Papuska1

EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország
Miért lenne a liberalizmus, ami az emberek elbutításáról, polgárháborúk kirobbantása következtében milliók elszegényedéséről és haláláról ismerszik meg és kizárólagosságra törekszik, mint a kommunizmus, a jogállamiság alapkritériuma?
Juncker helyre tette Boris Johnsont
Azért a dolog nem egészen így van! Az Unió nem csicskáztathatja Nagy-Britanniát! Ha a Britek másképp gondolják, mit tudnak tenni? Nem hiszem, hogy meg mernék tenni, hogy Európa egyik legerősebb, ha nem a legerősebb államával ütköznek. Esetleges viszont intézkedések igen csak fájhatnának az Uniónak. A britek szövetségi rendszerébe olyan országok tartoznak, mint India, de az USA val is jobb a viszonyuk most, mint az Uniónak.
Orbán nem mondta ki, hogy a szélsőjobbal szövetkeznének
Ez egy sajátos taktika a baloldal részéről. A középjobb oldali Fideszt áttolni a szélsőbalra. Ugyanez történik a nyugati középjobb konzervatív vezetők esetében. Szó sincs itt szélsőjobbról. Akik szélsőjobbot kiáltanak, reméljük nem tapasztalják meg azt, mi az az igazi szélsőjobb. (Törökszentmiklóson volt rá példa!) A baloldal eszmeisége egyre inkább közelít az ötvenes években, illetve a Szovjet megszállás alatt működő pánszlávizmusra. Szláv környezetből ide települt emberek hangoztatják ezt az önmagunkról való lemondást, integrációt hirdetőeszmeiséget, ami szerint kevés szerepünk van a világ formálásában, csatlakozzunk "erős" népekhez, illeszkedjünk be és fogadjuk el, amit tőlük kapunk. Hát ezt soha nem fogadták el a magyarok, ezért maradtak meg szláv környezetben is több, mint ezer évig, és középhatalom lettek volna, ha a nyugat be nem avatkozik.
Ellopták a győri kézis meztelen fotóit – újabb fordulat: a férfiválogatott is belekeveredett
Sajnálom a kedves norvég hölgyet. Becstelen dolog más magánéletébe erőszakkal beletaposni. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy, bár nem vagyok kukkoló tipus, most megnéztem, amíg lehetett Nora képeit. A sportban inkább férfias egyéniség, a képekből kiderül, hogy izzig, vérig nő. (Nem is akármilyen!) Alapvetően értve, a zaklatás kellemetlen voltát a képek alapján ettől eltekintve nincs szégyellni valója. Ez sport szerelésben soha nem derült volna ki róla. (Persze az Ő joga, hogy kinek mutatkozik meg, ez elvitathatatlan tőle!)
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
@Mary: Ez, különösen a fővárosi kórházak esetében lehet igaz. Ezt el kell ismerni. Persze a betegbiztosítás is más, és ott, ahol a bevétel java a kihelyezett tőkéből jön, könnyebb is. Sajnos nálunk megmaradt az a rossz szokás, amit a szocializmusban vezettek be és ma is kiirthatatlan, pedig sokat emelkedett magyar viszonyokhoz képest az orvosok bére is. A fővárosi kórházak lemaradása egyébként az Uniós finanszírozás következménye, de ezt úgy sem fogjátok elfogadni, pedig így van. Itt most kizárólag az internetről és vonzatairól van szó. Igen is van, amiben mi vagyunk a jobbak, még, ha kevés dolog is! Ráadásul a 60 év szocializmust még Németország keleti részén sem sikerült teljesen felszámolni. Nekünk nincs gazdag rokonunk. Ahhoz képest alakulunk.
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
@kokopelli: A magyar teljesítményben csak az itt értékesített és nekünk maradó adatok szerepelnek. A részben, vagy egészében itt előállított és a németek által értékesített nem.
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
@kokopelli: Amikor a két világháború között a semmiből kellett újjá építeni a nemzetet, vagy megcáfolni és megakadályozni a nyugati tervet, hogy néhány év múlva magunktól megsemmisülünk, akkor miért voltunk képesek csúcsteljesítményre? A magyar semmivel nem kevesebb, mint akármelyik nép, sőt történelme alapján több mindnél!
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
@kokopelli: Igen, főként a fasizmus idején, illetve az azt közvetlenül megelőző időpontokban. Mitőlünk mindent elvettek, amit a vesztes időszakban teremtettünk, illetve a lerobbant maradékot eladták a balliberálisok, azóta is kérdés, hova lett az ára. A németek adósságait elengedték, sőt Marschall hitelt is kaptak. Lehet, hogy nem tudod, de egy minimális részt ma is fizetünk, pedig minket nem a fasiszta ideológia, de az ezer éves országunk visszakapása vezetett. Nincs igazság Európában és a hatalmi elit nemzetektől függetlenül a saját érdekei és az egyre koncentráltabb vagyon gyarapítása érdekében mindent megtesz. Buta magyarul írók meg nyalják a hátsójukat!
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
@kokopelli: Mennyit ad a német gazdaságba az Audi, a BMW, A Bosch és még egy csomó német cég. A termelésük közel, vagy több, mint fele (cégfüggő) nálunk aktivizálódik, de értékesítésük mind német! Természetesen nálunk a nálunk jelentkező bevételt tudjuk nyilvántartani, a többség a német bevételbe kerül. A kapott Uniós pénzek jelentős része is visszaáramlik a németekhez, mert csak tőlük vásárolhatjuk meg, a gépeket, berendezéseket, bár hol is gyártják a német cégek azokat. A harmadik birodalom bebukott, de a negyedik már épül!
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
@libellle: Azok közé tartozom, akik ismerik legalábbis az őseik egy részét. Persze nem él itt "tisztán egy népből származó" ember, de mi magunk is dönthetünk, hogy kihez tartozónak tartjuk magunkat. A magyarok többsége azt választja, ami a nemzeti hovatartozását meghatározza. Mivel sokáig, és még most sem lehet hivatalosan beszélni a magyarok és elődeik idejöveteléről, hamis, lealacsonyító múltat csináltak nekünk, családi alapon őrizzük a hagyományainkat. (A felvidék szláv népességének 1000 évig sikerült hasonló!) Persze, aki hazátlan, akinek nincsenek nemzeti céljai, azoknak mindegy. Bezzeg a németek! Egyébként ma már genetikai vizsgálattal is kideríthető a származás. Abban is ott vannak a közép-Ázsiai, sőt kínai gének! Persze más mellett, hisz keveredtünk...
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
@kokopelli: A német gazdaság bevételének közel negyedét mi termeljük meg! Rajtunk kívül még egy csomó országban van kihelyezett német tőke, ami a német gazdaságot gazdagítja. Persze mindkét világháborúban vesztesek voltak és főként ők voltak a kirobbantók is de a veszteségeket mi fizettük ki. Igazából kártérítést csak mi fizettünk. Európa népei többnyire egymás rokonai, mi ebbe a "családba" nem tartozunk bele. Ez úgy működik, mint minden más családba, az idegen vagy szolga, vagy maga harcolja ki a pozícióját, de ilyen szolgalelkű balliberálisok között ez igen nehéz!
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
@libellle: Szerintem kezeltesd te, vagy menj a fenébe, mert nyugaton közelebbről nyalhatod a mocskos fasiszta lelkű németek, vagy a saját intelligenciájukat kiirtó, 90 alatti átlag IQ-val rendelkező franciák hátsó felét.Az én őseim, mikor ide jöttek uralni és nem szolgálni jöttek Európába, és a keletiek, főként a törökök sem fogják sokáig tűrni, hogy alárendeltként kezeljék őket. Az egykori gyarmatok sem tűrtek a végtelenségig!
Schmidt Mária: Németországban középkori állapotok vannak
Egyébként a nemzetközi statisztikák alapján ebből a szempontból jobban állunk, mint a németek. Bármilyen furcsa is ez a valóság. Persze a nagyobb városokban nincs komolyabb baj, de a kisebb települések és a külterület le van maradva 4G-ből. Egyébként a vezetékes 1GB felett képes hálózatokban is arányosan jobbak vagyunk. Persze tudom, a szolgalelkű balliberálisok szerint ez lehetetlen, hisz nyugaton minden jobb, itt pedig minden pocsék. Meg is kellene szüntetni és beovadva a nyugat szolgájává kéne válni. Biztos van még elmaradás, de ez a szolga lelkű balliberálisainknak köszönhető. Az ő hatalmuk idején fokozódott a lemaradásunk. Most már egyes területeken bizony okozunk meglepetéseket és ez csak fokozódik. Lesznek nálunk még német cipőpucolók és WC takarítók, csak idő kell hozzá!
Ennyit ér a forint? Jön a tízezres fémpénz
Nagyon durva csúsztatás és vagy eget verő butaságról, vagy olyan tudatos megvezetési kísérletről tanúskodik, ami tényleg szélsőséges. A kiadott emlékérem Eötvös Lóránt halálának századik évfordulójára a gyűjtőknek szóló emlék és nem váltópénz! Ezt azért illene tudni!
Ismét nőtt a Fidesz támogatottsága
Most miért csodálkoztok? Lebirkázzátok, lehülyézitek a FIDESZ szavazóit és arról beszéltek, hogy akinek esze van, az elmegy. A baloldal ígérete: adó és áremelés. Hülyézitek a másik oldalt, közben a képviselőitek bődületes badarságokat csinálnak. Nyerni akartok a választáson és a programotokban életszínvonal romlást, a magyarok megszívatását ígéritek. Őszintén mire vártok? Alapvetően, aki rosszabbul akar élni, csak az szavaz rátok. Idegen ügynököket akartok az Unióba küldeni, akik "visszafogják" a magyarokat. Egyre nehezebb megérteni, ki szavaz a ti oldalatokra!
Weber: „elfogyott a türelem Orbánnal szemben"
@lampa laz: Miért? "Akik nem állnak be a NER-be" mit akarnak? Azt már tudjuk, hogy mit nem, de mit helyette? Ezt jó lenne egyszer valakinek eldönteni! Még inkább nyilvánosságra hozni.
Weber: „elfogyott a türelem Orbánnal szemben"
Ezek nem keresztény értékek, hanem liberális értékek, amiknek semmi helyük Európában, hiszen az emberiség kipusztulásához vezethetnek. A keresztény értékeket a Bibliából lehet kiolvasni. A liberalizmushoz semmi köze a kereszténységnek, hiszen az egy keményen konzervatív ideológia, ami kizárja a Weber által emlegetett szabadságjogoknak nevezett szabadosságokat. A Néppárt eddig jobboldalinak mondta magát, de elvei a balliberális elvrendszer szerint működnek, és a migránsok beeresztésével pont ők tették veszélyes vidékké Európát.
Titkolják, hogy az intenzív kilakoltatások miatt hány gyermeket szakítottak el a családjától
@Eladott Ország: Nem azt írtam, hogy minden érvényes szabállyal egyetértek. Egyszerűen értem, hogy ott a hideg éghajlaton miért gondolkodnak okosabban, mint mi...
Titkolják, hogy az intenzív kilakoltatások miatt hány gyermeket szakítottak el a családjától
Egyébként a sok két szintes, nagy belmagasságú ház láttán dán és holland ismerőseim fogták a fejüket. Ennyi pénz van itt? Kérdezték. Ha valaki járt ott tudja, hogy a házak, vagy a lakások a család méretéhez igazodnak. Ha nő a család minőségi cserével, a lakáskereskedelem és az állami segítség együttes erejével oldják meg a problémát. Dániában döbbenten láttam, hogy kívülről milyen kicsinek látszanak a dán házak. Belül derült ki, hogy annak ellenére, hogy többnyire magasabbak, mint mi, a belmagasság 2,20 - 2,30 méter. Miért? Mert felfelé száll a meleg, és nem a holt teret akarják fűteni! Minden házon, lakáson látszik, hogy milyen beosztású, végzettségű a bent lakó. Aki szerényebben keres, szerényebben lakik. A nagyobb városokba való beköltözést ott kevesen vállalják, mert tudják, nem tudják megfizetni. (Ott sem!) Ha megnézzük a kinti lakásárakat (a bérlet és a vásárolt ház hiteltérítése majdnem ugyanannyi) náluk többszörösébe kerül egy ház, mint nálunk. A kisebb településeken besegít a lakásba az önkormányzat, a városokban nem. Van, amit még el lehetne tanulni ettől a világtól. Ott is van egy csomó hajléktalan, vajon miért?
Titkolják, hogy az intenzív kilakoltatások miatt hány gyermeket szakítottak el a családjától
Bármennyire szomorú is, aki nem fizet, azzal valamit csinálni kell! A jog fura fintora, hogy például arra nem kötelezhető, hogy dolgozzon és a keresete bizonyos hányadát az adósság törlesztésére fordítsa, de kilakoltatható. Sajnos ebbe belekerülhetnek szerencsétlen emberek is, de talán itt volna a civil szféra, az önsegítés szerepe. A gazdagok például egy ilyen embereket segítő alapba is adakozhatnának. Csak meg kellene szervezni! Aki élt már az előző rendszerben, az tudja, hogy az itt mutatott toleranciával mennyien éltek vissza. (Természetesen nem azt állítom, hogy a most szerencsétlenül járók többsége visszaélő, de nem kizárt ez sem!) Ha egyeseknek lehet, másoknak nem, magyar mentalitás szerint az sem fizetne, aki teheti. Ez volt akkor is. Ha nincs szankció, az jár jól, aki potyázik, aki summant! Ezt hivatalosan igazságosan nem lehet megoldani, de mint írtam egy ezzel foglalkozó civil sokkal több mozgástérrel rendelkezik, mint az állam. Erre mégsem vállalkozik senki! Az sem járja, hogy más fizessen azok helyett, akik meggondolatlanok, vagy felelőtlenek voltak! Nehéz itt igazságot tenni!
Tinédzserek gyújtották fel szándékosan a Ráday utcai kollégiumot – a tűzben egy négygyermekes édesapa halt meg
@Eladott Ország: Na például itt kezdődik. Dühödten állítasz olyat, amit annyian skandálnak és állítanak, de bizonyítékot még senkitől nem hallottam, csak olyan demagóg állításokat, amik erősen sántítanak. Nyugaton (és még számos normális országban) ilyen állításokért, ha azt konkrétan nem tudja bizonyítani valaki, büntetnek. Ez nem szólásszabadság! Egy nagyon rafinált módon tömegesen terjesztett rágalom, amit egyetlen bíróság sem igazolt még, nagyon aljas módszer egy kormány lejáratására. Pont erről beszélek. Válogatott csúsztatásokkal félrevezetve az embereket próbálják egyesek összezavarni a valóságot kevésbé ismerő, hozzá nem értő embereket. Pont erről beszélek. Írj egy példát arra, hogy mikor és ki lopott (konkrétan lopott és nem törvényesen a saját belátása szerint, amire jogosítást kapott) vett el pénzt. Várom a konkrét esetet. Nem a demagóg csúsztatott hazugságokat (nyugdíjopénz stb.) hanem valódi példát!
Tinédzserek gyújtották fel szándékosan a Ráday utcai kollégiumot – a tűzben egy négygyermekes édesapa halt meg
@Eladott Ország: Egy pillanatig sem állítom, hogy a FIDESZ tökéletes. Tökéletes politikai erő nincs, még sehol nem produkáltak ilyet, legfeljebb többet, vagy kevesebbet lehet tudni a háttér dolgairól. Ugyanakkor manapság a politikusok nélküli világ sem létezik sehol.Ez a demokrácia alapja, persze tökéletes demokrácia sincs! Nyugaton a cenzúra és a politika sajátos működése a mi egykori "szocializmusunkhoz" hasonlóan ügyesen elleplezi a hibákat (bűnöket). Ennyire nyílt és a dolgokba belelátni engedő politika még soha nem volt nálunk. Aki nem vak, látja a hibákat és a jót is! Aki kicsit belelát az "elődök" világába, az képes reálisan értékelni. Nincs jó, csak kevésbé rossz! A politika lényege a manipuláció, a biztonsági tartalékok képzése és a hatalom megtartásának célja. Ezt nem lehet tőle elvitatni. Ugyanakkor az is adottság, hogy jobb, hihetőbb programmal, a választásokon minden politikai aktuális hatalom megdönthető. Persze, ha nem tud senki hihetőbb és mindenki számára elfogadhatóbb programot csinálni, mint a hatalmon lévők, akkor ők vannak előnyben és nyernek. Azt is látni kell, hogy a fővárosban csak a lakosság 1/5-e él. A fővárosiaknak tetsző program kétharmadot jelent az ellenzéknek. A vidék, népi és nemzeti gondolkodású. Ilyen program nélkül nem lehet győzni hazánkban, legfeljebb országos káoszt kirobbantani! Valahogy vagy a nyugatnak lehet kedvezni, vagy a velük kritikus nemzeti érzelmű magyaroknak. A kettő együtt nem megy! Szerintem Trianon után még 2-300 évig így lesz!
Tinédzserek gyújtották fel szándékosan a Ráday utcai kollégiumot – a tűzben egy négygyermekes édesapa halt meg
@csak úgy...: @csak úgy...: Azt hiszem a "közTV" fogalmával van valami problémád. A KözTV azt jelenti, hogy az emberek által a "köz" képviseletére választottak üzemeltetik, és azt kell képviselnie. Nem azt jelenti, hogy tájékozatlan emberek megtévesztésére és polgárháború kirobbantására alkalmas, torzításokat beolvashasson bárki, vagy aki úgy gondolja és nem tudott nyerni a választásokon, az mondja meg a tutit, ráadásul külföldi uszítók által fizetett egyének, akik célja, hogy az erős Magyarország szétessen és ne tudja a jobboldali kormány egész Európában végigvinni a kampányát, aminek segítségével meggyengül az Európai baloldal. Ezért káoszt, anarchiát idéznének elő itthon, véletlenül éppen a sorsdöntő Uniós választás előtt. Mintha Ukrajnában és még néhány közép-kelet-Európai országban, biztos véletlenül történtek volna a dolgok. Most háborúznak és éheznek az emberek. Biztos ez volt a "nép" akarata?
Persze programot, ha sikerül káoszt kelteni, vagy egyáltalán bármi jövőképet nem tudnak adni, a balhét csinálók és megtévesztett társaik. Járjunk úgy, mint az Ukránok, éhezés, káosz! Ez volna a cél? Tényleg ez a Magyarok érdeke? Lehet, hogy ez néhány a baloldaliságot eszközül használó nyugati manipulátor érdeke inkább? Tényleg lehet ennyi véletlen egyezés? Na ne már!
Tinédzserek gyújtották fel szándékosan a Ráday utcai kollégiumot – a tűzben egy négygyermekes édesapa halt meg
@m73: Szerinted. Mások szerint nálunk van a világon az egyik legnagyobb szólásszabadság. Van, aki ezt meg is tapasztalta, például a németeknél, de más nyugati országban is. Ha valaki nemzetben, származásban gondolkodik, szerintetek rasszista. Hol a szabad gondolkodás határa. Azt pedig, hogy az egyik embernek előnye van valamiben, a másiknak meg hátránya ebből, valahogy nem tapasztalom. Tudnál erre példát mondani. Érdekelne. A rend területén én is érzek hiányosságokat, de ezt inkább a helyi anarchisták okozzák, meg egy kis puhaság a hatalom részéről. Másutt nem lehetne bizonyítékok nélkül vádaskodni, tudatosan elferdített dolgokkal embereket hergelni, tények nélkül befeketíteni embereket, csak politikai beállítódásuk szerint. Ezt másutt büntetik, vagy bizonyítani kell. Nálunk ez szinte korlátlanul lehet. Hogy is van ez?
Tinédzserek gyújtották fel szándékosan a Ráday utcai kollégiumot – a tűzben egy négygyermekes édesapa halt meg
@m73: Az a történelmi liberalizmus és a mai gazdasági és politikai alapon működő inkább anarchista liberalizmus köszönő viszonyban sincs egymással. Milyen szabadság az, amiben megmondják, hogy mit szabad mondani és mit nem, büntetés terhe mellett. Milyen szabadság az, amiben nem lehet kimondani azt, amit gondol az ember? Milyen szabadság az, ahol nincs rend? A szabadság és a rend együtt képes normális világot fenntartani! A mai liberálisok több tabut állítanak fel, mint amennyit a legdurvább diktatúrák állítottak fel egykor, és nem biztosítják a szabadság legfontosabb feltételét a polgárok biztonságát! Lehet valamire azt mondani, hogy "liberális" ha azt csak megcsúfolja! Egyébként nem tudom kik gyújtogattak és milyen volt a világnézetük. Ez most még valamiért titok.
Összesen 14 vasúti mellékvonalat szüntetne meg a kormány
Nem értek egyet egyetlen vasútvonal megszüntetésével sem! Némi korszerűsítéssel és racionalizálással minden vonal vesztesége csökkenthető! Ha a környezetbarátságot is figyelembe vesszük, összességében gazdaságossá tehető! A ráfizetéses vonalak kihasználatlansága a lassúságukból, a korszerűtlen kocsikból adódik. Automatizálással, pályakorszerűsítéssel, villamosítással, gyors modern helyi vonatok beállításával, főként Uniós pénzből tartósan a vasúton tartható lenne a forgalom, sőt némi teherforgalomra is esély lenne. Túl sok kamion füstöl üreg dízelmotorokkal az utakon! Pont ezeken az útvonalakon is.
Sargentini nem tervez magyarországi utazást, "fizikai erőszaktól" tart – kemény dolgokat üzent a kormánynak
Igencsak mellé trafált a képviselő asszony. Nem az az oldal verekszik, fenyegetőzik, balhézik. Bár sokan beszólnának neki, de fizikai fenyegetést csak a baloldali provokátorok jelentenének rá. Lehet, hogy erre is gondolt?
Meztelenül ábrázolták Kunhalmi Ágnest egy szórólapon
Azért jó, hogy nem fénykép! Lett volna mit retusálni, bár megszólalásig dekoratív, csak azután derül ki, hogy hol a hiba!
Napközben átutalják a nyugdíjakat
@Eladott Ország: Olyat nem lehet garantálni, ami láthatóan bizonytalan. Ma még igen, de, ha nem nő duplájára a munkaidő és nem fog a fele annyi ember kétszer annyit dolgozni, biztosíthatatlan a világon mindenütt a nyugdíjfizetés és még sok minden! Amit kifizetnek, azt meg kell termelni. Ha nincs, aki megtermelje nem lesz. Szomorú, de igaz! A pénzt nem csinálják, csak munkával, terelési értékkel jön létre és annyit lehet elosztani, amennyi van. Nálatok otthon nem így működik?