Sosevi

Orosz-ukrán háború: segítsen a Computerworlddel együtt a menekülőknek!

A Project029 Magyarország Kft. kiadója nemcsak aggódva és együttérzéssel figyeli az Ukrajnában zajló eseményeket, hanem adománygyűjtéssel is segíti a háború elől menekülőket.

Orosz űrügynökség: minden hackert megtalálunk, aki támadja a műholdjainkat

A Roszkozmosz első embere, Dmitrij Rogozin szerint az orosz műholdak elleni támadási kísérletek komoly következményekkel járnának: háborút indíthatnak.

Ukrán hackerguru és csoportja célba vette az orosz elektromos hálózatot, vasutakat

Jegor Aushev és csapata segíteni fog az ukrán hadseregnek abban, hogy levadássza a városokban és településeken lévő fedett orosz egységeket.

Vajon miért van még mindig a börtönben John McAfee holtteste?

John McAfee holtteste egy spanyol börtön hullaházában rekedt, miközben harc dúl az örökségéért.

Első alkalommal jegyeztek be AI-t egy szabadalom megalkotójaként

A dél-afrikai szabadalmi hivatal történelmet írt júliusban, amikor kiadott egy olyan szabadalmat, amelyben feltalálóként egy mesterséges intelligencia rendszert nevezett meg.

Amerikai hadsereg: elkerülhetetlenné vált az űrháború

A katonai űreszközök, mint például a műholdak és a földi rendszerek általában "támogató" berendezéseknek minősülnek, amelyek olyan fontos szolgáltatásokat látnak el, mint a kommunikáció, a navigációs adatok biztosítása és a rakétakilövések előrejelzése.

Magyar-szerb határmenti összefogás a sakk népszerűsítésére

A projekt a szegedi Maróczy Géza Sportegyesület és a vajdasági Sakk Klub "Zenta" összefogásával valósul meg, és a partnerek számos sakkesemény megszervezését tervezik, amelyek során kiemelt figyelmet kap az utánpótlás-nevelés.

Computerworld Café: vendégünk Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos

Folytatódik videós sorozatunk, amelyben ezúttal Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos mesél különleges gyermekkoráról, szakmai életútjáról, valamint hazánk űrkutatási tevékenységéről.

Egy kézből szállítja a jövő fizetési módszereit egy hazai startup

A koronavírus-helyzet megmutatta, hogy a jövőben a pénzügyeink intézése egyre inkább az online térbe terelődik, a jövő fizetési eszköze pedig már egyáltalán nem egy utópisztikus látomás.

ZEN - Stressztől és korlátoktól mentes online vásárlás

A Mastercard és a ZEN új digitális pénzügyi megoldásokat indít az e-kereskedelmi kihívások kezelésére. Dawid Rożeket, a ZEN alapítóját és vezérigazgatóját kérdeztük.

Földcsuszamlással kezdődött

1964. február 29-én Dunaújvárosban körülbelül egy kilométer hosszúságban és 30 méter szélességben leomlott a löszfal.

Miért lett hirtelen ilyen égető a vörös bolygó?

Szokatlanul megerősödött a forgalom a Marsnál, az Egyesült Arab Emírségek Al-Amal (Hope) szondája érte el elsőként a Marsot az emberiség által a tavaly nyári kedvező indítási ablakban útnak indított három űreszköz közül, másnap a kínai Tienven-1 (Tianwen-1) követte, majd 18-án az amerikai Mars 2020, rajta a Perseverance...

A távmunkások jogai és kötelességei

A távmunka a Covid-19 járvány miatt gyorsan életünk részévé vált, és bár eleinte múló jelenségnek hittük, ma már világos, hogy tartósan velünk marad: különböző becslések szerint a korábban irodában dolgozók legalább fele hosszú távon is az otthonából fogja végezni a munkáját.

Figyelmezteti az FBI a vállalatokat a TeamViewer és a Windows 7 használata miatt

A hátborzongató floridai incidens után, amely során egy eddig ismeretlen hacker hozzáférést szerzett az oldsmari víztisztító telep hálózatához, és veszélyes szintre módosította a kémiai anyagokat, majdhogynem megmérgezve a város lakosságát, az FBI - az amerikai vállalatoknak rendszeresen küldött PIN (magánipari értesítés)...

Megregulázza az Európai Parlament a közösségi médiaplatformokat

A tervek szerint egy platform a jövőben nem törölhet felületéről például politikai véleményeket, ugyanakkor köteles fellépni a jogellenes, mint például a terrorista, vagy pedofil tartalmakkal szemben.

Csevegőrobottól rendelünk, drón szállítja ki

A Futurum Research elemzéséből kiderült, hogyan fog átalakulni a vásárlói élmény a következő egy évtized során - egyértelműen komoly változásokra lehet számítani, a változás elsődleges motorja pedig a műszaki fejlődés lesz.