Lendkerék

MÁV: aki teheti, halassza el az utazását, vagy üljön buszra
"üljön buszra"??? Aki ezt javasolja, az a Holdon él. Rendszeresen utazom helyközi és távolsági buszokon, olyanokon is, amelyek kinézetre igen korszerűnek néznek ki. Tisztelt Bíróság, felelősségem teljes tudatában kijelentheten, hogy sokat mondok, ha a buszok (bele nem értve a helyi járatokat) 10%-ában működik olyan klíma- vagy "légjavító" berendezés, amely komfortos utazás közérzetet kínál anélkül, hogy külön könyörögni kellene a buszvezetőnél. A maradék 90%: 1. legfeljebb egy ventillátor, amelynek fokozatait a sofőr kapcsolgatja a saját komfortérzete, esetleg az utaskérések alapján, szigorú matricák, hogy ki ne nyissuk az ablakot, de kinyitjuk, mert máshogy nem lehet kibírni, ekkor jönnek az utasháborúk, hogy hol van huzat és hol nincs; 2. van klíma, de a sofőr üzemanyagtakarékossági okokból korlátozza, és mert nincsenek ablakok, vagy nem nyithatók, többszörös nyomás kell a sofőr felé, hogy csináljon már valamit; 3. senki nem akar szólni, és ott döglünk meg, akár egy rövid úton is.

Ha valaki azt gondolja, hogy ez csak kánikulában van így, nem: az átmeneti időszakokban (ősz, tavasz) és a fűtési szezonban ugyanez a helyzet, csak fordított irányban.

Meg nem tudom érteni: rengeteg ezer kilométer leutaztam már Flixbus útvonalakon, szinte minden évszakban. Soha (de komolyan) nem volt problémám a klímával. Az alaphőmérséklet eleve rendben volt, az ülés feletti légbefúvók működtek, pedig a legjobb helyektől kezve az utolsó üléssor sarkában szorongva is lenyomtam pl. egy Zágráb-Dubrovnikot oda és vissza. Ők hogy csinálják?

Szerintem a megoldás az lenne, ha a busztípustól függetlenül létezne egy kötelező standard a sofőrök számára, bármilyen évszakra és időjárási körülményre: 1. indítsa be és működtesse a hűtő/fűtő berendezést járó motorral pl. húsz percig; 2. beépített hőmérő mérje meg az utastér hőmérsékletét pl. két helyen; 3. ezeken a pontokon a buszvezető köteles lenne tartani a hőmérsékletet pl. 20 +/- 2 fok tolenaciával. És ez ugyanolyan szigorúan vennék.
Brutálisan sok nyugdíjas kénytelen dolgozni? – Az alacsony járulék miatt megnégyszereződött a számuk
Aki a címet adta, tisztában van a "járulék" szó értelmével? "A járulék az állam által adók módjára, céljelleggel beszedett pénzösszeg." Hát biztos, hogy nem ezeknek az alacsony volta miatt dolgozik több nyugdíjas. Hanem hogy alacsony a nyugdíjuk, vagyis ami jár nekik a leszolgált éveik és keresetük alapján, tehát a "járadékuk".
Felhúzták az orrukat a reformátusok – Nem tetszik nekik, ahogy a Balog-féle kegyelmi botrány óta írnak róluk
Bödőcs: "Azt mondják, az egyházzal nem szokás viccelni. Dehogynem."

Breaking Fakenews!

"Új egyházat alapítottak Balog Zoltán hívei és tisztelői, akik elégedetlenek voltak a református egyháznak a gyermekmolesztálási ügyekre adott határozott, elítélő válaszával. Az új egyházat - a háborús veszélyhelyzetre hivatkozással - a tegnapi napon már történelmi egyháznak minősítette az országgyűlés, a kormány pedig működésük biztosítására azonnal kiutalta az új egyház által kért ingatlanokat, bútorokat és háziállatokat a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vagyonelemeiből. Az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg, tegnap éjfél előtt 1 perccel, és mától lépett hatályba. Hitéleti támogatásként évente 10 milliárd forint állami támogatásra, oktatási és szociális tevékenységük fenntartására az állami fenntartású iskolák normatíváinak tízszeresére jogosultak.

Az új egyház neve: Pedoformátus Egyház. Elnöke Balog Zoltán, árnyékelnöke Semjén Zsolt."
Közeledik a 400 forintos euro, úgy tűnik, nincs megállás a lejtőn
Még hogy közeledik! Múlt hét szerdán Csehországban, Decinben 404 forintért számították az eurót több vásárlásnál is.

Mi az, Nagy Marha? Téged még nem vágtak le?
Rákay szerint kötelességünk megnézni a filmjét – Több mint 6 milliárdért bennünk is bugyogna hazafias vér
A csapatosul kivezényelt iskolások, katonák, határvadászok, a fideszes országgyűlési képviselők által utaztatott nyuggerbrigádok, a polgármester által rendelkezésre bocsátott falubuszokkal a legközelebbi városba ingyen szállított közmunkások, a vasárnapi misén erre felbuzdított hívők, meg persze a fideszelvhű influenszerek és rajongótáboruk fogja adni a statisztikailag kimutathatóan kiugró látogatottságot.

Ez az egész olyan gyomorforgatóan mesterkélt, hazug, álságos, hogy nincs rá szó. Sorra gyártják a kozmetikázott nemzeti múltra építő, irtózatos költségvetésű, adópénzből készülő kurzusfilmeket, amelyek többsége nevetségességbe vagy érdektelenségbe fullad, közben a nulla vagy minimális támogatással készülő alkotói filmek sorra nyerik a díjakat a külföldi fesztiválokon. Persze ezek a kurzusfilmek sem a kukában fogják végezni, végül is a mi pénzünkből készültek, hanem bekerülnek majd egy filmes "szoborpark"-ba, mint a Mementopark, amely "Közép-Európa első olyan tematikus létesítménye, amely egy diktatúrára és annak bukására emlékeztet."
Kínos! Bajba került Rákay Philip
Falubéli a polgármesternek:

- Józsi bácsi! Miért jár mindég napszemüvegben?
- Hű, gyerek! Az is takar két litert!

(co Bödőcs)
Hoppá! Még nincs is hivatalban, máris botrányba keveredett a megválasztott új államfő
Na, ezzel is jól bevásárolt a fidesz. Ha most lemondatják, rajtuk röhög az ország, hogy nem tudnak egy foltmentes csicskát elővakarni, ha megtartják, úgy járnak vele, mint az osztrákok Kurt Waldheim-mel, aki tíz évig volt ENSZ-főtitkár, hatalmas nemzetközi reputációval, aztán osztrák köztársasági elnök lett, de ekkor kiderült SS-múltja, le ugyan nem mondatták, hat évig volt államfő, csak a kutya nem állt szóba vele a nemzetközi politikában.
„Én nem lakok sehol, sehonnai bitang ember vagyok” – a fideszes polgármester beköltözött az uniós pénzből felújított egészségházba
Ja, 14 éve polgármester Bácsszőlősön. Eddig a szabad ég alatt lakott, nyilván. Aztán gyorsan elvégezte az orvosi egyetemet, hogy legyen jogcíme beköltözni az orvoslakásba. Másodállásban nőgyógyászati rendelést tart fenn.

Akárhol kapargatod meg a rendszer burkát, mindenhol előbukkan egy fideszes gazember, akinek a jogsértéseit egy szó nélkül tudomásul veszi a megfélemlített, erkölcsi jobbágysorban tartott rajongó- és szavazótábora.
A Fidesz megnevezte a "dollárbaloldal" vezérét
@Feller_Peti: Azért nem illik ilyen kemény szavakat használni a regnáló miniszterelnöki urunkról... Mert tényleg nemzetáruló (most árusítja ki országunkat az oroszoknak), tényleg féreg (úgy néz ki, mint egy túlfejlett galand), és bár ki meri tenni a lábát az országhatáron túlra (ebben tévedsz), de csak katonai repülőgépen és olyan golyóálló szerelésben, mint a Terminátor, de a külhoni magyarok nagy ívben utálják és leszarják, alig várják, hogy eltűnjön, és ők visszatérhessenek egy normális országba.

Abban egyetértek, hogy Gyurcsány takarodjon, csak hát ez sajnos nem oldja meg az alapvető problémáinkat, de ha bekövetkezik, a fideszes trollok nyilván csoportosan követnek el önkielégülést.
A fideszes vezetés már 2011-ben megállíthatta volna a pedofil igazgatót, ehelyett kitüntetést kapott
Pedofil Cityben békés munkamegosztásban zajlik tovább az arculatépítés: van, aki műveli a pedofíliát, van, aki mentegeti, van, aki mosdatja, védi, kitünteti, és vannak, akik a hallgatásukkal falaznak nekik. Minden városi polgár megtalálja a neki tetsző feladatot.
Minden forintot megért: 4,3 millióból kísérték el Balogék Novákot az ausztrál turnéjára
Pontosan itt a magyarázat, miért nem tudhatott Orbán a kegyelemről. A szentéletű püspök hosszú éveken keresztül egyengette "mentoráltja", Novák karrierjét, amiért nyilván még is kapta az őt megillető személyes hálát. Amikor a családszerető nagyasszony már felkerült a legmagasabb polcra, nyilván nem volt olyan egyszerű összehozni egy-egy bizalmas félórácskát, de egy hivatalos állami kiküldetésnél nincs erre jobb alkalom.

Így hát amikor a püspök ki akarta járni a kegyelmet a pedofimentegetőnek, de Novák meg berzenkedett ellene, a püspök belengethette, hogy esetleg beszámol néhány bennfenntesnek a kettejük korábbi csintalankodásairól. Szóval a legszebb zsarolási helyzet.

Nováknak nem volt választása, és akár meg is úszhatta volna, de hát egy szemfüles vidéki ügyvéd meg elfújta a kártyavárat.
Átmenetileg Kövér László lesz Novák Katalin utódja
"- aki úgy néz ki, mint aki lenyelt egy zsúpfedeles falut..." - Bödőcs
Balog Zoltán kiállt Novák Katalin mellett
"Tisztelt Tagtársak, örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy tekintélyes közéleti személyiségek sora tisztel meg bennünket azzal, hogy benyújtja tagfelvételi kérelmét. Az ő esetünkben Egyesületünk Alapszabályának azt a pontját alkalmazzuk, mely szerint nem szükséges két ajánló a tagfelvételi kérelemhez, tetteik és megnyilatkozásaik elegendő garanciát jelentenek arra, hogy részvételük tovább növeli Egyesületünk tekintélyét a fejlett családbarát-keresztény-nemzeti társadalom teljes felépítése felé vezető úton.

Üdvözlettel - a Kaleta Fan Club (KFC) elnöksége nevében"
Kocsis Máté szerint Novák és Varga felelősségteljes döntést hozott, majd Gyurcsányozott egyet
Breaking Fake News! Az országunkban zajló mély társadalmi átalakulásoknak a felnövő generációk számára történő megörökítése, tovább a keresztény-nemzeti-szittya lelkület további elmélyítése szellemében a Hal(l)hatatlanok Szellemi Műhelyének három meghatározó zsenije, Ákos, Nagy Feró és Szörényi Levente új operát mutat be. Címe: Pedofidelio. Leonora szerepében Tóth Gabi és Zalatnay Sarolta. Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója máris átdolgoztatta az intézmény 2023/24-es műsortervének még hátralévő heteit, és a nyári önkormányzati és európai uniós választásokig napi 24 órában, két szereposztásban tűzik műsorra. Jegyek az iskolai és munkahelyi párttagkönyv-terjesztőknél igényelhetők, jelképes áron.
Szörényi Levente is kilép Novák Katalin tanácsadói közül, nyílt levélben üzent az államfőnek
@Eladott Ország: Azon csodálkozom, hogy ezeknek az alapvetően intelligens, hatalmas közéleti és élettapasztalattal rendelkező, a társadalom általános tiszteletét élvező tanácsadóknak nem jut eszébe, hogy mekkora öngól a felé áramló "gyűlöletcunami"-ra hivatkozni? Teljesen igazad van, a lemondással semmit nem tett jóvá, tekintélyét nem állította helyre (egyébként is a leghülyébb, pökhendi, beképzelt választ adta az újságírói kérdésre azzal, hogy "a magyar hang én vagyok"), vagyis ezzel burkoltan egyetértett Novák döntésével.

Tini, sőt fiatal felnőtt és felnőtt korom rajongásig szeretett zenekarának emblematikus figurája rombolta le nimbuszát a szememben két, pár szavas megnyilatkozásával.
Sokkoló fotók: Baukó Éva autóját letarolta a villamos – Azonnal szondát fújattak vele
A hírnevedből élsz, akkor vedd tudomásul, hogy valakik nyilvánosan szeretnek, és ez neked nagyon sok pénzt hoz, néhányan meg nem, és ezt is nyilvánosságra hozzák. Hétköznapi emberként - nem celebként - talán belet mosnál egy Csányi-féle vágóhídon. Egy barátom mondása szerint, aki baszással foglalkozik, ne csodálkozzon, hogy gyereke lesz.
Szijjártó szerint az EU-nak be kellene látnia, hogy a szankciós politika eddig teljes mértékben kudarcot vallott
@magyarigeza: Tesó, a bölcs megnyilvánulásodból következtetve, ha te mérnök vagy, akkor vagy az Ecserin vetted a diplomádat, vagy rajzoltattál egyet magadnak. Nyelvhelyességi oldalról nézve még az érettségire sem engednek el egy negyedikes gimnazistát ezekkel a mondatokkal. A mérnökember nem alázza magát a nyilvánosság előtt.

Dolgozzál még a véleményeden és a helyesírásodon, vagy ha nincs kedved, ne erőltesd.
Szijjártó szerint az EU-nak be kellene látnia, hogy a szankciós politika eddig teljes mértékben kudarcot vallott
Mi vagyunk az EU, te töketlen ecsetfej. Te meg a dagadt tábornokod minden szankciót megszavaztok. Milyen szar ömlik állandóan a szádból.

Egyébként nem tudom, ki lehet ennek az embernek a stylist-ja, de aki egy ilyen magas hivatalt viselő valakit ilyen frizurával beenged a világ sorsáról döntő kultúremberek közé, annak nagyon sok pénzt kellhet kifizetni. A többi politikus között úgy néz ki, mint amikor egy díszvacsorán a pincér véletlenül benn marad a csoportképben.
Nagy bajban a Csíki Sör, csődeljárás indult ellene
Nem az első, és nem is az utolsó határon túli propagandatermék, ami tíz- és százmilliós, sőt milliárdos anyaországi támogatással próbálja dicsőíteni a magyar géniuszt (lásd például a Fidesz által "beállamosított" teljes erdélyi médiát, amelyet aztán brutálisan földre vittek és gyakorlatilag behalasztottak).

A Csíki Sör ötlete ugyanilyen megfontolásból született meg, az ottani hivatalos néven Ciuc, de minden ottani magyar által csak "Csíki"-nek hívott (egyébként nagyon finom) sör hírnevére próbált ráülni ez a vállalkozó-kalandor, és sikerült is rendesen lefejnie a magyar államot, amelyik számolatlanul öntötte bele az erőforrásokat, pénzt, marketinget, itthoni hatalmas reklámkampányt.

És a "nemzeti érzelmű" anyaországi magyarok kajálták is rendesen a nemzettestvérek produktumát, ami egyrész jóval drágább volt, mint az itthoni legkedveltebb sörök, másrészt borzalmasan szar. Kicsit emlékeztet azokra az esetekre, amikor a megintcsak állami pénzen jól felpumpált hazai egyházak már nem tudták hová tenni, ezért kitalálták, hogy a rend "sok száz éves sörfőzési hagyományai"-ra hivatkozva beindítsák a saját sörgyártást, jóllehet ember nem volt a környéken, aki évtizedek óta sört főzött volna, még kézműveset sem, semmi alapanyag nem állt helyben rendelkezésre, talán a víz egyedül, ami olyan kemény, hogy követ lehet törni vele, berendelik külföldről a zsákos alapanyagokat, és itt kotyvasztják össze, kitöltik három decin üvegekbe, csicsa címke, csicsa horddoboz, és eladják aranyáron "tradicionális apátsági sör" néven. A hülye turista meg viszi, mint a cukrot - nagyjából a Kőbányai minőség.

Szóval egyáltalán nem baj, hogy bedől a Csíki Sör (a Ciuc úgysem), ennek baromi nagy nyertese a magyar tulaj, megvan a Bentley, megvan a magyar diplomata útlevél (m.hirstart.hu/hk/20240119_magyar_hang_diplomata-utlevelevel_akarta_elkerulni_gyorshajtas_miatti_bunteteset_a_csiki_sor_tulajdonosa), a cehhet megint a magyar adófizetők állták.
Lázár szerint a magyar fiatalok nem kapnak jobb ajánlatot Nyugat-Európában annál, mint amit például Debrecenben kínálnak
Csak jobb ajánlatot kapnak. Még ha a pénz nem is sokkal lenne több, már azzal is, hogy nem liheg a nyakukba egy vérszívó diktatúra 52 héten, 7 napon és 24 órán keresztül és nem kényszeríti őket a legszégyenletesebb megalkuvásra.
Behajtókat küld az agrárkamara a vadásztársaságokra
@Tunes1106: Szerintem nem, ha az autódban a kár a közút olyan szakaszán következik be, amelyen a vadveszély a szabvány KRESZ-táblán jelezve van. Ilyenkor úgy tudod némileg ellentételezni a károdat, hogy fogod az elütött vadat és gyorsan berakod a csomagtartóba, majd egy ismerős hentessel feldolgoztatod. Ez még pl. rókával is működik, mert annak a prémje is jó áron megy, ha szépen ki van dolgozva. Csak a rókánál vigyázni kell, csak gumikesztyűben nyúlj hozzá és valami zsákba vagy fóliára rakd a csomagtartóba.

A vadászok, de a dörzsöltek is számos trükköt ismernek. Pl. ha egy elütött vad nem pusztult el, de szemlátomást nem sokáig húzza, akkor utána mennek ét átsegítik a szerencsétlent a másvilágra. Ez még viszonylag állatbarát intézkedés, mert mire ott eljutsz egy vadászhoz, az kijön, hogy lelője, addig talán ki is szenvedne.

Az fontos, hogy a vad a vadásztársaságé elütve is, és a tetem is. Tehát ha elviszed, akkor lehetőleg ne lássa meg senki. Ha a vadásztársaság emiatt beperel, el fogod veszíteni.

De az ügyek nem egszen fekete-fehérek. Én egy időben hivatalos erdészeti engedéllyel fát szedtem az erdőn, és találtam egy szép agancsot. Amikor legközelebb jött az erdész, hogy ellenőrizze a faszedést, odaadtam neki az agancsot (pedig azt feketén igen jó áron lehet eladni). Az erdész úgy nzett rám, mint egy földönkívülire. Mondtam, hogy ez a szabály. Egy ideig még nézett, aztán rádobta a terepjáró platójára, megköszönte és elhajtott.
Vadul anyázni kezdték Zacher Gábort, miután lekövérezte Orbán Viktort
Ponyvaregény kb. 0:10.00-től:

"- Dagadt, ugye?
- Na azért ezt nem kell mondani. Túlsúlyos. Tehet arról, hogy néger és még szamojéd is?
- Sejtem, kire gondolsz. Mi van vele?
- Hát Marcellus rendesen megbasztatta. Állítólag Marcellus rendesen berágott a felesége miatt.
- Mit csinált? Megdugta?
- Neem. Azt azért nem.
- Hát akkor mit?
- Megmasszírozta a lábát.
- A lábát...? Csak ennyi?
- Na és mit csinált Marcellus?
- Hívott két fószert a taghoz. Azok kirángatták a teraszra, ő meg átdobta a korláton. A nigger zuhant három emeletet. Volt egy kis belső kert, a közepén valami üvegház. A nigger átzuhant a tetőn. Aztán azóta beszédhibás egy kicsit szegény."
Novák Katalin: "a brüsszeli postás végre valamennyit meghozott a pénzünkből is"
Nekem mindig borsózik a hátam az ilyen ordítóan képmutató szónoklatoktól. A legszomorúbb, hogy ő is tudja, hogy propagandaszöveget nyom, semmi őszinteség, semmi természetesség, semmi hitetőség nincs benne. Nála még a szerencsétlen Áder is természetesebbnek tűnt.
Keményen nekiment Alföldi Róbertnek a színésztársa a nácis nyilatkozata után
@Őrnagy: "hungarofób buzi seggfej libkány" - Szájer kismadár, Szájer merre jár - Kaletát keresi a kibertérben és a csatornahálózatban... "A fideszben sok a buzi... ja, nem: kevés! Minden zsidó buzi!" (Bödőcs örökbecsűi).

Tornássz még egy kicsit, dolgozz rajta, nyilván karakterszám alapján fizetnek. De azért ugye te is látod, hogy mi megyünk jó irányba, csak az autópályán minden hülye szembejön. Ne add fel!