Maralex

Saját dalokkal mutatkozik be a Véletlencorp zenekar

A Véletlencorp zenekar 2023 októberében alakult, azóta ontják magukból a dalokat, köszönhetően a kiváló próbatermi kémiának. Különböző stílusok elemeit ötvözik.

Hamarosan zárul a nevezés a Befutó tehetségkutatóra

Május 20 -án éjfélig lehet jelentkezni a Befutó zenei tehetségkutatóra, ahol 3 millió forint összértékű díj vár gazdára. Vigyázat, igen erős a mezőny.

Elindult a nevezés a Befutó Zenei Tehetségkutatóra

A Dal-Horizont által szervezett zenei tehetségkutató valóban a zenéről szól; nincs tv-show, nincsenek bohócok, vannak viszont értékes díjak. Légy te a befutó!

Megjelent BÖBE legújabb dala, a REDFLAG

Jobban jártam volna, ha az első megérzésemre hallgatok

A fénynek mindegy, a lepkének nem - averseslány

Vannak dalok az éterben melyeket - akár a lepkéket a fényben - vagy észreveszünk, vagy nem. Nem tudjuk még, hogy a lepke csodálatos vagy a fény és azt sem tudjuk, hogy a lepke túléli-e a fényt.

Tóth Zoltán András - A jó dallam fordulatok gyémántrögként kerülnek utadba

Mi másról is kérdezhetném Tóth Zoltán Andrást (ex-Republic, Kék és Narancssárga Produkció), mint arról, hogyan is születnek a dallamok, hogyan épül fel egy dal.

Egész napos sztár sokadalom Oroszlányon

Több mint 40 előadó lépett fel vasárnap Oroszlányon a Barlang Bisztro Lacival című TV műsor felvételén, mely a Zenebutik TV csatornán lesz látható.

Music Hungary Konferencia & Showcase

Tizenegyedik alkalommal szervezik meg a Music Hungary Konferencia & Showcase-t. A rendezvény idei vezérfonala a zene és a gép. November 7-től 9-ig Veszprémben mintegy harminc zenekar ad koncertet, szakmai díjakat is átadnak.

Jáger Gyula - Nekem a boldogság a legfontosabb az életben

Ha búcsúzom címmel új klip jelent meg Jáger Gyulától. Zeneileg talán kicsit más, mint amit már megszoktunk tőle, de mégsem "idegen".

Cserpes Laura valamire készül

A Sztárportré című műsorban kérdezte Molnár Szabolcs Cserpes Laurát a vállalkozó szellemiségről.

Saját rendezésű klippel jelentkezett Caramel

Kérlek, adj még erőt, megállítjuk most az időt, ez a végzetünk, hogy mindig a szívünk foglya legyünk” – énekli Caramel az Álmodozókban.

Jáger Gyula Esztergomban forgatott - Dúdold velem

Jáger Gyula legújabb dalához, a Dúdold velem -hez forgatott videoklipet Esztergomban. Az egyik rajongó barát házaspár ott él, ők szerezték a helyszíneket.

Stevie Ker - Nekünk a zene szenvedély

Júniusban lesz egy motoros fesztivál Nagykároly mellett Romániában, aztán júliusban a Szent László Napokon is fellép a Stevie Ker zenekar.

Dalszerzőknek segít a korábbi X-faktoros mentor

Tavaszi rendezvénysorozattal jön a 2023-as Dalszerző Expo. A DEX rendezvénysorozatának először ad otthont az Artisjus székháza.

Nyílvános rajongói levél Jáger Gyulának

Különleges cikk, melyet egy rajongó írt Jáger Gyulának. Egyetlen mondatot kivéve változatlanul. Na és jön a bolondok napi RetroParty a legendában.

Idén 10 éves az Eldorado zenekar – Eldorado zenekar

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

Lóci játszik – 80 nap alatt a Föld körül

Megjelent a Lóci játszik legújabb lemeze, amely a 80 nap alatt a Föld körül című darab dalait tartalmazza az előadás színészeinek közreműködésével. A Jules Verne kalandregényéből készült koncertszínházi előadást –

Még egy hétig lehet jelentkezni a Dal 2023-ba

Még egy hétig, január 13-ig lehet jelentkezni A Dal 2023-ba. A közmédia dalválasztójában a zsűri újra a nézőkkel együtt keresi az ország slágerét.

Fizet a közrádiós felvételek után ismétlési jogdíjat az EJI

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) a világon az elsők között érvényesítette az előadók jogdíjhoz fűződő jogait az internetes elhangzások és az MTVA-s rádiós ismétlések területén.

Lelkisegély Szolgálat munkáját is támogatja az One String

Idén sajnos nőtt a nélkülözők létszáma. Egyre többen küzdenek megélhetési gondokkal és egyre több gyermek maradhat karácsonykor ajándék nélkül. Ezért is nagy öröm számomra, hogy a zenészeknek, előadóknak szinte természetes, hogy lehetőségeikhez mérten részt vegyenek jótékonysági akciókban, támogatnak segélyszervezeteket.

Tankcsapda zongoraverseny? - Igen!

Őrült ötletnek tűnik egytételes zongoraverseny-szerű átiratot készíteni egy fergeteges tempójú Tankcsapda dalból. Spisák Péter zongoratanár, kamaraművész, zeneszerző azonban megcsinálta, mivel szívesen foglalkozik ilyesmivel. Kezdetben a tanítványainak szánta kedvcsinálónak a zenetanuláshoz, illetve barátai és saját maga...

Már megint izzad a tenyerem… – kezdődik a felvételifrász!

Közeleg a tanévkezdés. Vele együtt lopakodik a középiskolai felvételi időpontja is egyre közelebbre. Augusztus közepén már alig több, mint 5 hónap. Aki felvételiző korba lépett gyereket nevel, már kezd aggódni a felkészülés és a felvételi miatt.

Látványos gálakoncerttel indult a Tisza-tavi Fesztivál

Minden évben óriási érdeklődés kíséri a Magyar Tavak Fesztiválja elnevezésű rendezvény zászlóshajójának számító háromnapos eseményt.

Keresztény zene - Új néven a Bicskei Istendicsőítők

Az AMFI Alsóörs adott helyet júniusban az Egyházi Könnyűzenei Találkozónak. Itt találkoztam a keresztény zene egyik képviselőivel az AcCordis zenekarral.

Mekkora figyelmet igényel Antal Timi?

Az e heti Sztárportréban Molnár Szabolcs vendége volt Antal Timi volt. Idézet a műsorból:

Keresztény könnyűzene Oroszlányon

2021. december 23 -án 16 órakor egy csodálatos karácsonyi koncerttel várta a környékbelieket Oroszlányon a Római Katolikus Munkás Szent József  Templom.

Acapella szólt egy felvidéki városban a 67-es út

Boros Csaba először énekelte a dalt Cipő halála óta egy koncerten.

Ez király volt! - Reményi Ede Kamarazenekar

Nagysikerű, teltházas koncertet adott a Reményi Ede Kamarazenekar az egykori koronázó templomban, a Mátyás-templomban.

Turcsányi Tibi: „Dalszöveget írok és énekelek”

A felvidéki származású szövegíró-énekessel új dala, a Budapest kapcsán beszélgettünk.

Ilyen volt a Tisza-tavi Fesztivál 2021-ben

Óriási érdeklődés övezte a Természet Operaháza - Tisza-tavi Fesztivált július 30. és augusztus 1. között. Nyolcadik alkalommal került megrendezésre, és mostantól a Magyar Tavak Fesztiválja fontos részét képezi.