SÍva

Ennyivel emelik a nyugdíjakat, de az idősekkel megint lenyeletik a keserű pirulát
Tessék mondani és azokkal mi lesz akik ténylegesen ledolgozták az életüket fizették a járulékokat és közben gyereket is neveltek és kb. 70-80 ezer forinttal szúrták ki a szemüket? Miért? Azért mert a munkáltatók csak minimál bérrel vették fel a jórészüket. Ha nem tetszett fel is út le is út! Az ő nyugdíjukat nem kellene inkább 6 %-kal emelni? Tudom most majd esetleg ledorongolnak a hozzászólás miatt de én még nem vagyok nyugdíjas úgy, hogy nem haza beszélek.
A nyugati professzorok a rasszizmusra utaló jegyeket vizsgálják Shakespeare műveiben
@vacsi: A választ megtalálod "A velencei kalmár" című művében. Szerintem inkább már akkor is tapasztalat alapján írt.
Orbán Viktor külön üzent az ellenzéki pártok szavazóinak
Én beoltatom magam! Ha! Ha nem kell aláírnom, hogy önszántamból adattam be egy kísérleti vakcinát. Jól kitalálták a gyógyszergyárak mert egy vakcina fejlesztése során keresnek önkénteseket és súlyos pénzeket fizetnek nekik ezért. Ezt meg bedobták, hogy oltasd be magad a saját felelősségedre amit persze nem felejtenek el alá is íratni veled. Bármi történik az oltás következtében az már a saját problémád lesz mert nem tehetsz panaszt hisz te akartad.
Amerikai külügyminiszter a Telexnek: egyre nagyobb gondot jelent az orosz és kínai jelenlét a régióban
A rohadt nagy igazság az, hogy jó lenne ha egyik ország sem akarná az országra rákényszeríteni a saját politikáját. Nekünk kell egy élhető országot építeni és nem egyik vagy másik oldalra (vagy harmadik) oldalra hallgatni. Látjuk, hogy milyen amikor elviszik a "demokráciát" valahová. Azt hiszitek, hogy az USA jobb mint bárki más? Tévedtek! Ők csak az egyeduralmukat akarják fenntartani bármi áron. Ott sem a nép irányít, hanem a háttérhatalom, a pénzemberek, a bankok. Gondolkodjatok!
480 milliárdos forintos vagyon a tét: Mészáros Lőrinc ezért fog házassági szerződést kötni Várkonyi Andreával
Pénztáros és ovi is kötött házassági szerződést vagy vagyon megosztásit? Náluk válás esetén kinél mennyi marad? Vagy ott egyszerűen csináltak egy végrendeletet?
Kiborultak szálloda, panzió és étterem tulajdonosok – nyíltan mennek szembe a kormánnyal
Nos ez a kártya csak arra jó, hogy valami milliárdokat keressen rajta. Számoljuk csak ki, hogy a kártya 2000 Ft és van kb. 4-5 millió ember aki vagy átesett a betegségen vagy pedig megkapta az oltást. Ez mennyi pénz lehet? A kártyát ki lehet hozni kb. 700 Ft/db áron de mivel nagyvonalú vagyok legyen 1000 Ft. A másik 1000 már tiszta haszonként kerül valaki(k) zsebébe a közös kasszából. Ezt a dolgot eljátszák évente háromszor és te fizess 6000 forintot. A bankkártya nem kerül ennyibe. Aki akar számoljon tovább. Valakinek kurvára megéri ez a kártya biznisz.
Hajléktalanok voltak, nyertek a lottón, és ma is jól élnek belőle
Emlékszem egy elég elrejtett hírre egy nagy lottó nyeremény után. Lehet, hogy ez volt az? A következő héten kirúgták a szerencsejáték zrt igazgatóját. Nem is nagyon foglalkozott vele senki sem. Viszont azon csodálkozom, hogy minden telitalálat esetén csak egy nyertes van. Emlékszem a régi rendszerű lottónál volt olyan, hogy három főnek volt telitalálata. Szerintem mára nagymértékű lett a csalás.
Közel hatezer milliárdnyi készpénzt tartanak maguknál a háztartások
Sőt! Ki is vesszük a pénzt és valutában fogjuk magunknál tartani mert a bankok csak nyerészkednek rajtunk és a megkeresett bérünkből további "adót" vonnak el a saját hasznunkra.
Rajta van a titkosszolgálat a keményvonalas oltáselleneseken
Na és a pénztároson és a hasonszőrűeken? Ott is lenne mit (sok) keresgélnie. Talán inkább azzal kellene foglalkozni.
Nem veszi vissza a nőket zaklató dékán állami kitüntetését Áder János
Minek nekünk különben is köztársasági elnök jó pénzért mikor Magyarország nem köztársaság?
Nem veszi vissza a nőket zaklató dékán állami kitüntetését Áder János
Ez a rendszer csak ilyen már. Támogatják a börtöntöltelékeket mert nem elég a komfort szint, holott otthon lehet, hogy a víz nincs bevezetve, fürdő pedig csak egy lavor. Miért is vonnák vissza a kitüntetést ha kiderül, hogy valaki érdemtelen rá? Még a végén megsértődik és olyat mond ami kárt okoz.
Hárommilliárd forintot kapott Tiborcz István cége a nehéz helyzetbe került cégeknek szánt állami hitelből
Nagyon érdekes, hogy olyan ember is kap támogatást aki miatt az államnak uniós támogatást kell visszafizetnie. Nem lenne egyszerűbb ha rajta hajtanák be és nem a lakosságon.
Schobert Norbert: A vágódisznó kezdődik 100 kilónál, nem egy férfi
Szegény gyerekem a magasságához viszonyítva gilisztára hasonlítana 100 kilóval. Nem minden férfira igaz az állítás mert ez magasság függő is.
Covid-tragédiák: meghalt egy 23 éves férfi, nem tudták kideríteni, hogy volt-e alapbetegsége
@Horizont: Nem tudhatom. Azt gondolom, hogy teljesen egészséges ember a mai világban szinte lehetetlen. Gondoljunk csak bele a rengeteg műtrágyára, növényvédő szerre, a mindenféle félkész ételekre, tartósító szerekre stb. stb. A műszálas ruha gondolod jót tesz nekünk, vagy a műanyagból készült ágynemű, paplan, párna? Annyian vagyunk a földön, hogy természetes anyagokkal már lehetetlen ellátni az embereket. Sajnos nem mindenki éri fel ésszel, hogy a túlszaporodás milyen veszélyekkel jár a föld egészére. Lehetne ezt bővebben kifejteni de elég ha értelmes ember elgondolkodik ezeken.
Lelőttek egy fekete férfit Minnesotában, újabb zavargások törtek ki
@Nyírfa: Értem az érveidet és egyet is értek veled de sajnos tapasztalatból mondom, hogy csak azt lehet tanítani aki maga is tanulni akar. Nem lehet csak egyik oldalról nézni a dolgot. Nem mondanám előítéletnek az én hozzáállásomat, inkább a hazai viszonyokat tekintve mint fentebb írtam tapasztalatnak. Az előítéletek lebontásához a másik oldal nagymértékű pozitív változása is kell ami nem mutat jelentős javulást. A politikának viszont őszintén kellene beszélni a problémákról és ténylegesen kezelni a dolgokat nem csak milliárdokkal tömni a fekete lyukat, amiből elszivárog a pénz és semmi nem változik.
Lelőttek egy fekete férfit Minnesotában, újabb zavargások törtek ki
@Nyírfa: Nem érthetünk mindenben egyet de azért nincs harag. Olvastam, hogy késsel fenyegetett egy várandós nőt kábítószer hatása alatt. A zavargásokkal és a fosztogatásokkal sem tolerálom. Nem hiszem, hogy ezt így kellett volna intézni.
Covid-tragédiák: meghalt egy 23 éves férfi, nem tudták kideríteni, hogy volt-e alapbetegsége
@Horizont: Van olyan betegség amely valami véletlen folytán derül ki és csak genetikai teszttel. Nekem pu. tavaly derült ki, hogy a csontvelő túltermeli a vérlemezkéket. Kétoldali tüdőembóliám volt és nem találták az okot ekkor kezdtek vizsgálódni. Valakitől örököltem ezt a dolgot. Biztos, hogy volt neki is valamilyen problémája.
Lelőttek egy fekete férfit Minnesotában, újabb zavargások törtek ki
Elfogató parancs volt érvényben ellene és pont. Biztos volt valami nagyobb ügye és nem szórakozásból állították ki. Azt hiszik a másik drogos bűnöző halála miatt létrejött BLM hülyeség miatt nekik már mindent szabad. Csoda, hogy nem indultak még tv beszerző körútra.
Iskolai tananyag lett Pataky Attila
@Nyírfa: Hallgasd is meg. Ha jól emlékszem erre a zenére két szöveg készült (nem vagyok biztos benne)! Mindkettő nagyon jó. Egyébként is szeretem Révész hangját. A másik akit kedveltem az Vikidál volt.
Manfred Weber kemény szankciókkal fenyegette meg Putyint, ha megindítják a háborút Ukrajna ellen
Milyen nemzetközi jog? Ha jól emlékszem a Krímben élő emberek népszavazással döntötték el, hogy Oroszországhoz akarnak csatlakozni. A szavazás eredménye valami 90 % volt. Annál demokratikusabb lépést nem igazán tudok elképzelni mint, hogy az ember eldöntse hová akar tartozni. Ja és még egy! A trianoni döntés nem ütközött a nemzetközi jog szabályaiba? Amerika addig provokál amíg be nem tud avatkozni és háborút nem tud indítani. Lásd Szíriát és minden egyéb ügyét amikor "elvitték a demokráciát"
Iskolai tananyag lett Pataky Attila
@Nyírfa: Ha már mindenképpen be akartak rakni valamit akkor rakhatták volna a Piramistól a "tél volt, hó esett és jöttek az ünnepek..." ismered? Szerintem ennek van igazi mondani valója is.
Érzékenyen érinthette a libsiket a BLM-szobor ledöntése, rögtön előhúzták a nácikártyát (videó!) - PestiSrácok
Inkább állítottak volna szobrot Szögi Lajos tanár úrnak és a többi meggyilkolt embernek! Aki akarja érti a mondandómat!
Iskolai tananyag lett Pataky Attila
@Nyírfa: A kötelező dolgokat nem szerettem. Imádtam az irodalmat bár hadilábon álltam az évszámokkal mert nem tudom őket megjegyezni. Ugyan ez volt a történelemmel is. Én szerettem a rajzot és a testnevelést is. Viszont nem voltam jó matematikából, fizikából és kémiából sem. Nem igazán érdekelt. Azért középiskolában volt egy nagyon jó matek-fizika szakos tanárom aki addig gyepált míg 4-5 lett a jegyem. Már elmúlt. Nagyon sok mindennek nem vettem hasznát az életben amit meg kellett tanulni. Nem értem miért követelnek az általános iskolásoktól olyan sokat. Az alapokat kellene nagyon jól begyakorolni, hogy amikor komolyra fordul a helyzet legyen mire építeni a felső oktatásban.