Mantakhis

A 10 legmeghökkentőbb WTF-jelenet a sci-fi és fantasy filmvilágban

Volt már Veled olyan, hogy annyira fókuszáltál a filmre, hogy még a popcorn is kiesett a szádból, mert elfelejtetted hirtelen hogy kell rágni? S volt már olyan, hogy ennek a nagy izgalom közepén, a nagy katarzist várva, váratlanul a képedbe tolnak egy totál váratlan jelenetet? Csak nézel nagyot hogy ez meg mi volt, nem? E bejegyzés...

Star Wars: Boba Fett szenvedései - a ruhájával, 40 fotón

Sokan rajonganak a filmekkel kapcsolatos háttér-információkért, forgatási fotókért. Ez A birodalom visszavág forgatásán 1979-ben készült különleges fotósorozat igazi nyalánkság nekik: azt bizonyítja, nem is volt olyan egyszerű Boba Fettnek, ha pusztán csak az öltözködést nézzük.

Nyerj könyvet a Galaktika csillagászati kvízével!

Az eddigi célzott kutatások dacára is számtalan olyan rejtély övezi a Napot, amire nincs naprakész válaszunk, bizonyítva ezzel, milyen összetett, elképesztő objektum is ez az egyébként – csillagászati mértékkel nézve – átlagos kis csillag.

Petrán László: Vég-utánlét (részlet)

Petrán László: Vég-utánlét című munkáját mutatjuk be ma. Ha Te is szeretnéd megjelentetni a Galaktika Arénában novelládat, ne habozz, küldd el az [email protected]! Ne felejts kommentelni!

A szupermasszív fekete lyukak gyorsabban nőnek, mint gondoltuk

A szupermasszív fekete lyukakról mindenki tudja, hogy étvágyuk határtalan, tömegük (így gravitációs erejük) pedig galaxisnyi csillag mozgására kihat.

William Gibson újra sci-fit ír!

William Gibsont kevés embernek kell bemutatni.

Star Wars otthon: A nyolc legjobb rajongói fénykard párbaj

Ki nem álmodott már arról, hogy egyszer saját fénykardot készít?

A Világgazdasági Fórum szerint nem készültünk fel a földönkívüliek érkezésére (pedig az bármikor bekövetkezhet)

Amikor olyasmire gondolunk, mint az első találkozás egy másik értelmes fajjal, általában olyan dolgokra gondolunk, mint invázió, háború, a Föld (legalábbis Amerika) totális elpusztulása.

Ment-e a könyvek által a világ elébb?

“451 Fahrenheit-fok az a hőmérséklet, amelyen a könyvnyomó papír tüzet fog és elég. Ha vonalazott papírt tesznek eléd, másra írj.” (Juan Ramón Jiménez)

Mitől gyorsul a világegyetem tágulása? - A szakértő válaszol

A sötét energia az univerzum egyik legnagyobb rejtélye mind a mai napig, még azok számára is, akik a felfedezésében közremüködtek.

Az alakváltók visszatérnek: Megatron és Optimusz fővezér újabb robotikus küzdelme

Mikor a Transformers 4. részét először bejelentették rajongók milliói szemében tükröződött a remény és áhítat érzése, hogy az új rész talán visszahozza az első rész dicsfényét, ám egy teljesen új köntösben.

Robert J. Sawyer: WWW - Világtalan könyvajánló

A 15 éves Caitlin Decter születése óta vak, de ez nem nagyon zavarja: az iskolában matekzseniként tisztelik, társasági életét pedig online éli.

Arnie, az örök Terminátor

Pletyka vagy sem, mindenképpen kíváncsivá tett minket a következő hír: A collider.com szerint az Erőnek erejével című Kim Jee-won film sajtótájékoztatóján elhangzott valami olyasmi, hogy Arnie szerepet vállalt a Conan legendája és az Ikrek folytatása mellett a készülő Terminator 5-ben is!

Igazi hungarikum: jön a 100. Galaktika magazin!

Még a szocializmus alatt, 1972-ben indult a legendás Galaktika magazin.

A 8 legmakacsabb csillagászati rejtély

Az univerzum itt van már egy ideje - 13,7 milliárd éve, és az ember is tanulmányozza már pár ezer éve, mégis tele van titkokkal, rejtélyekkel.

Ember a Marson! - készül az űrkutató valóságshow!

Egyesek szerint a történelem legambiciózusabb csalása, mások szerint megvalósíthatatlan álom, megint sokak szerint a legbrilliánsabb ötlet.

Megvan a földön kívüli élet bizonyítéka!

Fel-felröppennek időnként olyan hírek, hogy ez vagy az az önjelölt szakértő ilyen-olyan bizonyítékot talált a Földön kívüli élet létezésére.