durbincs

Francia szilveszter: 90 000 rendőrt mozgósítanak

Mint minden évben, Franciaországban is fokozottan mozgósítják a rendőrséget és a csendőrséget szilveszterre. Mivel idén a legmagasabb szintű a biztonsági szint az országban: további erőket vetnek be.

Ukránok: Viktor és Zelenszkij találkozója létrejöhet a közeljövőben

Ugyanerről a megbeszélésről Szijjártó Péter annyit közölt:

Zelenszkij: Ukrajnát ma mintegy 110 különféle típusú rakéta támadta meg

Zelenszkij felvételeket is közzétett a különböző városokba becsapódott rakéták pusztításáról.

Mégis indulhat Donald Trump a republikánus előválasztáson Colorado államban

Donald Trump is szerepelni fog Colorado állam republikánus előválasztási szavazólapján, miután a republikánus párt helyi szervezete fellebbezést nyújtott be a szövetségi legfelsőbb bíróságon – közölte Colorado közigazgatásának vezetője.

Lánczi Tamás lesz az új Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője

Az értesülést Lánczi Tamás is megerősítette.

Foreign Policy: Elsöpörheti a Nyugatot a jobboldal 2024-ben

John Kampfner brit elemző szerint Trump győzelme vitathatatlanul a nyugati liberális demokráciák hitelességének végső leépülését jelentené. Trump visszatérésének legnagyobb hatása Európában mutatkozna, hiszen felgyorsítaná a szélsőjobboldal előretörését a kontinensen.

Durvul a helyzet Lengyelországban: akár előre hozott választások is jöhetnek?

Nem csillapodnak a kedélyek Lengyelországban, miután az új, Donald Tusk által vezetett kormány támadást indított a közszolgálati televízió és rádió ellen. Andrzej Duda lengyel elnök ugyan visszadobta a kormánykoalíció 2024. évi költségvetésre vonatkozó tervezetét, amely forrásokat vont volna meg a közmédiától, helyette pedig...

Az orosz elnöki tanácsadó megjósolta a Mercedes és a BMW "eltűnését"

"Most sokat beszélünk arról, hogy a kínai autóipar átveszi az orosz piacot. De ez nem csak Oroszországban történik. Kína a világ első számú autóexportőrévé vált. Nem lennék meglepve, ha tíz év múlva az olyan cégek, mint a Mercedes és a BMW a történelem homályába vesznének. Márkaként valószínűleg megmaradnak, de...

"Az összes fehér embert holtan akarom látni" - Két fiatal fehér lányt szúrt meg egy dühöngő néger New Yorkban

Egy afroamerikai férfi véletlenszerűen megszúrt két tinédzser lányt, akik karácsonykor étkeztek a szüleikkel egy Grand Central Terminal-ban található étteremben - miután azt szónokolta, hogy "minden fehér embert meg akar ölni" - írja a New York Post.

Több milliárd forint uniós pénzt bukott el Kátyú Geri

Az államtitkár tájékoztatott arról is, hogy a fővárosi önkormányzat gyakran hivatkozik forráshiányra, miközben

A Pentagon volt miniszterhelyettese: Odessza orosz város

Odessza történelmileg orosz város

Kátyú Geri: "Csődbe vittem Budapestet"

A város pénzügyi helyzetéről sokat beszéltünk a műsorban, ez a béka segge alatt van

Trudeau bejelentette: tampon lesz a férfi mosdókban a kanadai parlamentben

A tamponok és az egészségügyi betétek mostantól a kanadai parlament férfi mosdóiban is elérhetők Justin Trudeau miniszterelnök új döntésének értelmében, amely előírja, hogy minden szövetségi szinten szabályozott munkáltatónak - beleértve a repülőtereket és a katonai bázisokat is - ingyenes menstruációs termékeket kell...

István király koronázása

„Tudd meg, hogy a holnapi napon, a nap első órájában hozzád ismeretlen nemzet

Kátyú Geri: az én nevemet havonta átlagosan 900-szor írják le a kormánypárti sajtóban

Az ellenzéknek - amelyik hat párt együtt indult - kétszer annyi szavazója van, mint a Fidesznek.

Barbadoson üdül a vén Gyurka ?

A Daily Mail számolt be arról, hogy nemrég Barbadoson kapták lencsevégre a magyar származású milliárdost, Soros Györgyöt. A filantróp üzletember négyfős kíséretében élvezte a habokat és a napsütést, írja a Mandiner.

„Nem tudnék, és nem is akarnék nőként élni” – a momentumos Pálma ma már Brúnóként ünnepli a karácsonyt

de 16 évesen kérte arra a szüleit, hogy ezentúl hadd élhesse fiúként az életét.

Ő lehet Mbappé gyönyörű barátnője: a focistát idén már egy transznemű modellel is hírbe hozták

Kylian Mbappét idén több nővel is hírbe hozták.Messiről köztudott, hogy évek óta családos ember, Antonelával három fiút nevel, ám Mbappé szerelmi életére is kíváncsiak a rajongók.

Kuncze belerúgott a kereszténységbe

Ez identitáspolitika. Mert ráadásul ez a keresztény Magyarország, a keresztény Európa védelme. Az ilyen keresztényeket egyébként, Jézus Krisztus a kufárok előtt rúgta volna ki a templomból, mert a kufárok is visszafogottabbak voltak.

Pressman Egerben a kürtöskalácsot markolássza (Videó)

Több mint egyperces videót tett közzé a budapesti amerikai nagykövetség arról, ahogy David Pressman nagykövet meglátogatja az egri karácsonyi vásárt.Azt nem tudni, hogy ez a recski látogatás Azt nem tudni, hogy ez a recski látogatás idején történt-e, vagy Pressmanéknek annyira megtetszett Heves megye, hogy visszamentek oda.

Megvétózta a lengyel elnök Donald Tusk költségvetését

Az X-en tette közzé ezzel kapcsolatos gondolatait. „Megvétózom a 2024-es költségvetéssel kapcsolatos törvényt, amely hárommilliárd zlotyt (263 milliárd forint) fordítana a köztelevízióra és a közrádióra.”

Elnézést kért a kanadai újság, amiért antiszemita karikatúrát közölt Zelenszkijről

A hét elején közöltünk egy karikatúrát, amely Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt ábrázolta, amint Joe Biden amerikai elnök zsebében turkál. A karikatúra nem felelt meg a szerkesztési elvárásainknak, hibáztunk, amikor lehoztuk, és elnézést kérünk” – olvasható a tömör közlemény a Toronto Sun oldalán.

Mol: megkezdődött a gázkitermelés a kazahsztáni Rozskovszkij-mezőn

A Mol az Ural Oil and Gas LLP. nevű nemzetközi közös vállalat részeként megkezdte a gáztermelést Kazahsztánban, a Rozskovszkij-mezőn található U-21 elnevezésű kútból – közölte a Mol pénteken hajnalban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Juszt László megbolondult

Furcsa bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Juszt László. A baloldali újságíró szerint Orbán Viktor egy orosz zászló előtt tartotta a csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatóját. A publicista Furcsa bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Juszt László. A baloldali újságíró szerint Orbán Viktor egy orosz zászló előtt...

Az Európai Bizottság 1,5 milliárd eurót utalt át Ukrajnának

Az Európai Bizottság átutalta Ukrajnának 2023-as, 18 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagjának utolsó, 1,5 milliárdos részletét.A pénzt elsősorban a közszféra fizetéseire, a nyugdíjak folyós...Az Európai Bizottság átutalta Ukrajnának 2023-as, 18 milliárd eurós pénzügyi támogatási csomagjának utolsó, 1,5 milliárdos...

Lövöldözés volt a prágai Károly Egyetemen - 11 halott, 30 sebesült

Lövöldözés volt a Prága központjában lévő Károly Egyetemen, írja a BBC.Halottakról és sebesültekről számolt be a cseh rendőrség.

Fico: nem fogok beleegyezni Ukrajna NATO-csatlakozásába

“Nem fogunk egyetérteni Ukrajna NATO-tagságával, mert az a harmadik világháború kezdetét jelentené”

Kylian Mbappé az egyik leghíresebb transznemű modellel jöhetett össze

A labdarúgót már a cannes-i filmfesztiválon is lefotózták Inès Rauval.

Árpád-házi hercegnő lehet egy vatikáni kódex titokzatos főszereplője

Az újság kulturális rovata hosszú cikkben számolt be a hírről, ami lerántotta a leplet a bizánci királylány titkáról: a mostanáig ismeretlen személyazonosságú és származású királylány a könyvtár egyik görög nyelvű, sokat kutatott kódexében tűnik fel, az 1272-re datált kézirat azonban csak annyit árul el, hogy

Viktor: "Nagy csaták lesznek még Ukrajna uniós pénzügyi támogatásáról"

Egyedül Magyarország képviseli Európában azt a kezdetektől, hogy Ukrajnában tűzszünetre van szükség.