cikicakk55

Hatalomátvételre készült a Fideszben Lázár János? Sok vezető politikus így gondolta
Ugyan már Jani!!! Ne kavarj. Mindenki tudja,hogy azért röptetett meg O1G,mert nem tudtad Hódmezővásárhelyt Fideszesnek megtartani. Mivel már Makóról is kiutáltak kaptál jól fizető ménes birtokot,meg a bánat tudja még milyen titulusokat. Mivel ezekkel sem vagy megelégedve,pedig már a vécébe is húsz ezreseket ürítesz,így tudjuk,hogy a Miniszterelnöki posztra fáj a fogad. Ne ábrándozz János. Orsós haverodnak is hamarosan vége,majd a börtönben fog miniszterelnökösködni
Rendkívüli támogatást kaphatnak a koronavírus miatt a holokauszt túlélői Németországban
Mi a búbánat köze van a Covidnak a Holokauszthoz? Anyósom is részese volt,még is 99 éves korában halt meg,pedig minden évben legalább kétszer bele esett az influenza járványba( pedig felvette a védőoltást minden évben)
Megtámadták a borsodi időközi választás eredményét
Nem értem ezeket a Romákat. Én is elfogadtam mindent,amit a nyugdíjasoknak adtak,de a szavazófülkében egyedül voltam és ott nem figyelték hová ixelek. Ezt Ők is megtehették volna. Hiába buszoztatták őket,hiába adtak pénz,tűzifát,krumplit,pörköltet, a szavazó fülke magányában azt csinál amit akar. Nem fogják fel,hogy csak akkor ilyen kedvesek velük,mikor a szavazatuk kell? Ennyire nem lehetnek ikunukuk. Mitől félnek.Lételemük a hazudozás. Most miért nem mernek hazudni. Gondoljanak arra,HOGY HA ADNAK FOGADD EL,HA ÜTNEK AKKOR ELLENÜK IXELJ.
Hadházy: Szijjártó kétszer oda is repült rendőrségi VIP helikopterrel, ahol a háza van
Azért kellett a helikopter,mert az asszony telefonált,hogy igyekezzen,mert kihűl a leves. A másik hét másik hét nő levese miatt volt sürgős. Kakadú! előbb-utóbb repülsz te is,nem csak a helikopter. Remélem előbb és nem utóbb. Rohadt gazember.Kevés a fizud saját gépre?
Átadás előtt szétrepedt a negyedmilliárdos vadonatúj bicikliút
Kispórolták belőle az anyagot. Biztos valamelyik seggnyaló cége nyerte a tendert. Remélem az Ő gyereke,vagy unokája is ezen az úton fog kerékpározni. Nem kívánom,hogy a gyerek összetörje magát,mert Ő nem tehet róla,hogy apuka vagy a nagypapa 3x feláron sz..t épített.
"Cecília azt mondta, hogy használ" – Orbán Viktor influenzaoltással indította a napot – videó
@Ronin2: Neki mindig minden van,még a repülő gép is járó motorral várja,hogy ha menekülnie kell,akkor legyen ideje időben lelécelni. Egyébként nem tudom kit mennyire véd meg,de elég sokról tudok,akik felvették az influenza vírus elleni oltást,még is megfertőződtek a Coviddal. ( olyan helyről tudom,ahol járvány kórház van.)
Országos tisztifőorvos: A középkorúak között terjed most a leginkább a vírus
Ezt én el is hiszem. A gond csak az,hogy arról nem beszélnek,hogy influenza járvány is van. Rólam is azt hitték,hogy Covidos vagyok. Az első teszt eredményem " nem egyértelmű" volt. A második negatív lett,de a fulladás, a köhögés és a láz (igaz nem olyan magas,37,7- 38,5 volt) megmaradt. Fáj a torkom,folyik az orrom. Az orvosom szerint influenza vírust kaptam el. A védőoltást felvehettem volna,mivel már nyugdíjas vagyok,de Édesanyám is minden évben felvette,még is legalább 3x nagyon beteg lett az influenzától. Sajnos már nem él,de én megfogadtam,hogy nem veszem fel az oltást. Különben is már elkéstem volna vele,hisz nem azonnal hat.
Félnek az orvosok a "tartós Covidtól" – sokkal tovább veszélyes lehet a betegség a fertőzöttekre, mint hittük
@Pálinkás Pál: Figyeld meg,hogy az lesz belőle,mint tavasszal. Orbén megmondta,hogy Május 3-án vége a járványnak,így negyedikén már érettségizhettek is a gyerekek. Persze az is egy indok volt,hogy Mészárosé a Balaton 3/4 része, a többi meg a Vejkóé, és a többi talpnyalóé. Kellett a nyári szabadságolás,mert külföldről nem jöttek a turisták és Lölőnek veszteséges lett volna a szálloda ipar. A vezérmaffiózók azért mentek kifelé az Adriára,csak ,hogy a vírus elkerülése végett rapülővel mentek. Ősszel vége lett a turista szezonnak( igaz,elég soványka volt a bevétel,mert főleg Magyarok mentek a Balcsira,mi meg nem vagyunk annyira borralvalós nemzet. ( épp elég a dokiknak tejelni,ha betegek vagyunk. Természetesen tisztelet a kivételnek. Én is ismerek két orvost,amelyik nem fogad el hála pénzt Nem a korboncnokra gondoltam.
Komoly változtatás jön a határzárral kapcsolatban – Ezt adta hírül az operatív törzs
Szerintem meg csak azért lehet Ausztriába utazni Magyarországról,hogy az Orbán maffia emberei síelhessenek. Mi kis emberek,ha lesz egyáltalán hó,maradunk a szánkónál,vagy a töltésoldalnál. Pesten könnyebb,mert a Budai oldalon vannak hegyek,de oda kimenni Pestről,két hátom gyerekkel,nem lehet könnyű. Persze ha van autó az más,de parkoló is lesz elég?
Megszavazta a parlament a Áder bírói múlt nélküli jelöltjét a Kúria elnökének
Olyan felesleges ez a szavazósdi. Ameddig a Fidesznek 2/3 van,addig semmi értelme a szavazásnak. Úgy is az lesz amit a 2/3 akar.
Olyan tünetei is lehetnek a koronavírusnak, amiket eddig nem is gyanítottunk – Ezekről van szó
Nekem is voltak látás zavaraim,de ezek inkább a fulladásos tünetek miatt voltak. Egyszer már majdnem bele fulladtam a Tiszába és akkor láttam fekete karikákat,néha fényes pontokat,volt,hogy egy két pillanatra az esz,életemet is elvesztettem. Most ugyan ezek vóltak a főbb tünetek,na és a fulladás,légszomj, és állandóan szomjas voltam,de amit megittam,két perc múlva kétszer annyi vissza jött.Érdekes,hogy félelem nem volt bennem,inkább csak aggódás,hogy mi lesz a férjemmel és a gyerekeimmel.( Ők már felnőttek,de azért nekem csak gyerekek maradtak. Túléltem,kórházba sem kerültem,perdig 65 éves voltam a nyáron. Most már csak a torkom fáj,de az nagyon.
Orbán: Ausztriában és Németországban is nagyobb a korrupció, mint Magyarországon
Na ez amit még Ők sem hisznek el. Uniós felmérés alapján mi nálunk a legnagyobb a korrupció. Nálunk a legtöbb szegény,nélkülöző család. Nálunk éhezik a legtöbb gyerek és ember. Nálunk tűnt el nyomtalanul a legtöbb Uniós támogatás.Ennyire palira venni a népet már röhej lenne,ha nem lenne elkeserítő. Sajnos még ilyen körülmények közt is jut idő több 10 millió forint Matolcsy birodalmának szőnyegére.Az egészségügy padlón van,de Mészáros Velenvei tavának megújításőára jut pár milliárd,miközben nincs elég személyzet, a gépeinkért fizettünk több milliárd forintot,de kiderült,hogy még egy macskát sem tudna lélegeztetni. Szóval állítólag van pénz mindenre,de nem látszik,hogy haladnának a munka nélkül maradt emberek megsegítésére, az orvosok átcsoportosításának bele egyezése a fizetésük emelése,ami messze nem 100% már. Be kell vallani,hogy a kormány kezéből kicsúszott az irányítás és marad a kapkodás,az egymásnak ellent mondó törvények,melyeket napont változtatnak. Egy megoldás létezne. A kormány mondjon le és talán még nem késő a vírussal kapcsolatos dolgokat szakemberekre bízni. Hány embernek kell még meghalni,mert az Orbán kormány fél az igazság kiderülésétől és az minimum érdekből való népírtási tétel lenne a bíróságokon.
Magyar Orvosi Kamara: Lázadnak az orvosok, egyre nagyobb a baj
Azért a kezdeti túlígérgetés,ahogy telnek a napok egyre kevésbé vonzóak. Először 100% fizetés emelés azonnal,az orvosoknak. Majd kiderült,hogy nem azonnal,csak januártól és nem 100% csak először 80,majd 70,most már csak 60% januártól. A maradékot 2023-ig fogják bevezetni.A másik,hogy ezzel hatalmas káoszt okoznak a szakápolók és szaknővérek és az orvosok közt. Orbán arra hivatkozik,hogy a személyzetnek azért nem emelnek,mert 2 év alatt 70%-ot emelnek.Én a második emelésnél beküldtem a fiam bérpapírját a 444-nek. Fillérre annyit kaptak,mint az emelés előtt. Mind a 3 emelésnél ugyan annyit vontak el( műszakpótlék,ágy melletti pótlék, Caffetéria megvonása.) tehát a két év alatt semmit nem növekedett a bérük. A kormány csak a felét közli annak amit tesznek. Az orvosok nővérek,ápolók nélkül nem létezhtnek,de fordítva is igaz. Valós papíron is kimutatható béremelések kellenének, és minden stikli nélkül. Jelenleg az aneszteziológusok indultak neki a világnak,már pedig a lélegeztető gépekhez az Ő tudásuk elengedhetetlen. A lélegeztető gép nem infúzió,hogy bekötöm és akkor pár óráig megy minden magától. Itt percenként kell az oxigént szabályozni,függően a beteg saturációjától. Nem véletlen,hogy egy lélegeztető géphez is értő nővér csak két beteget láthat el egy műszak alatt. Hazánkban összesen 2000 olyan alkalmazott van,akik értenek ezekhez a gépekhez. Attól,hogy a kormány azt hazudja,hogy mindent kézben tartanak,csak a káosz és a fejetlenség van.
Azon a találkozón kaphatta el a koronavírust az osztrák miniszter, amin Szijjártó Péter is részt vett
Na itt a bizonyíték arra,hogy ez a vírus bár gyilkos,de nem öngyilkos hajlamú. Tudja,hogy kiket érdemes megfertőzni. Szíjjártótól a vírus is kimúlik,vagy súlyosan károsodik mentálisan.
Orbán volt minisztere szívesen lenne az ellenzék miniszterelnök-jelöltje
Megkezdődtek a kamu pártok felépítései. Mire 2022-es választáshoz érünk,lesz vagy 40 ilyen kamupárt,melyek mögött nincsenek emberek,de arra jók,hogy töredék szavazatokkal belapátoljon a kormány egy csomó szavazatot. Nem kellenek új pártok. A jelenlegiek fogjanak már végre össze és tényleg a választásokra egy-egy induló legyen. Ne legyen 7-8 induló a Fidesz ellen,csak egyetlen egy,olyan akikben megbíznak az emberek. Persze ha lehetséges fedhetetlen előéletű legyen az illető,mert a Borsodi független minden volt,csak nem becsületes. Azzal,hogy bocsánatot kért,még nem felejtődött el a rasszista kijelentése. Még is azt mondom,hogy még így is reménykeltő volt,hogy alig valamivel nyert csak a Fideszes ex Polgármester lánya.
Kásler Miklós: Tegyék dupla hullazsákba azokat, aki a koronavírusban haltak meg
Na az embertelen miniszterünk túl tesz Balogh Atya embertelen agyszüleményein. A vírust beszélgetés,tüsszentés,zárt közös helyiségben hosszabban eltöltött idő mellett a legkönnyebb elkapni. A halott csomagolása közben aligha kell attól félni,hogy meg fog szólalni,vagy tüsszögni fog. Épp elég egyetlen egy zsákba bele rakni. Ez megint egy felesleges miniszteri rendelet. Úgy látszik valamelyik havernak van egy csomó hullazsákja raktáron,amit jó pénzért el fog majd sózni. Szóló zsákban is védve van az ember,ha használ kesztyűt és maszkot.
„Kezelhetetlen helyzetet okozhat Orbán javaslata" – szakértők szerint óriási káoszt okozhat, amit a miniszterelnök mondott
@simmering73: ma 13:01
Majd csinálnak műhóból lesikló pályát. Azok akiknek van rá pénzük,de annyira nem befolyásosak,hogy megnyissák nekik a lezárt határt,majd oda mennek. Túl nagy tömeg nem hinném,hogy lenne,hisz egyre kevesebben engedhetik meg maguknak az efféle drága tobzódást.
„Kezelhetetlen helyzetet okozhat Orbán javaslata" – szakértők szerint óriási káoszt okozhat, amit a miniszterelnök mondott
@Gazella: Én is pont erre gondoltam,hogy Ők attól még elmennek síelni,hisz rájuk nem vonatkoznak semmilyen törvények. Nekik diplomáciailag,még a határt is kinyitják.
Fónagy és Soltész sem megy el Karácsony rendezvényére – ezt írták a főpolgármesternek
@Giovanni Alba: Már ki sem kellett volna csomagolnia. Ő,halfarok, Omió, Málna, é a többi pár ikunuku pénzért mindent bevállaló Narancsködös elfajzottnak már rég elkellett volna törni a kezét,hogy írni se tudjanak. Na de remélem hamarosan imádott vezérükhöz láncolhatják magukat és nem csak képletsen. Majd néznek,hogy miért is lettek közmegvetés tárgya. Nekik nem szoktam írni,még akkor sem ha hozzám szólnak,mert öreg vagyok már ahhoz,hogy annyira mélyre lemenjek.Számomra már fáraztó a pincének az a része,ahol ők élnek.
Tállai: a nyugdíjasok az elmúlt négy évben 220 milliárd forint extra kifizetést kaptak
A Jó édes anyádat Tállai. Az én nyugdíjam 2 év alatt 800 ft-ot emelkedett,viszont az élelmiszer árak( csak az alapvető,napi nélkülözhetetlen és nem a téli szalmira gondoltam) összességben 100% nőttek. Ez olyan,mint az ápolók fizetése. Orbán azt mondta,azért nem emeli a nővérek és ápolók fizetéét,mert Ők két év alatt 70% fizetésemelést kaptak. Túrót kaptak,nem fizetés emelést. 3x emeltek és amennyit emeltek,ugyan annyit el is vontak. Előszőr az ágymelleti pótlékot annyival csökkenteték,mint amennyivel emelték a fizetést.Így fillérre ugyan annyi lett a fizetésük,mint az emelés előtt. Másodszorra a műszakpótlékot vették el,harmadszorra a Caffetériát. Ezt dokumentummal tudom bizonyítani,mert be is küldtem a 44-nek a fiam mind 3 béremelésének a bérpapírját. Meg is jelent a 444-en,de adtam a szarnak egy pofont
3600 milliárd forint lehet az államháztartás hiánya az idén
Talán ha a stadionok, a kisvasútak, Áder fizetésének megduplázását, és azt a sok ezer milliárdot amit 10 év alatt a haveri,rokoni kőrnek és a hatálon túli magyarok szavazatának megvásárlására költöttek,megspórolták volna,akkor most lenne fizetésük a nővéreknek,ápolóknak,mentősöknek, lenne elég laboros képzettségű dolgozó,mert itthon maradtak volna,hisz alamizsnáért persze,hogy nem dolgozik sem orvos sem ővér. A felelőtlen pénzszórás eredménye a kapkodás, a hülyébbnél hülyébb törvények meghozása és a gazdaság becsődölése. A 100 leggazdagabb magyar és azok is akik nincsenek LISTÁN,DE TÖBB MILLIÁRD A VAGYONUK,MOST KÖTELEZNI KÉNE őKET,HOGY SZÁLLJANAK BE ANYAGILAG A VÍRUS KÉZBEN TARTÁSÁRA ÉS ANYAGILAG SEGÍTSÉK A MUNKA NÉLKÜL MARADT EMBEREKET. eLVÉGRE RÁJUK KÖLTÖTTE KORMÁNY A KÖZPÉNZT.
Szlávik: sokkal súlyosabb lehet a betegség, ha a koronavírus- és az influenzafertőzés egyszerre jelentkezik
Ezt én is észre vettem. Hétfőn belázasodtam. Próbáltam hívi a körzet orvost,de állandóan foglalt volt,ha kicsengett nem vették fel. 2 napon keresztül rendelési időben próbáltam hívni. Végül szerdán elvonszoltam magam személyesen. Először kaptam hideget-meleget,hogy lázasan,időpont kérés nélkül beállítok. Végül csak fogadtak. Kiderült,hogy hallás alapján is kétoldali tüdőgyuszim van és kezdődő mellhártya gyulladásom. Csütörtökön ki jött egy mentő szűrésre. Akkor mondták,hogy ha kiderül,hogy koronás és influenza vírusos is vagyok,bajba is kerülhetek,de jelenleg kórházba nem vihetnek,mivel még kapok levegőt gépi segítség nélkül is. Eredmény kb 10 nap múlva,addig önkéntes karantén és sűrű imádkozás javasolt,hogy csak az egyij fajta vírusban legyek érintett. Már túl vagyok a rögtön meghalok fázison,a csendes beletörődés állapotában kapkodom a levegőt.
Végre Kásler Miklós is megszólalt a koronavírussal és az egészségüggyel kapcsolatban – így látja a helyzetet
Ez így nagyon nagy feszültséget fog kiváltani az orvosok és a szakápolói személyzet közt. Igaz,hogy pár hónappal ezelőtt Ők kaptak (Orbán szerint) 500.000 ft-ot,amiből végül a kezükbe,csak 320.000 jutott el, a többi a kormány zsebében maradt,de az csak egyszeri megsegítés volt és mikor megkapták,akkor már hónapok óta dolgoztak 12 órákat,mert kevesen voltak. Most viszont rengeteg a beteg,sokkal több,mint tavasszal és valamiért nem is veszik komolyan a kontaktokat. Az ápolónőket és az ápolókat továbbra sem szűrik.Megértem,hogy az orvosok is túl hajszoltak,kevesen vannak,de a munka dandárját a nővérek,ápolók,beteghordók,laborosok és a mentősök végzik. Na és a körzetorvosok mit kapnak? A körzeti gyermekorvosok?
Figyelmeztetést adott ki Kásler Miklós
Ez a második hullám másik fajta vírust jelent? Határozottan emlékszem,hogy a tavaszi első hullámba Cilike nagycsöcsű asszony,még kifejezetten károsnak minősítette a maszkokat. Az emberek betartják a szabályokat,mivel olyan rendeletet hozott a kormány,hogy most már büntetést kell fizetnie annak aki a kijelölt helyekre maszk nélkül megy be.Ez kifejezetten jól jött a kormánynak,mert a vírusból hasznot is tudnak húzni. A vásárlót legkevesebb 8000ft-ra büntetik, a boltot amelyik beengedte maszk nélkül,azokat meg a bolt nagyságától függően akár 100.000 ft-ra is büntethetik,vagy be is zárathatják. A maszkok legnagyobb része nem mosható,ha ki mossák meg annyira bolyhos lesz,hogy kifejezetten fulladozni lehet benne. Az ára viszont 200-800 ft közt van. Én sokat járok a városban és azt látom,hogy az idősek mind maszkban vannak és még az utcán sem veszik le,sőt a távolságot is betartják. A fiatalok viszont nem hordanak maszkot,sőt csoportosan járkálnak, gördeszkáznak,görkorcsolyáznak az emberek közt,persze maszk nélkül. Tudom,hogy Ők az a korosztály,akik talán észre sem veszik,hogy elkapták a vírust.Őket kellene figyelmeztetni,nem az időseket.
Feltételei lesznek az orvosbérek emelésének
Azért hogy változik már is a kormány álláspontja! Tegnap még 100% volt az emelés. Később kiderült,hogy csak januártól és csak 80% lesz. majd egy év múlva a maradék. Tegnap este a híradóban( ATV) már 70-75%-ról beszéltek,de Januártól szintén. Most meg feltételekhez kötik. Figyeljétek meg,hogy a végén csak azok kapnak kb 40% fizetés emelést,akik alá írják,hogy 20 évig nem hagyják el Magyarországot és orvosként dolgozzák le az életüket itthon. Ki zárt,hogy Orbán csupán szimpátiából,vagy sajnálatból pénzt adjon. Ebből is az lesz,mint februárban vagy mikor az EU dolgozók 500.000 ft-os béremeléséből. Kézhez már csak 320:000 ft-ot kaptak,miközben hetekig döngette Orbán a mellét,hogy milyen mélyen bele nyúlt a zsebébe. Az meg egyenesen röhej,hogy az egészségügyről a Belügy-miniszterrel tárgyal a Miniszterelnök,miközben halvány fingjuk sincs az orvoslásról és az ápolásról.
Elfogadhatatlannak tartja, hogy fekete bőrű Lego-figurát talált a kormánymédia írója – Rögtön ideológiai támadást vizionált
Mennyivel jobb az,hogy a játékboltokban kék elefántot,rózsaszín macit, vagy lila zsiráfot lehet kapni. A reklámokban meg a tehén Milka színű. Így a gyerekek jogosan kérhetik számon,mikor legelőször látnak igazi macit, igazi zsiráfot,vagy igazi elefántot,hogy az állatkertben miért festik be az elefántokat és a többi állatot?
Müller Cecília el volt ragadtatva az ajándéktól, amit Orbán Viktortól kapott
@Yoda69: október 02 04:14
Szerintem a csutinak már nem kell óvszer. Az a rengeteg dilibogyó már megtette a hatását,vagy 20 éve. Mondjuk ha fel húz vagy 20 db-ot egyszerre,az talán valami tartást adna neki.
Orbán Viktor: Soha nem látott mértékű béremelés jön
@RonaGyuri: Tegnap 15:05
Na ez az! Magyarországon elég sok házi orvos van és házi gyermekorvos Ők ugyan úgy ki vannak téve a vírusnak,mint a kórházi orvosok. Ők sajnos vállalkozásban kell,hogy dolgozzanak és abból fizetnek mindent ami egy rendelővel jár. A mi házorvosunk sajnos Július elsejével el ment,de 15 évig ameddig én hozzá jártam maximálisan mindent meg tett a betegeiért. Hétvégén,sőt éjszaka is fel lehetett hívni és ha úgy ítélte meg,hogy súlyos a helyzet mentőt hívott,vagy ki ment a beteghez. Ingyen! Nem tudom mennyi volt a fizetése,nem tudom mennyi a házi orvosok átlag fizetése,de valami módon nekik is kellene segíteni.
Financial Times: Itt az ideje, hogy az EU megfékezze Orbánt és Kaczynskit
@sgl: Teljesen igazad van. Sokan azt próbálják elhitetni,hogy az ország ezt akarta,ezt választotta,már háromszor. Tudjuk mindannyian,hogy a 2/3 csalással lett meg 2018-ban,de ha akkor az ellenzék összefogott volna,a csalás nem juttatta volna a Fideszt 2/3-hoz. Sajnos most is csak azt látjuk,hogy bár összefogásról beszélnek,de azért heti szinten van egy DK-Momentum,vagy MSZP- Párbeszéd összecsapás. Minden pártnak a saját embereit kellene meggyőzni,hogy menjenek el szavazni és arra az egyre szavazzanak,akit az előválasztáson a legjobban találtak. A kormány átalakítására, a megfelelő emberek Miniszterré és Miniszterelnökké, Államtitkárrá választása meg ne legyen párt függő,hanem a szakképesítést figyeljék és a rátermettséget. Na meg a gyanús meggazdagodást. Persze ehhez az is kell,hogy 2022-ben nyerjen az ellenzék.