SzabolcsNet

Így előzd meg a felfázást! - Tőzegáfonya a kellemetlen tünetek elkerüléséhez

A felfázás tüneteit, az alhasi fájdalmat, gyakori vizelési ingert a nők fele már legalább egyszer tapasztalta élete során, negyede pedig többször is átéli ezt a kellemetlen érzést.

Óbuda Napja 2016

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Igazi közösségi esemény ez, mely a múltból táplálkozva köti csokorba a szép hagyományokat.

A glutén is okozhatja a fejlődés elmaradását gyermekkorban

A gyermekkori súlyfejlődés elmaradásának több oka lehet. A következőkben a lisztérzékenységgel foglalkozunk részletesebben dr. Vass Noémi gyermek gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosának segítségével.

A pollenek miatt erősödnek az ekcémás tünetek

Pollenszezonban a tüsszögéssel, köhögéssel, orrfolyással és szemviszketéssel járó szénanátha mellett gyakori panasz a bőrtünetek megjelenése vagy rosszabbodása.

Franz Renggli: Aranykapu az életbe<br /> Gyógyulás a magzati lét és a születés traumáiból

A méhen belüli lét és a születés körülményei nagymértékben befolyásolják későbbi egészségi és pszichés állapotunkat, sőt élettörténetünk alakulását is.

Mire figyeljünk, ha asztmával sportolunk?

Asztmásan sem kell lemondania a rendszeres testedzés jótékony hatásairól! Mozgással nem csak az erőnlét fejleszthető, de a tünetek erőssége és gyakorisága is csökkenthető, az életminőség javítható.

Hiú Gréta

Az öreg hölgy először csak egyetlen margaréta tövet ültetett a kerítés mellé, a kertkapu közelébe, hogy megtudja, megüdül-e a szép virág a komisz, anyagos talajban.

6 tipp a szemölcs megelőzéséhez

A közönséges szemölcs nem más, mint egy vírusfertőzés.

Édes álom neked és pocaklakódnak

Aludni mindenki szeret.

Az e-cigarettázó fiatal egy éven belül dohányos lesz

Az elektromos cigarettára sokan úgy tekintenek, mint káros következmények nélküli, modern dohányzási formára.

Ilyen békésen zajlik a vízben szülés - házi videó

Jó hangulat, mosoly, nevetés.

Rick Hanson: Sírjak vagy nevessek? - Az emberi agy boldogságra hangolható

Az aggodalmaskodás, a pesszimizmus, a félelemre programozott, állandóan a veszélyeket fürkésző beállítódás velünk született tulajdonságunk, de lehet változtatni rajta: a könyvben szereplő gyakorlatok rendszeres alkalmazásával átformálhatjuk, pozitív lelkiállapotokra hangolhatjuk az agyunkat.

A házasság növeli a rákbeteg túlélési esélyeit

A házasságban élő rákbeteg élete hosszabb lehet egy nagy létszámú, új amerikai tanulmány szerint, bár a házasság előnyei változnak a származástól és a születési helytől függően.

Magyar találmánnyal közösen játszhatnak fogyatékkal élő és egészséges gyerekek Újpesten

Magyar találmány segítségével mostantól közösen tudnak játszani a fogyatékkal élő gyerekek egészséges társaikkal Újpesten.

Újra nyitva lehetnek a boltok vasárnap

Az Országgyűlés visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást kedden a kormány javaslatára, mivel az a kabinet szerint megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben és hasznosságáról az elért eredmények ellenére sem sikerült meggyőzniük az embereket.

Pillangók lepik el a Camponát

Pillangók említésére a legtöbb ember azonnal derűs lesz, hiszen már látjuk magunk előtt a színpompás, könnyedén szárnyaló kis élőlényeket, amelyek egy időben érkeznek meg a tavasszal.

10 ámulatba ejtő hely, amiért az országhatárt sem kell átlépned!

Elég a téli nagykabátból! Végre süt a nap, virágba borulnak a fák, kizöldül a fű, éled a természet, lépten-nyomon új élet serken. Ki akar ilyenkor a négy fal között ülni? Íme egy lista Magyarország 10 lélegzetelállító természeti látványosságáról, ahová érdemes ellátogatni!

Sztárszülők érdekes nevelési elvei

Ha valaki közismert szupersztár, hozzá kell szoknia, hogy magánéletét javarészt a nyilvánosság előtt éli.

"A maga gyereke és az én gyerekem, verik a mi gyerekünket" - 8 jó tanács a patchwork-családok számára

Patchwork, mozaik vagy vegyes család. Többféle kifejezés arra a helyzetre, amikor valaki gyermekeivel együtt alapít új családot. A téma mindig aktuális, habár a kihívások újak.

Betiltották dr. Novák Hunor csecsemőtáplálásról szóló nyilatkozatát - a Családinet nem enged a cenzúrának, közzétesszük!

Az egyik legnagyobb hírportál a csecsemők helyes táplálásáról kérdezte dr.

Az IKEA visszahívja a LATTJO denevérköpenyt fulladás és nyaki sérülések kockázata miatt

Az IKEA arra kéri a vásárlóit, hogy aki korábban LATTJO denevérköpenyt vásárolt, mielőbb tegye el a terméket és ne hagyja, hogy a gyerekek játszhassanak vele, majd vigye vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol a vételár teljes összegét visszakapja.

Őslénypark nyílik nyár elején a veszprémi állatkertben

Életnagyságú dinoszaurusz szobrok lesznek láthatók nyár elejétől a veszprémi állatkertben nyíló őslényparkban, ahol a látogatók egy földtörténeti kiállítást is megtekinthetnek - mondta el Török László, az állatkert igazgatója a városban tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

Frances E. Jensen, MD: A kamasz agy - Útikalauz a serdülőkorhoz - Nyereményjáték!

Miért olyan idegesítőek a tizenévesek? Miért képtelenek időben ágyba bújni, miért állítanak haza egyszer csak kékre festett hajjal, és miért nem teszik le egy percre sem az okostelefont a kezükből?

Hogy lehet tökéletes a nyaralás gyerekekkel?

Balaton part, csodaszép környezet, sport, játékprogramok.

Milyen mértékű hajhullás normális?

Napi hány hajszál elvesztése tekinthető még elfogadhatónak, és milyen okok miatt jelentkezhet a hajhullás? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Görömbey Zoltán, az Oxygen Medical endokrinológusa.

Lekötözve vajúdott egy nő, a baba nem élte túl a körülményeket!

Súlyos alapjogsértéseket és komoly hiányosságokat tárt fel az alapvető jogok biztosa hivatalból lefolytatott vizsgálata során egy a budapesti Szent Imre kórház pszichiátriai osztályán szülő nő ügyében.

Hasonló tünetek, két különböző betegség. Allergia, vagy nátha?

A tavaszi változékony időjárás miatt könnyebben megfázhatunk.

60 szörnyű dolog, amin a 3 éves kislányok egy nap alatt kiborulhatnak (Humor)

Aki kisgyereket nevelget, annak nem ismeretlen a hiszti fogalma.

Az egyedülálló szülők 6 leggyakoribb tévhite

Egyedülálló szülőként bizonyára sok nehézséggel szembesülsz a nevelés terén, hiszen a gyerekek kordában tartása akkor sem könnyű feladat, ha meg tudod osztani a terheidet a pároddal.

3 orvos és kórházi osztály is elutasította a kisbaba vizsgálatát - másnap meghalt a 6 hónapos kislány

A 41 fokos lázas babát az éjszakai ügyelet tovább küldte, a kórházban két osztály is elutasította, majd egy másik ügyeleten - ahol végre megvizsgálták - téves diagnózist állítottak fel.