lampa laz

Emlékerdőt állítottak a gödöllői egyetemen Erdoğan hőseinek, a török puccskísérlet elfojtásának 5. évfordulójára

Emlékerdőt állítottak Gödöllőn, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem területén a török puccskísérlet ötödik évfordulója alkalmából, de nem a tönkretett, bebörtönzött és elüldözött tízezrek emlékére, hanem a tisztogatásokért felelős Erdoğan-rezsimhez hű vértanúk előtti tisztelgés jeléül.

A Kínai Kommunista Párt elkaszálhatja a Fudan Egyetem budapesti kampuszát egy szakértő szerint

David Goodman nemzetközikapcsolatok-szakértő egy kerekasztalbeszélgetésen azt mondta, hogy a kínai kommunista vezetés számára aggályos lehet a budapesti Fudan Egyetem létrehozása.

Biden hadat üzen a korrupt kormányoknak, kemény szankciókba kezdenek

Csütörtök este megjelent a Fehér ház új doktrínája a külföldi korrupt rezsimek elleni harcról.

Döntött az EP: kötelező érvényű EU-jogszabállyá vált a jogállamisági feltételrendszer

Szerdán az Európai Parlament jóváhagyta a jogállamisági feltételrendszert, így a döntéssel kötelező érvényű európai jogszabállyá vált a jogállamisági feltételrendszer - közölte az uniós szerv.

Járványügyi intézkedések: így az egésznek semmi értelme nincs

Orbán logikátlan kinyilatkoztatásokkal próbálja fenntartani a kompetens vezető látszatát. Ez veszélyes!

Kitört a járvány a Szent Imre-kórházban is

Az intézmény betegei közül közel százan fertőződtek meg.

Szlovéniában is bevásárol a magyar állam, 9 millió euróért vettek egy fürdőt

A helyi Népújság és az Ugytudjuk.hu szerint a komplexum magában foglalja a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket.

Olcsóbb lesz a gáz, de mégsem látszódik ez a gázszámlán

Az enyhe tél miatt folytatódik a földgáz tőzsdei jegyzésének a csökkenése a szakértők várakozása szerint. Itthon viszont a gázrezsi hatósági áras a kormány döntése miatt, így nem érződik majd az áresés.

Vége a Putyin-látogatásoknak?

Az orbáni Magyarország egyre inkább súlytalanná, érdektelenné válik a Kreml számára is a gyökeresen átalakuló világban. Jó hírt kapott Vlagyimir Putyin orosz elnök október 30-án, mielőtt landolt a repülőgépe Budapesten. Két év késéssel beleegyezett Dánia, hogy területi vizein a Gazprom teljesen…

A lengyelek helyet kaphatnak az EU-s nagyok asztalánál?

A német külügyminiszter szerint bővíteni kell az EU-t vezető francia-német tengelyt további országokkal, amelyek között a kelet-közép-európai régió képviselőjeként Lengyelországnak is ott a helye.

Legelő szamár és vizeletszag – ez maradt Ceausescu gigantikus stadionjából

Scornicesti, a faluból lett város hatalmasat fejlődött Nicolae Ceausescu uralkodása idején, de aztán visszanyalt a fagyi...

Hatalmas olajmezőt találtak Magyarországon

Az állam és az érintett önkormányzatok is jól járnak.

Visszavették a kormányzati támogatást, mert óvodások helyett bölcsisek kerültek az új terembe

Pár év elteltével sorscsapássá vált, hogy a kormányzat támogatta egy település óvodabővítését.

Elkészült a bécsi szuperkórház

Automatizált fűtés, hűtés, csőposta, szállítórobotok, digitális betegakták, hibrid műtő és az informatikai eszközökkel összekötött orvosi műszerek - a legmodernebb technológiával felvértezve várja a betegeket az osztrák főváros legújabb kórháza, a Krankenhaus Nord - Klinik Floridsdorf.

A bajai lángosos a közgyűlésbe megy

Szabó Richárd a köré szerveződött segítőkkel több száz rászorulót támogat főként Baja térségében. Ősszel az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul a választáson.

A cseheknél az egyház és a politika van a bizalmi lista legalján

Leginkább a hadseregben és a rendőrségben, legkevésbé az egyházakban és a politikai pártokban bíznak a csehek - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

Történelmet írnak Nagymagyar cigányai: átvették a falu vezetését

A 3500 fős településen lett Szlovákia első tiszta roma vezetése.

Menekülnek Bécsbe a magyar hajléktalanok

Egyre többen tudnak a jelenségről Magyarországon, és Bécsben is. Meglepő, hogy kik, miért és hogyan válnak magyarból osztrák hajléktalanná. Ausztriában és Magyarországon is körülnéztünk.

Gettómilliomosok: roma etnikai tömböket alakít ki a CSOK – Válasz Online

A Válasz megtalálta a kapcsolatot a borsodi falvak ingatlanpiaci robbanása és a házasságkötések számának meredek emelkedése között. Adatokkal bizonyítjuk, hogy miközben a kormány a gyerekesek lakáskörülményein igyekszik javítani, járulékos következményként roma etnikai tömböket hoz létre – országszerte.

Bizonyíték: Adnan Polat a magyar nemzeti burzsoázia új tagja – Válasz Online

Az Erdoğan–Orbán-tengely közepén elhelyezkedő Adnan Polat török csúcsgazdagok felvonulási területévé tette Magyarországot: ő és társai immár 25 itteni érdekeltséget ellenőriznek – de ez csak a kezdet. Az isztambuli hódítók gigantikus napelempark-hálózatához ugyanaz a csapat hajtja fel a területeket, amely Tiborcz István...

Magyarországról szertegurulnak az uniós támogatások Delaware-től Tallinig

Luxusautóbérlés, Tesco-bevásárlás kevés másfél milliárd forint uniós támogatáselőleg eltüntetéséhez, az eurók egész céghálón keresztül szöktek el például abban az EU-s mintadarabnak szánt projektben, amelyet cseppfolyósgáz-üzem és kúthálózat fejlesztésére nyert egy magyarországi konzorcium.

Mészáros Lőrinc cukorban erősít

Eddig is volt tulajdonrésze Európa egyik legnagyobb izocukorgyártójában, most tovább növelte ezt.Két évvel ezelőtt némi meglepetésre egy ismeretlen magyar vállalkozás kapta a legnagyobb állami támogatást a kormány egyedi döntése alapján. A frissen alapított Kall Ingredients Kft. 9,2 milliárd forintos vissza nem térítendő...

Orbán kedvenc arab üzletembere a karzatról nézte a parlament alakuló ülését

Zaid Naffa a nemzetbiztonsági kockázat miatt nem kapott magyar állampolgárságot.

A NER megbuktatásának forgatókönyve. Első fejezet

Az ellenzéknek le kell válnia a rendszerről. Vélemény.Sokan fanyalognak a szombati tüntetésen tapasztalt szervezési és retorikai hiányosságok miatt, de én nem fogok. A tüntetésszervezés is egy szakma, majd belejönnek. Szónoki tehetség pedig vagy van vagy nincs, nem feltétlenül esik egybe azoknak a köre, akik tömegeket képesek...

"Fel van írva az a magyar égre / Szabad lesz az ország minden népe" - Bródy János dallal üzent a választóknak

 Bródy János a Facebook-oldalára, minden különösebb kommentár nélkül rakta ki egy nappal a választások előtt a Lesz még egyszer szép a világ című dalának szövegét és egy videót, ahol ezt adják elő.

Nagy bírálatot kapott a magyar kormány - összeomlás jöhet

Akár a költségvetés összeomlását vagy nagyon kemény megszorítópolitikát is lehetségesnek tart az MTA Világgazdasági Intézetének volt vezetője, Inotai András professzor. Nem kizárt egy bankválság sem, amelynek költségeit a magyar adófizetőknek kellene vállalniuk.

A félkegyelmű Németh Szilárdnak vajon elárulták, hogy a rengeteg hülyeség, amit összehord, ordas nagy hazugság?

És a rengeteg hazugság egyszer csak a fejükre dől majd, mint egy zsák szar, ez törvényszerű. Vélemény.24hu

"Kést rántott a gépsor mellett" - drámai helyzetkép a magyar járműiparból

Miközben a járműipar újabb technológiai trendjei egyre több szakértelmet követelnek, addig Magyarországon ezzel ellentétesen, egyre inkább "leértékelődik" a munkaerő minősége. Az óriási fluktuáció közepette a tapasztalt emberek hátrányt szenvednek, miközben a vendégmunkások beilleszkedésével is akadnak problémák. Mindennek...

Speciális ügyészség vizsgálja a magyar vonatkozású szlovén pártbotrányt

Egy 450 ezer eurós, gyanús Amint arról a 24.hu-n részletesen beszámoltunk, a legnagyobb szlovén ellenzéki párt, az SDS 450 ezer eurós kölcsönszerződést kötött nemrégiben egy Dijana Đuđić nevű boszniai szerb nővel. Most kiderült, hogy nemcsak a szlovén Számvevőszéki Bíróság (a magyar Állami Számvevőszéknek megfelelő...

300 ezres nyugdíjt szerezhetnek olyanok, akik nem is Magyarországon élnek

A Célpont szerint dübörög a nyugdíjturizmus.