Lendkerék

Megszólalt az ex-Fideszes aki lefizette volna az MKKP-s politikust: Hajmeresztő magyarázattal állt elő
@csak úgy...: Igen, ez így működik, de rogánantilopnak nem fő a feje, ott minden ilyen bebukásra megvannak a kész panelek, hogy mit kell nyilatkoznia a leleplezett nertársnak. Kocsismate is ügyesen elkente, hogy milyen önkritikusan bevallotta a bebukott párttárs, még az is lehet, hogy lovagkeresztet kap. Ilyen ennek a bandának az erkölcsisége. Arra azért kíváncsi vagyok, van-e annyi vér a képviselők pucájában, hogy méltatlannak minősítik az önkormányzati képviselőségre, mint Szegeden Szabó Bálint esetében?
De ezt nem nagyon hiszem, az összes ellenzéki párt minden helyi és parlamenti képviselője a Fidesz zsebében van, vagy ha nem, méltán tartania kell attól, hogy a Fidesz rájuk száll, úgy hogy...Quo vadis, Genosse?
Uniós pénzből épített rekreációs központot használ családi házként a területfejlesztési államtitkár
Néhány évig fizetett alkalmazottja voltam egy vidékfejlesztési társulás munkaszervezetének. A mi dolgunk volt többek között, hogy az állami/uniós kiírásokra beadott pályázatokat összevessük a pályázati feltételekkel. Volt olyan esetem, hogy egy panzió pályázatát nem találtuk a munkatársaimmal együtt a kiírással összeegyeztethetőnek. Erre jött egy telefon személyesen nekem egy minisztériumi helyettes államtitkártól, hogy a pályázat megfelel a kiírásnak.
A mi környékünk tele van olyan, még a 2010 előtti időkből származó támogatott házakkal, amelyek már az építészeti tervek alapján is nyilvánvalóan mutatták, hogy alig várják a kötelező fenntartási idő leteltét, hogy aztán családi birtokká lényegüljenek át. Akkoriban ez amatőr módon ment, ma már nagyüzemi módon. Állítom, hogy családi kvártélyok ezrei üzemelnek ma úgy, mint ennek a szerencsétlen, de tényleg balfék állami főembernek a birtoka: uniós pályázattal indult turisztikai projektként, aztán lejárt a fenntartási idő, aztán meg a miénk lett hirtelen néhány tízmilliós birtok.
Különös, de ez jó hír: Félbe maradt a diósgyőri vár felújítása
A "felújítás" szakmai vezetője egy nyugdíjas régész, aki "várúnő"-nek hívatta magát. A régész szakma alig jegyzi, tudományos tevékenysége nagyítóval is alig látszik, nem hogy a Holdról, a műemlékes szakma egyemberként tiltakozott. De Miskolcon ő "a nagy magyar régész". A fidesz mindenféle díjakkal halmozta el, állítólag díszpolgár, meg lovagkeresztes is. A helyi sajtó is futtatta rendesen.
Diósd jelenlegi polgármesterét avatta díszpolgárrá a szintén díszpolgár alpolgármester
Micsoda erkölcstelen tetű népség lakhatja ezt helyet, hogy nem kenik el az elöljáróik száját, és küldik el őket a búsba? Hát hogy lehet engedni, hogy az ilyen gerinctelen kiskirályok egymást tüntetgessék ki?
Megszólalt Borkai Zsolt felesége: Gyűlölte férjét a szexbotrányért, aztán segített a pannonhalmi főapát
Na, ez érdekes hír. Várszegi Asztrik állítólag jó fej volt (a Hócipő is hozta őt valamikor címlapon pocsolyaugrás közben, felhúzott reverendával), és nem is volt ügynök, de azzal, hogy Borkaiék most belekeverték őt a kurvázásos-félrekúrós családi ügyükbe, jó sokan elkezdhetik utálni.
Ez az egész Borkai-ügy annyira átlátszó, annyira aljas, annyira erkölcstelen, hogy alig van rá szó. Nincs azzal bajom, hogy valaki a házasságon belül félrekúr, akár rendszeresen. De hogy kiemelt közszereplőként, az uralkodó rendszer egyik lieblingjeként, majd amikor kipattan a jachtügy, és lemondani kényszerül az élethosszig kinéző zsírosbödönről, majd elsírja magát, hogy esetleg a sajátjai buktatták le, majd főnixmadárként feltámadva háborúba indul a zsírosbödönért, amit aztán a megcsalt feleség hűségnyilatkozattal támaszt alá - ez azért mindent elárul az összes résztvevő, de főként a hatalom erkölcsi színvonaláról.
Ne legyenek kétségeink, ha a hülye győriek képesek megválasztani - a Dézsit is megválasztották, pedig az is egy tapló az igen tekintélyes szakmai múltja ellenére -, Zsoltika szépen visszasomfordál a Fidesz tőgymeleg világába, hamut szór a fejére, és Győrben minden megy ugyanúgy tovább, az elképesztő sumákolások, korrupció, haveri kapitalizmus - lásd csak az egyik legújabbat, a "hétcsillagos" RábaQuelle sztoriját - mint ahogy lassan két évtizede.
Mészáros Lőrinc ábrázata mindent elárul – kakukktojásként feszengett üzletemberek között a felcsúti milliárdos
Aki ugye okosabb, mint Zuckerberg - sugárzik róla. Legalább a protokollosnak lehetett volna annyi esze, hogy valami intelligens ábrázatot maszkírozhatott volna neki legalább a tárgyalás idejére. Ha valaki ismeri az ilyen helyzeteket, a tárgyalás hivatalos kezdete előtt és vége után a résztvevők egymással lazán csevegve jönnek-mennek, esetleg a végén még koccintanak is. Namármost Lölöke a maga bénaságában, mindenfajta nyelvtudás híján úgy bolyonghatott a több nyelven beszélő, kitudjahány (év)tized (kül)politikai és gazdasági tapasztalattal rendelkező többi résztvevő között, mint a csecsemő a női napozóban.
De szerintem ez csak egy újabb közbenső lépés abban a sakkjátszámában, amit a nagy iskolatárs elkezdett Lölövel: a finom, de határozott leégetés. Hogy egyszer aztán eljöjjön a pillanat, amikor Lölöke ugyanúgy "magától" visszavonul, mint Simicska anno, akinek meghagytak néhány morzsát (benne egy hatalmas birtokkal Hárskúton), birodalma többi, sokkal nagyobb részét pedig szépen átvették az új hűbéresek.
Reagált az amerikai nagykövetség arra, hogy Szöllősi György nem kapott vízumot
Erről az esetről nekem a Becstelen Brigantyk náci sztárszínésze, Frederik Zoller (inglouriousbasterds.fandom.com/wiki/Fredrick_Zoller) jutott eszembe (megszemélyesítette Daniel Brühl). A jóképű, snájdig, kellően szerény, de az egész náci Németország által ismert és rajongott közlegényből lett színész legfrissebb filmjét nézte Hitler is abban a francia moziban Goebbels és egy rakás más náci vezető társaságában, amelyiket aztán rájuk gyújtották. Zollert - méltatlan körülmények között - a mozi gépházában lőtte le Shosanna, majd a közönségre gyújtották a nézőteret.

De a "legszebb", amikor a film még fut, a vásznon Zoller tízesével géppisztolyozza le szövetséges katonákat, a közönség ujjong, és akkor mutatják a filmbéli Hitler visszataszító vigyorát, ahogy elégedetten élvezi a hős katona látványát.
Orbán körül is ott vannak, a hétköznapokban a jóravaló seggnyalók, a kritikátlan kiszolgálók, rendes családi életet élnek, és egyszer csak azzal kell szembesülniük, hogy bizony a világ gondolkodó, értelmesebb része bizony nem nekik drukkol. Simán magam elé tudom képzelni Orbán elégedett, visszataszító vigyorát, amikor rátekint a nyájra, és meg van győződve, hogy a dolgok a legjobb irányba mennek, és az örök élet és hatalom titkának birtokában van.

Lehet tippelni, melyik seggnyalója kapja a következő maflást, és kitől.
Lázasan keresi a Fidesz Tóth Gabi utódját – itt egy lehetséges befutó
Hány nap kell ahhoz, hogy ugyanúgy égesd be magad, mint Gabika? Már most hangosan röhögök a kérészéletű tündökléseden.
Novák Katalin szerint Oroszország készen állhat a béketárgyalásokra
Katika most az orbáni pávatánc előretolt helyőrsége. Miközben a főnöke tolja tovább a "harc! harc! mindenki ellenünk! megvédjük magunkat!" hagymázas delíriumát, addig Katika, csőrében a Picasso-olajággal repked a világban, és minden szerencsétlen meglátogatott poltikai-közéleti emberről nyilatkozza, hogy a találkozó során ők ketten mennyire békét akartak. Így ha mégsem az orbáni delirálás jön be, elég átfordítani a kapcsolót a rogáni hazugsággyárban, és máris mehet a mindent elsöprő propaganda a világba, hogy lássátok, mi mindig békét akartunk, és meg is teremtettük.
Eljárást indított a rendőrség L.L. Junior és G.w.M. gyorshajtásos videója miatt
Kiváncsi vagyok, mennyire basszák meg őket. Le kelle már törni ezeknek a barom celebeknek a szarvait.
Megindulhattak a Wagner-zsoldosok Oroszország felé: Vezérük halála után, polgárháborúra készülhetnek
Ezt a cikket MI-vel kamuzták össze. Tessék figyelmesen olvasni. Attól persze még lehet részigazsága.
Tóth Vera kikelt magából, Gabi válása kikészíti a családot – "Hagyjátok abba, mert már nagyon-nagyon rossz. Már nem tudunk aludni sem"
Micsoda álszent duma! Gabika abból él, hogy állandó a botrány körülötte. Rendezzék egymás között a gyomorfájás terápiáját.
Borkai Zsolt egy Nox-koncert előtt jelentette be visszatérését, hatalmas ovációval fogadták a győriek
Érdemes lenne utánanézni a publikum összetételének, nem fizetett tapsilók voltak-e. De inkább arra tippeltek, hogy ez a tapló főorvos sok lett a fidesznek, és ilyen kerülő úton hozza vissza a kurvapecért. Megnyeri függetlenként, aztán a polgármesteri székben finoman visszasimul a NER-be. Túl sok hatalmas korrupciós ügy kötődik a nevéhez (Audi, RábaQulle,...) ahhoz, hogy elengedjék. Szóval ez szépen ki van előre találva. Dézsi kap egy zsíros posztot, aztán betegre keresheti magát, és eltűnik a süllyesztőben. A hülye győriek meg meg is fogják a kurvapecért választani.
Somogyi András ezúttal sem fogta vissza magát, kőkeményen beleállt Tóth Gabiba
@infinity: De mellényúltál, tesó... Figyelmesen olvass, ha már kritizálsz. Egyébként meg kérlek, ne helyezz engem az említett két trollal egy tablóra.
Novák Katalin: "A magyaroknak helyük van a legjobbak között!"
Az unokám idén érettségizett osztályából egy diák hajópincérnek ment el egy karibi óriás-üdülőjachtra, ahol ingyenes felsőfokú képzést kínálnak az alkalmazottaknak szabályos amerikai (USA) akkreditációval turisztikai menedzserképzésre, a többi jellemzően európai egyetemekre megy. SENKI nem maradt itthon. Az osztályban általános vélemény volt, hogy amelyik egyetemre úgy vesznek fel állami finanszírozású hallgatókat, hogy róluk a hivatalból az egyetemnek megküldött középiskolai tanulmányok eredményei alapján döntenek, de pl. a diák nem tesz eleget a különböző plusz beküldendő követelményeknek, és mindezek ellenére felveszik, az nem nem lehet komoly felsőoktatási intézmény (konkrét példa).
Vagyis a konkrét diák konkrétan felvételt nyert a magyar egyetemre, de mert időközben megérkezett a külföldi egyetem pozitív válasza is, ezért nyilván külföldre megy. És elég nagy valószínűséggel ott is marad.
Ez ugyanolyan képmutatás és propaganda, mint a COVID előtt a középiskolásoknak beígért angliai nyelvtanfolyam, amiből semmi nem lett.
Somogyi András ezúttal sem fogta vissza magát, kőkeményen beleállt Tóth Gabiba
@Lendkerék: Bocs, meg kellett szakítanom, folytatom.
Az, hogy az egyébként sok hírportálon szinte pont ugyanilyen fogalmazásban megjelenő hírt egy humorista érdekes mimikával és artikulációval ismétel meg, az számomra nem annyira vicces teljesítmény (semennyire sem). Több korábbi produkcióját láttam már, a parodizált személyek hanghordizásának utánzása sem igazán jön be neki.
Azt hiszem, alapvetően az eredetiség és a kreativitás hiányzik a teljesítményéből, tanulnia kellene Litkai, Kőhalmi, Bödőcs, és még egy kettő (nem sok) szakértelméből. Nem őket utánozni, hanem az ő példájuk alapján saját eredetiséget létrehozni.
Somogyi András ezúttal sem fogta vissza magát, kőkeményen beleállt Tóth Gabiba
Bár semmilyen vonatkozásban nem azonosulok egyetlen NER-es megnyilvánulással sem, de ez a humorista komplett katasztrófa.
Borkai Zsolt bevállalta, és az elvált Tóth Gabinak és Varga Juditnak is odaszúrt: "Mitől nem ugyanolyan bűn a válás, mint a jachtos orgia?"
Micsoda képmutatás! Az egykori NER-csicska, ki százmilliókat keresett a Fidesz jóvoltából, hatalmas birtokokat vásárolt, aztán nem húzta be a féket időben (mert ne felejtsük, az egész fideszes kormányzati, parlamenti, állami igazgatási, önkormányzati szektor ezt a dőzsölési életet viszi, csak nagyon kevesek buknak bele), a saját elvbarátainak a félrelépéseivel indokolja, hogy neki is joga volt félrebaszni.

Persze, hogy volt joga, mindenkinek van joga, csak hát ha kiderül, és a félrebaszó konkrétan egy megyei nagyváros polgármestere, az állampárt ünnepelt üdvöskéje, akkor ne kezdjen el hivatkozni arra, hogy az állampárt más üdvöskéi is férebasznak.

És ez az ember, ilyen erkölcsi magaslatokkal indulna a következő önkormányzati választáson.

Amilyen taplók a győriek, amilyen egetverő és eszement tisztségviselőket tudtak eddig megválasztani, amilyen ordító korrupciókat el tudtak nézni, még meg is fogják újból választani. Lólengésből vagy gyűrűgyakorlatból kifolyólag. "Mert jó ember a Zsóti!"
Sírásóként dolgozik tovább a matek-fizika szakos tanár
Én 2004-ben egy nagyon-nagyon jól fizetett felsővezetői állást hagytam ott egy multinál, hogy a korábbi bérem kb. tizenketted részéért segédmunkás legyek egy barátom vízvezetékszerelői kisvállalkozásánál. Amíg vissza tudtam kapaszkodni egy elviselhető jövedelemszintre (kb. három év volt), lényegében a megtakarításaimat éltem fel. De 2004-ben nem voltam hajlandó tovább képviselni azokat a humánpolitikai elveket, amelyeket a multi (ma is a világ egyik meghatározó gazdasági szereplője) tőlem megkövetelt.
Minden tiszteletem a lelkiismeretük miatt a szakmájukból kiugró pedagógusoké, higyjék el, még az átmeneti nehézségek után is sokkal jobban jobban járnak a mai körülmények között. Persze tudom, mit jelent a szakmai elhivatottság, az apám is pedagógus volt.
Egykori felsővezetőként és is turkáltam könyékig a szarban, ha kellett, de hogy megtaláltam a lelki békémet, és előbb-utóbb az elviselhető jövedelemszintet is, az biztos.
Pintérék bicskanyitogató választ adtak a tanévhosszabbítás miatt tiltakozó tanároknak
Minden porcikámmal, összes sejtemmel gyűlölöm ezt a végletekig aljas NERes rendszert, legfőképpen a vezéreit, de szerintem a pedagógus érdekképviseletei ezt most nagyon benézték. Leginkább "kereső ma, 06:28" véleménye áll az enyémhez közel. Tök felesleges ilyenből tiltakozási ügyet kreálni. Sem a diákoknak, sem a pedagógusoknak nem csorbul semmilyen joga, még ha tudjuk is, hogy a hatalom döntésében semmilyen pedagógia/szakmai érv nem játszik szerepet, kizárólag csak az, hogy kevesebb legyen az iskola fűtésszámlája. Persze a szülők szívnak, mert év közben több napon kell gondoskodniuk gyermekük felügyeletéről, jobban fogy a szabadságuk, de akkor tiltakozzanak a szülők, ne a pedagógusok erodálják az egyébként is szegényes érvkészletüket a hatalommal szemben.
Rétvári Bence csókolózó lányok miatt került idegállapotba
Simán el tudom képzelni, hogy ezek a jól fésült "úri"fiú fideszes homofób erkölcscsőszök a poszt odakenése után a gőzfürdőben hosszúcombú, szőke fiúcskákkal pancsikolnak.
A rendezőknek kellett kidobnia az atlétikai világbajnokság kabalafiguráját a felcsúti meccsről
Ki emlékszik még a vizes világbajnokság Water Willy-ére és Water Lilly-ére? Akkora gáz volt, hogy fél világ rajtunk röhögött. Gyárfás azóta talán már börtönben is van, de nem ez az érdekes, hanem az, hogy milyen elképesztő erőlködéssel próbálnak meg a csicskák "nemzeti" szimbólumokat kreálni. Lett aztán a Bol-Dog, ha lehet, még nagyobb gáz, és most itt van ez a szerencsétlen Youhuu, a magyar birka (tökéletesen rímle arra, mit tart a hatalom a saját népéről), a nem titkoltan hungarikum "hu" üzenettel, a rendkívül kínos koreográfiával, nem véletlenül nem hozzák nyilvánosságra a kosztümöt viselők nevét, mert azok esténként nyilván otthon, miután levetették, forró zuhanyt vesznek, kiöblítik a szájuak, megnézik, megérkezett-e a napi honorárium a számlájukra, és a hányigerre bevesznek két felest.
Hogy bírunk ennyire gagyik lenni? Ki gondolja, hogy ezzel a világ élvonalába kerülünk?
Rubint Réka új bizniszbe kezd – Másokkal is megosztja az új tudását
Én igazán nem értem, hogy ezrek-százrezrek képesek beszopni ilyen eszement, haszontalan baromságokat... És még fizetnek is érte...
Novák Katalin így csobbant a Balatonba egy szál fürdőruhában – fotóval
@Lendkerék: Angela Merkel igazán nem volt női ideál, őt is fényképezték nagyon előnytelen helyzetben, de legalább volt méltóságteljes tartása. Nováknak azonban ilyenje sincs. A köztársasági elnöki kinevezése előtti szinte összes megnyilvánulása közröhej volt, és ezen sajnos azóta sem tudott javítani (lásd. pl legutóbb Ruanda). Annyira kínosak ezek a Rogán-inspirációs imázslépések, hogy az ember már azt sem tudja, érdemes-e elolvasnia bármit, ami Magyarország első számú közjogi méltóságáról hírként megjelenik. Göncz Árpád forog a sírjában.
Novák Katalin így csobbant a Balatonba egy szál fürdőruhában – fotóval
Igazán tiszteletre méltó teljesítmény tőle, de azért ebben a korban én nem erőltetném ennyire a népszerűséget.
Németh Szilárd szerint mindenki megnyugodhat: „Brüsszel és a baloldal minden támadása ellenére a magyar kormány megvédi a rezsicsökkentést”
Istenem, ez a szánalmas dagadt pöcs... Szerintem el sem jut az agyáig, hogy miket kell belekiabálnia a kamerába, amit a Goebbels-minisztérium oszt ki neki naponta...