárás az lenne, hogy a létező engedélyek, szerződések, stb felülvizsgálatával megkeresi az arra illetékes hatóság a törvényes utat, hogyan lehet felelősségre vonni a céget.
Kiderült, hogyan kell szólítani az egyetlen női főispánt
Mindenféle találgatások mennek - Főispánnő, Főispán asszony, Lóvagina, ... - de az egyetlen helyes, mind nyelvészeti, mind nemi, mind történelmi és hagyományőrzési szempontból korrekt megnevezés: FŐISPINA.
Betelt a pohár Schobert Norbinál: százmilliós perre készül – Gyalázzák őket, Zalán fejére malacfejet rajzoltak
Norbi és mozgalma engem leginkább az USA-ban oly népszerű hittérítő gyülekezetekre emlékeztet, amelyekben egy szuggesztív személyiség képes meggyőzni emberek millióit teljesen abszurd elvekről, akikből aztán több ezres-tiz/százezres követő közösséget épít, akik pénzbeli és személyes hozzájárulásukkal tartják fenn a "vallásalapító" luxus életkörülményeit.
Ilyen a jelenlegi magyar politikai elit, és Norbi ezt másolta le. Aki pedig beszopja a dumát (akár a kormányzatit, akár a norbikáét), hát úgy járt. Ők ugyanis a haszonmaximalizálásra hajtanak, a hívők tényleges érdekeit/vágyait nagy ívben szarják le.
Vas és Veszprém megyében nem lehet oltásra bejelentkezni a következő három hétben
@Pálinkás Pál: sajnos van olyan hülye, aki ilyen kérdéseket tesz fel. A regisztráció nélküli oltásokra jelenleg péntekenként délután kettőtől este hétig van lehetőség, és feleősségtudatos állampolgárok állnak hosszú sorokban, ahogy én is tettem.
Vas és Veszprém megyében nem lehet oltásra bejelentkezni a következő három hétben
Bejelentkezni nem lehet, de oltást kaphatsz. Menj oda péntek fel kettőre a veszprémi kórházba, az új oltópont a főbejárat után van (maszk kell), jelentkezz be, és fél háromkor már jöhetsz is ki beoltva, amivel akarod (orosz és kínai nincs).
Szijjártó: a kereszténység a leginkább üldözött vallás a világon jelenleg
Istenem, ez a szánalmas [email protected] Azt persze nem meri elmondani, melyik "emberi jogi szervezetek" szállították ezt az adatot, mert rögtön kiderülne, hogy valamelyik szélsőséges keresztény üldözésmániás "báncsák a magyart"-típusú, felhasználva magyar KSH rendkívül kreatívan statisztikahamisító és valóságelfedő módszertanát. Esetleg a Nézőpont Intézet aktuális világfelmérése, vagy az Alapjogokért Központ éjjel megálmodott víziója. Akik a 360 millióba beleszámolták a parókia udvarán az őket kergető plebános úr elől menekülő katolikus ministránsfiúkat, vagy etnikai/politikai okból üldözött népcsoportokat is, akik véletlenül keresztények, mint a hutuk Ruandában. És persze beleszámolták biztosan azt a negyvenmillió ortodox keresztény ukrajnait is, akiket éppen a hittársaik gyilkolásznak le nap mint nap, de nem a hitük miatt, hanem mert egy elmeháborodott hatalommegszállott őrült szomszéd rájuk akar telepedni.
Ez az ember vegy egyszerűen hülye, vagy mértéktelenül aljas.
Navaracsics körbevonatoztathatóvá tenné a Balatont
Nincs a szerkesztőségben valaki, aki tud magyarul? Nem "körbevonatozhatóvá" akart ez lenni?
A Ryanair minden eddiginél keményebben ment neki Orbánéknak – továbbra is idiótázzák a kormányt
Nagy Márton az MNB üstököszseni üdvöskéje volt, legendák terjengenek a szakmai tudásáról. Bekerült a kormányba, egyúttal ki a nyilvánosság elé, ahol eleget kell tennie a rendszer élcsapatától elvárt demagógiának, propagandahirdetésnek, hülyeségterjesztésnek. Na, úgy tűnik, erre nem számított, itt felejtheti a kiváló szakmai tudását. Egyáltalán nem baj, hogy egy nehézsúlyú nemzetközi (gyakorló!) gazdasági szakember elkente a száját (áttételesen az egész kormányét is), nevetségessé téve őket. Nagy Mártonon már életre rajta ragad ez az ügy.
Az ő kiválasztása Orbán káderpolitikájában nem rendhagyó eset, kiváló érzékkel helyezi hivatalba a valamilyen szempontból abszolút alkalmatlan csicskáit. A kiválasztás szempontja a feltétel nélküli vezérhűség.
Végre kiderült: íme a nagy balatoni lángos-térkép árakkal
Csodálatos Magyarország: kész csoda, hogy 2022-ben nem tudnak egy olvasható, nagyítható, éles grafikáz összehozni.
Négy autó ütközött a 82-es úton, teljes útlezárás
A kép nem a baleset helyszínhén készült. A 10-es kilométer ugyanis a 82-es út egyik híres halálszakaszán van, a gyulafirátóti vasúti átjáró és az eplényi vasútállomás között. Itt szinte minden évben van halálos baleset, de ütközés rendszeresen. Ugyanis nagyon becsapós, viszonylag enyhe ívű kanyarokkal, ráadásul elég jól beláthatók az ívek, csak amikor beleér az autós és azt gondolja, hogy a kanyarból kijőve még be tudja fejezni az előzést, akkor döbben rá, hogy nem.
Brutális elbocsátáshullám kezdődhet az állami szférában – újabb részletek Orbán megszorító csomagjáról
Ne féljünk, a vidéki okmányirodákból csak az ügyintézőket teszik utcára, az ilyen-olyan kis és közepes, feleslegessé váló főnököknek lesz hely valamelyik más állami cégnél vagy Lölö birodalmában. Arra kell vigyázni, hogy akik a fidesz-birtokolta állami struktúrákban túl sokat tudnak, mindenképpen kapjanak új helyet, de legalább érzékelhető nagyságrendű hallgatási juttatást. Nem csodálkoznék, ha pl. a következő hónapok OTP-s gépkocsinyereményei (amelyek ugye névre jól beazonosítható betétek) azoknál kötnének ki, akiket ki kellett rúgni, de más fideszes intézménynél/cégnél a kutyának sem kellenek, viszont a szájukat be kell fogni.
Novák Katalin: Nap mint nap igent kell mondani a magyarságra
Annyira nem gondolok a magyarságomra külföldön, hogy ha netalán kérdezik, azt mondom, hogy szlovák, ami nem is nagy kamu, mivel apai ágon rimaszombati vagyok.
Az új köztársasági elnökünk abszolút volltreffer, a szájába adott, megbékélést, harmóniát, szeretetet, együttműködést, hirdető mondatok kiváló hivatkozási alapok a brutál kormány brutál, kirekesztő, aljas, szószegő, megalázó, ... kommunikációját bírálók felé.
Novák egyetlen mondata sem őszinte. Nyilaskeresztes mosónő - ahogy egy blogban jellemezte egy tudásban, erkölcsben, emberi tartásban is messze felette álló kommentelő.
Tóth Gabi magyaros ruhában, Trump-póló és éljenző tömeg Orbán legújabb videójában
Micsoda szánalmas seggfejek a hazai "konzervatívok"... Csak az a baj, hogy mi szívunk, ők meg ujjonganak. De eljön majd az idő, amikor remegő szájszéllel állnak bíráik (a feldühödött tömegek) előtt, és remegő térdekkel futnak valami biztonságos államba, amellyel nincs kiadatási egyezményünk.
A Parlamentből posztolt fotót a családjáról Novák Katalin köztársasági elnök
Én azt nem értem, hogy nincs senki, aki ilyen fontos nyilvános fellépés előtt rájuk nézne, és figyelmeztetnek őket, hogy néznek ki? Egy női köztársasági elnök, akin olyan gyűrött a kosztüm, mintha most tápászkodott volna fel a Lewinsky-pózból, miután kifejezte nagyrabecsülését és köszönetét a főnökének, és egy főkatona, aki véletlenségből az avatáskori, régen kinőtt zubbonyát vette fel, amely nem bírja elrejteni a pocakját. Olyan szánalmas ez az egész...
Varga Judit szerint a választáson Európa sorsáról is döntünk – videó
@Lendkerék: bocs, borzalmas az útminőség. Szóval: férfiaitok gazemberségeiről...
És Putyin barátég nem dobott minket, ez az egész elítélem - de nem ítélem el egy szimpla színjáték. Hülye hívő, úgyis bekajálod.
Varga Judit szerint a választáson Európa sorsáról is döntünk – videó
Isten szerelmére, már senki nem akar Orbánnal mutatkozni! Mit hogy Európa sorsa? Már csak annyit számítunk, amennyi vétójogunk van! Minden "barátunk" elfordult tőlünk! Gondolod, hogy a formailag meg szövetségeseink nem tudnak a kormányzat dicső nőtagjainak leszbi és fehérmájú attrakcióiról, férfiaitok gazembers elhiszik a szélkakas harciasságát? HOGY MAJD MI EURÓPÁT? Te szánalmas liba.
Lilu: "Putyin egy mocskos gazember"
@Rizikó: Putyin egy elmeháborodott diktátor, ez a nő pedig végre egy gerinces, nem a csicska zsírtáltos pénzéért kuncsorgó celeb. Nézzétek meg, és hányjatok pl. az e heti fideszes választási propaganda újság címlapján Demjén Rózsi képe és az alá írt, szájába adott szöveg miatt. És ő ifjúkorunk ünnepelt idolja volt! Hová képesek süllyedni egykori példaképeink... Minden tiszteletem Lilué.
Reagált az MTVA vezetése: „A közmédia ezt követően is vissza fogja utasítani a rágalmakat és a politikai befolyásolás minden kísérletét”
Istenem, ezek a szánalmas barmok... Mennyire kell gátlástalan, elvtelen, erkölcstelen csicskanak lenni, hogy így viselkedjen valaki? Hogy bírják viselni az arcukat a saját ismerőseik, barátaik, családtagjaik előtt?
Egy millió dollár Putyin fejéért? – Ennyit ígér az orosz milliárdos
Mi a Kadirov Baráti kör adószáma? Utalnám neki az egy százalékomat erre a célra.
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szerint felháborító a magyar ellenzék tevékenysége
@vacsi: azért, barátom, mert nagyon átlátszó vagy, vagy nem gondolkodsz. Az ellenzék semmi olyat nem mondott. Azt mondta, hogy azt kell tenni, amit az EU és a NATO. Márpedig az ezekbe tartozó szövetségesek (az Ukrajnával határosak is) átengedik területükön a szállítmányokat, és nem küldenek katonákat. A ti fejeteket az idióta fidesz-propagandisták táplálják a szánalmas kitalálmányaikkal. És addig sem jutok el a gondolkodással, hogy ez az intézkedés pont az ellenkezője annak, amit ezek a farizeusok évekkel korábban hasonló helyzetben megtették (fegyverek átengedese az ország területén). Még azt simán benyaljátok, amikor naponta változtatják a választóiknak szóló üzeneteiket Ukrajna és "Brüsszel" témában. Megszavazzák (utólag, miután a többi szövetséges ország már megtette) a szankciókat, de másnap (ma) már Szijjártó ordibálja, hogy a Sberbank "a brüsszeli szankciós politika első áldozata", milyen kár érte. Olyan szánalmas, ugyanakkor felháborító, és a szövetségeseink számára is visszataszító ez a kiszámíthatatlan magatartás, hogy nincs rá szó. Ti meg, mint az újszülött kismacska, vakon vártok a következő szopatásra.
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség szerint felháborító a magyar ellenzék tevékenysége
Micsoda irgalmatlan csicska az ilyen? Milyen ellenzék? Hát nem látja ez a szervezet, hogy a saját magyarországi gazdái és pénzelői akadályozzák Ukrajna EU-s és NATO-s megsegítését azzal, hogy nem engednek át az országunkon fegyverszállítmányokat Ukrajna felé? Hogy a világ szinte összes országa küldi a technikai és pénzbeli segítséget, ez a kétszínű fidesz-banda meg itthon minden csövön nyomja a gátlástalan orosz propagandát? Tényleg azt gondoljátok, hogy most bejelentett döntés, hogy Magyarország támogatja Ukrajna EU-s tagságát, valami őszinte gesztus? Amikor éveken keresztül mindent megtett Orbán azért, hogy gátolja Ukrajna közeledését a Nyugathoz? Ezzel csak azokat a kritikákat akarja enyhíteni, amelyek végleg Európa (és most már a világ) páriáivá tennék Magyarországot a jelenlegi vezető eszement döntései miatt. Ti, ott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségben kinek drukkoltok? A saját országotoknak, vagy egy Putyin-mentalitású Putyin-pincsinek, akiben számotokra egyetlen jó van, hogy dönti rátok a pénzt, és az MKKSZ összes jelenlegi vezetője feltehetően jól fizetett, békés, nyugodt öregkorra számíthat majd a következő Orbán-kormányok alatt, mint a hozzánk menekült/menekített korrupt gazdasági és politikai maffiózók, akiket vagy a saját népük űz el, vagy a börtön elől menekülnek? Nem szégyellitek magatokat?
Ne beszéljen senki a magyar csapatmozgásokról – ez kéri a honvédség
Csak én vagyok ilyen hülye, hogy nem értem? Hát minden harcoló vagy érintett fél centiméter pontossággal, cipőméretre tudja, hogy éppen mennyi katona, harci eszköz, kanálgép tartózkodik éppen hol - műholdak, mobilos cellainformációk, drónok, nyomkövetők... Ezek az idióták a fészbukból szerzett információk alapján tervezik a hadműveleteket?

Ha eddig kétségetek lett volna, most már láthatjátok, mennyire tette képessé a magyar honvédelmet a sok száz milliárd becsókolós beszerzés a tényleges műveletekre. Itt van a vas és a chip számolatlanul, csak éppen a működtetéshez szükséges szellemi képesség hiányzik.

Szerintem Romulusz kinevezése a nevének köszönhető, beleillik a birodalomépítő ábrándokba, de nyilván nem lesz olyan időtálló, és az ilyen idióta és nevetséges intézkedések csak gyorsítják az amortizációját.

Apropó, Nagy Barom itt van még? Írjon már valamit, ki vagyok éhezve az intellektusára!