egeszsegugy

Sok kisvállalkozót megszívat a kormány – így látja a szakember a kata-módosítást
Ez tényleg így van, vagy én értek félre valamit?

"...ha valaki katázik, akkor hárommillió forint feletti számlák esetén – ha ugyanaz a számlák kibocsátója –, 40 százalékos adót kell fizetni a hárommillió forint feletti részre..."

Nem úgy van, hogy "ha ugyanaz a számlák BEFOGADÓJA"?
Tarlós ismét nekiment Karácsonynak
@Aki Én: Elírt szavakra keresőoptimalizálnak... amit már 2009 óta blokkol a Google :D
Itthon még mindig nagy divat lejárt szavatosságú termékeket árulni
@advocat: InterSpar, DM, Hofer az eddigi tapasztalat. Nagy gond nincs a termékekkel (kivéve egyszer a DM-ben, de ott egy rizsnél - miután megmutattuk, mit forgalmaztak - mindet leszedték a polcról), de érdemes figyelni ott is a lejáratokra.
Itthon még mindig nagy divat lejárt szavatosságú termékeket árulni
Ausztriában (jó esetben) a lejárat napján teszik rá a boltok az árengedményt az élelmiszertermékekre. Utána simán forgalmazzák, amíg ki nem fogy. De elmondható, hogy ott a lejáratra egy picit kevésbé figyelnek, mint nálunk. Tehát ebben itthon jobb a helyzet.
Ghi (tisztított vaj): jobb, mint a vaj?
És ettél is belőle? :O Nem volt lesózva, vagy füstölve? Levágták a felső részt? Uhh... Kemény
Varga Mihály megerősítette: az egészségügyi dolgozók már a januári fizetéssel megkapják a novemberre ígért emelést
"Hivatalos: a Puskás-stadion CSAK 142,85 milliárd forint lesz". Na... Ebből a pénzből 7 évig lehetne finanszírozni ezt a plusz kiadást. Ezalatt több százezer ember életét menthetik meg. A stadion is életmentő lehet azoknak, akik elkezdenek sportolni és oda járnak majd edzeni, merthogy a nagyközönség előtt is nyitva lesz ilyen célokra. Azonban ezek száma csupán ezres nagyságrendű. Tekintve, hogy a több százezer ember megmentése újabb, további jövedelemadóval gazdagíthatná az államot, nem is lenne kérdéses gazdaságilag sem, hogy hova kellene inkább rakni a pénzt. Azonban amíg az EU betömködi pénzekkel a [email protected] nagy hiányt, addig ez nem szempont.
Romlik a szemed? Javítsd meg evéssel!
@Mirabilis: Ne haragudj, a cikk nem állítja, hogy ilyen esetekben is segít. Sajnálom, hogy édesanyád ilyen betegségben szenved. :(
Az általam hozzászólásban említett ismerősök tudatosan, életkorra (sajnos) jellemző kezdődő állapotot tudtak visszafordítani. Nem akarom a cikket ide másolni, de a vége felé van benne ez a mondat: "Az előbb felsorolt tápanyagok megfelelő fogyasztásával csökkenthetjük ezen betegségek kialakulásának esélyét.". És szerencsére élő példám van rá, hogy működhet, ami már önmagában - számomra - öröm, szemben az általad említett padlást elárasztó okosságokkal. A Net-en tényleg van aztán minden...
Romlik a szemed? Javítsd meg evéssel!
@Mirabilis: Kedves vagy, ilyen szépen megírt hozzászólást még nem kaptam. Bár gondolom, van rosszabb is. :)
A tápanyagok bevitelével javulhat a látás. Konkrét élőszemélyes példánk van rá, hogy 50 körüli házaspár így, odafigyeléssel feljavította a látását, amikor az romlani kezdett. Újra csak 70 körül esett nekik vissza. Függetlenül a környezeti hatásoktól.