polar450

Felfüggesztheti a DK állami támogatását az ÁSZ
@Pegero: Nem rólad beszéltem, hanem a nulla ismereteidről! Vered a nyálad, miközben semmi érdemi infód nincs, csak köpködni akartál egyet!
Ócsó' provokáció a dán nácik részéről, legalább egy kis csavart vittek volna bele a balgák!
@durbincs: Mi van F*szpajtások?
Kiesik már belőled a nokedli, vén buzi?
Má' vót'...Érdekes, van amikor a Propeller nem engedi a cikk betételét, mert már "valaki beküldte" de cikk nem talható és van amikor kélt alkalommal is be lehet tenni az egy témára vonatkozó cikket!
Ügyesebben, fiúk, ügyesebben...
Szijjártó: hatmillió maszk és hárommillió gumikesztyű érkezett Kínából
Annyi variáció van, amennyit akarsz, mert ezek "szakértők" ...úgy hiszik...

Az arcmaszkok szükségességéről, hasznosságáról naponta változik a kormány álláspontja. Orbán Viktor miniszterelnök néhány napja bevallotta, hogy szükséges lenne a maszkviselés, de nem fogják kötelezővé tenni, hiszen nem jut mindenkinek.
Eközben az operatív törzs többször hangoztatta, hogy az egészségeseknek nem szükséges az utcán maszkot hordaniuk (illetve a saját döntésük, hogy hordanak-e). Szlávik János, a Szent László Kórház infektológusa viszont a maszkviselés mellett emelt szót. A Magyar Orvosi Kamara sorozatos nyilatkozatai szerint pedig az orvosok nem kapják meg a biztonságos munkavégzésükhöz elengedhetetlen védőfelszereléseket, és ennek köszönhető, hogy az igazolt magyarországi koronavírus fertőzöttek között több mint nyolcvan egészségi dolgozó is van. Pár napja épp Újbudán két háziorvos is koronavírusos lett, egyikük pedig lélegeztetőgépre került.(Index)

Orbán Viktor szerint azért nem kötelező maszkot viselni mindenkinek, mert nincs elég maszk az országban
Az országos tisztifőorvos szerint csak egészséges ember hordjon maszkot, mert a nem megfelelő viselet akár árthat is. Attól is tartanak, hogy ha felvásárolják az emberek a készleteket, az egészségügyi dolgozóknak nem jut.
Orbán is azt hangsúlyozta, hogy ma minden eszközt az egészségügy számára halmoz fel a kormány, hogy a tömeges megbetegedés időszakára elengedő álljon készenlétben.
„Magánszemély csak magánforgalomból tud beszerezni, vagy készít magának, mint ahogy ezt én is tettem, otthon, a szükség esetére”
- tette hozzá. Maszkban mondjuk a járvány kirobbanása óta nem volt látható Orbán, Szijjártó Péter mintha sportot is űzne ebből.
Felfüggesztheti a DK állami támogatását az ÁSZ
"Amikor az igazságtalanságból törvény lesz, az ellenállás felelősséggé válik.” (Thomas Jefferson)
Amikor egy állami szervezetet bunkósbotként használnak, akkor minden zendülés etikus!
Magosz: nem kapnak segítséget a tagállamok az uniótól
NEM SEGÍT AZ UNIÓ?
A Portfolio számításai szerint az elmúlt napokban 304 millió eurónyi, mintegy 108 milliárd forintnyi EU-támogatást utalt át Magyarországnak az Európai Bizottság és ugyanennyit fog még a következő két hétben is, hogy ezzel a likviditással is segítse itthon a koronavírus elleni küzdelmet. Fontos, hogy ez a bő 200 milliárd forint nem plusz pénz, hanem pár hónappal előrehozott kifizetés, de van egy ezen felül nem visszafizetendő EU-s pénz tétel is legalább 280 milliárd forint értékben. És mindez csak a kezdet: további több milliárd eurónyi mozgásteret is megteremtett a Bizottság a magyar kormánynak az EU-pénzek itthoni felhasználásában, hogy a koronavírus elleni küzdelmet rugalmasan segítse. Azt tehát nem lehet mondani, hogy a válsághelyzetben nem segít Brüsszel, azt viszont igen, hogy éppen most üt vissza az a stratégia, amiért eddig vertük a mellünket. Ez egyébként nem egyedi: 13 másik tagállam ugyanígy járt.

Mire hazudozik a párt-Magosz?
Videón üzent Kovács Zoltán: "Minden egyes lépésünket, tervünket, intézkedésünket támadják, megpróbálják ellehetetleníteni"
Magyarázkodik a rezsimtetű!

Ezt nem tudja megmagyarázni:

- Kína nov.17.-én észlel
- Kína dec. 30.-án jelez a WHO-nak
- Január 9.-én jelez az ECDC a tagországoknak
- M. Cecília január 26.-án még azt mondja, hogy nem valószínű a járvány megjelenése,
- Január végén összeterelik az operett törzset, aztán semmi,
- Január 30.-ám a WHO jelezte, hogy 18 országban járvány van,
- Márc.11.-ig a magyar rezsim semmit nem tesz
- Március 20-án kezd felfutni a halálesetek száma ls folyamatosan emelkedik,
- Március 23.-án fővárosi önkormányzat körülbelül 35 ezer védőmaszkot oszt szét
Donald Tusk szerint a nácik főjogásza "nagyon büszke lenne Orbán Viktorra"
"Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is." (V. Havel)

VAZ+, csontra igaza lett, Orbán egy talibán Európában!
Figyelmeztették szakértők a járványra a holland kormányt, mégsem tettek semmit
Orbánék se tettek semmit, a holland eset akkor menti őket?

- Kína nov.17.-én észlel
- Kína dec. 30.-án jelez a WHO-nak
- Január 9.-én jelez az ECDC a tagországoknak
- M. Cecília január 26.-án még azt mondja, hogy nem valószínű a járvány megjelenése,
- Január végén összeterelik az operett törzset, aztán semmi,
- Január 30.-ám a WHO jelezte, hogy 18 országban járvány van,
- Márc.11.-ig a magyar rezsim semmit nem tesz
- Március 20-án kezd felfutni a halálesetek száma ls folyamatosan emelkedik,
- Március 23.-án fővárosi önkormányzat körülbelül 35 ezer védőmaszkot oszt szét
Jelentős mulasztások miatt menesztették a kórházigazgatókat, itt vannak a részletek
Érdekes, hogy Kásler-Mengele nem hivatkozott Cs.volgyi esetélben a halálesetek eltitkolására, pedig ez lett volna a kézenfekvő!
Sántít a magyarázat!
Mi ebben a titok, hogy nem hivatkoztak rá?
Varga Judit: ideológiai támadások érték Magyarországot
"Én egészen elképesztőnek tartom ezt ebben a helyzetben"
Én is! Főleg az alábbiakat!

- Tavares jelentés az emberi jogok magyarországi helyzetéről (magyarul a neten)
- Ssrtgentini jelentés a magyar jogállamiság helyzetéről (magyarul a neten)
- Lesújtó az emberi jogok helyzete Magyarországon(AIM megállapítások)
- Sokat romlott az emberi jogi helyzet Magyarországon (Helsini B.)
- ET: az emberi jogok magyarországi megsértése negatív hatással van a jogállamiságra
- Négy területen is visszalépést talált Magyarországon az Európa Tanács emberi jogi biztosa
(JELENTŐS VISSZALÉPÉS TÖRTÉNT A BÍRÁSKODÁS FÜGGETLENSÉGE, A NŐI EGYENJOGÚSÁG, A CIVIL SZERVEZETEK MŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEI ÉS A MENEDÉKJOG TERÉN MAGYARORSZÁGON.)
- ÉVES JELENTÉS: ÁLLAMI GYŰLÖLETKAMPÁNYOK ÉS A FORMÁLÓDÓ ÚJ TÁRSADALMI AKTIVIZMUS ( A magyar helyzet)
folyt:
-Ugyancsak úton van, és a magyar ügyintézés miatt nem érkezett még meg több más kínai testvérvárosunk adománya, írta a DK-s Cserdiné Németh Angéla vezetésű önkormányzat a 444-nek.
-Nem csak ez akadt el: „Egy XV. kerületben élő kínai lakos 1000 tesztet szerez be az önkormányzat számára – természetesen megrendeléssel és fizetéssel, – a szállítmány még vámkezelés alatt áll” .
-„Feltűnő és most már aggasztó, hogy finoman szólva is nehézkes a XV. kerületbe érkező szállítmányok vámügyintézése. Az említett, március 25-én feladott kínai adomány előbb elindult Kínából, mint a kormány nagy hírrel bejelentett beszerzései. Utóbbiak viszont már el is jutottak a magyar egészségügy mellett a Balkán legkülönbözőbb szegleteibe, miközben a XV. kerületben élők várnak a nekik szánt eszközökre” – írta az önkormányzat.
-A II. kerületben az alternatív beszerzéseknél azt használták ki, hogy a kerületben van a koreai nagykövetség. Őrsi Gergely polgármester elmondása szerint felvették a diplomatákkal a kapcsolatot, hogy javasoljanak megbízható teszteket. Első körben 50 darabot rendeltek, hogy bevizsgáltassák azokat, ezután nagyobb mennyiségről állapodtak meg, mert a kerület sem vár tovább arra, hogy az állam végre teszteljenk az idős és szociális otthonokban.
A gengszterrezsim nem segít!

Saját maguknak próbáltak teszteket és maszkot szerezni az önkormányzatok, de egy részük elakadt a vámon
A 444 nagyobb cikket írt arról, hogy az önkormányzatok megelégelték, hogy a kormánytól nem kapnak elég segítséget, ezért elkezdtek saját maguk maszkokat és felszerelést szerezni Kínából, amihez felhasználják a helyi kínai közösségek segítségét is. A legfontosabb állítások ezek:
-A legnagyobb alternatív portyázó a Fővárosi Önkormányzat, amelyik összegyűjtötte a különböző kerületek igényeit is. A már megkötött szerződések alapján 1,5 millió sebészeti maszk, és 250 ezer FFP2 maszk érkezik a fővárosnak.
-A közös beszerzéshez csatlakoztak kormánypárti kerületek is. A testvérvárosi kapcsolatokon keresztül kapott maszkokat az állam által bérelt gépekkel hozták el.
-Sikerült olyan labort találni, ahol nagyobb számban tudnak PCR teszteket végezni. Eddig a főváros majdnem 2000 ezer tesztet tudott vásárolni, ezekkel vizsgálták meg a Pesti úti idősotthont is, így derült ki, hogy ott már megjelent a vírus. Több tesztet nem tudnak végezni, mert hiány van a tesztekhez kellő reágensekből.
-Vettek az az IGG-IgM típusú antitest tesztekből is 10 ezer darabot. Ez nem mutatja ki olyan hamar a fertőzést, így a nem közvetlenebb kontaktnál, másodszűrésre jók.
-A XV. kerületet az egyik legfontosabb kapcsolat, mert a városrészben élő kínaiak közreműködésével 100.000 maszkot tudtak vásárolni. Ez bruttó 28 millió forintba került. Ebből a szállítmányból a húsvéti hétvégén minden XV. kerületi háztartásba 2-2 darabot juttattak el. Az önkormányzat intézménye, a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény 12 ezer maszkot és ezer védőruhát szerzett be.
-Március 25-én a XV. kerület egyik kínai testvérvárosa 327 kilós adományt adott fel felszerelésekkel, ez ugyanakkor a vámkezelés miatt még nem érkezett meg
-Ugyancsak úton van, és a magyar ügyintézés miatt nem érkezett még meg több más kínai testvérvárosunk adománya, írta a DK-s Cserdiné Németh Angéla vezetésű...
Perre készülnek az ápolók, ha nem kapnak veszélyességi pótlékot
Nem kell szemérmesnek lenni, ez a szutyok rezsim nem érdemli meg, képes volt életveszélyes helyzetnek kitenni az eü.-i szakdolgozókat a trehány, felelőtlen, késlekedő hozzáállásával!
Alakítsanak pertársaságot és betámadni a rezsimet!
Orbán a Pesti úti idősotthonról: Nem maradhat következmények nélkül, de mindent a maga idejében
folyt:
Mindebből az is kiderül, hogy az első állami felszerelések három nappal azután érkeztek meg a Pesti úti otthonba, hogy Karácsony Gergely április 3-án bejelentette az öt első fertőzöttet.
Orbán a Pesti úti idősotthonról: Nem maradhat következmények nélkül, de mindent a maga idejében
A fő sáros fenyegetőzik és magyarázkodik, tolná le magáról a felelősséget!

A kormány a Balkánra is több védőeszközt küldött, mint a fővárosi önkormányzatnak.
Megfelelő védőfelszerelések híján az idősotthonok könnyen járványgócokká válhatnak.
Ennek ellenére a kormány csak múlt héten ígérte meg a fenntartóknak, hogy hetente kapni fognak a központi védőeszköz-készletből.
Eközben viszont nagylelkű felajánlásokat tett a balkáni országoknak, majd a határon túli magyaroknak.
A fővárosi önkormányzat a kínai testvérvárosaitól is több védőeszközt kapott, mint a magyarkormánytól.
Karácsony Gergely főpolgármester március 20-án, a védelmi bizottság aznapi ülésén megbeszéltek szerint levelet írt Sára Botond kormánymegbízottnak, a bizottság elnökének. Ebben összegyűjtötte, milyen eszközökre lenne szüksége Budapestnek, nemcsak az idősotthonokban, hanem a szociális és egészségügyi ellátásban, hulladékkezelésben és közterület-felügyeletben dolgozók ellátásához:.
Azt írta, Budapest készen áll a védőeszközök beszerzésére, „ugyanakkor a piacon ténylegesen nem elérhetők ezek az eszközök, így megbízható forrás - adott esetben központi készletekből való beszerzés - nélkül az ellátás megoldhatatlan”. Ekkor a kormány számára is óriási problémát jelentett még az eszközbeszerzés, mert nem indult be a kínai szállítás. Gulyás Gergely a kormányinfón el is ismerte, hogy nincs elég az egyszer használatos védőruházatból, ezért fertőtlenítés után újra használják azt a kórházban dolgozó orvosok. Ekkor mondta azt is, hogy a védőfelszerelések nemzetközi piacán szabad rablás folyik
Ha ezeket összeadjuk, és mellétesszük, mennyire volt szüksége a fővárosnak, a következőt kapjuk:
szükség volt: 5 millió sebészeti maszkra, érkezett: 75 800,
szükség volt: 20 ezer védőruhára, érkezett: 1000,
szükség volt: 500 ezer gumikesztyűre, érkezett: 25 073,
szükség volt: 1 millió FFP2-es maszkra, érkezett: 200.
Mindebből az is kiderül, hogy az első állami felszerelések három nappal azután érkeztek meg a Pesti...
A kormányhivatal vizsgálja Czeglédy ügyvédi irodájának 29 millió forintos erzsébetvárosi szerződését
Erőlködnek genyóék, mielőtt még a Czeglédy iroda megállapítaná a sorozatos mocskot a fidesznyik csahosok sumákjairól!
@durbincs: F*szapajtások? Szintednek megfelelő!
A kormány a Balkánra is több védőeszközt küldött, mint a fővárosi önkormányzatnak.
Megfelelő védőfelszerelések híján az idősotthonok könnyen járványgócokká válhatnak.
Ennek ellenére a kormány csak múlt héten ígérte meg a fenntartóknak, hogy hetente kapni fognak a központi védőeszköz-készletből.
Eközben viszont nagylelkű felajánlásokat tett a balkáni országoknak, majd a határon túli magyaroknak.
A fővárosi önkormányzat a kínai testvérvárosaitól is több védőeszközt kapott, mint a magyarkormánytól.
Karácsony Gergely főpolgármester március 20-án, a védelmi bizottság aznapi ülésén megbeszéltek szerint levelet írt Sára Botond kormánymegbízottnak, a bizottság elnökének. Ebben összegyűjtötte, milyen eszközökre lenne szüksége Budapestnek, nemcsak az idősotthonokban, hanem a szociális és egészségügyi ellátásban, hulladékkezelésben és közterület-felügyeletben dolgozók ellátásához:.
Azt írta, Budapest készen áll a védőeszközök beszerzésére, „ugyanakkor a piacon ténylegesen nem elérhetők ezek az eszközök, így megbízható forrás - adott esetben központi készletekből való beszerzés - nélkül az ellátás megoldhatatlan”. Ekkor a kormány számára is óriási problémát jelentett még az eszközbeszerzés, mert nem indult be a kínai szállítás. Gulyás Gergely a kormányinfón el is ismerte, hogy nincs elég az egyszer használatos védőruházatból, ezért fertőtlenítés után újra használják azt a kórházban dolgozó orvosok. Ekkor mondta azt is, hogy a védőfelszerelések nemzetközi piacán szabad rablás folyik
Ha ezeket összeadjuk, és mellétesszük, mennyire volt szüksége a fővárosnak, a következőt kapjuk:
szükség volt: 5 millió sebészeti maszkra, érkezett: 75 800,
szükség volt: 20 ezer védőruhára, érkezett: 1000,
szükség volt: 500 ezer gumikesztyűre, érkezett: 25 073,
szükség volt: 1 millió FFP2-es maszkra, érkezett: 200.
Mindebből az is kiderül, hogy az első állami felszerelések három nappal azután érkeztek meg a Pesti úti otthonba, hogy Karácsony...
A kormány a Balkánra is több védőeszközt küldött, mint a fővárosi önkormányzatnak.
Megfelelő védőfelszerelések híján az idősotthonok könnyen járványgócokká válhatnak.
Ennek ellenére a kormány csak múlt héten ígérte meg a fenntartóknak, hogy hetente kapni fognak a központi védőeszköz-készletből.
Eközben viszont nagylelkű felajánlásokat tett a balkáni országoknak, majd a határon túli magyaroknak.
A fővárosi önkormányzat a kínai testvérvárosaitól is több védőeszközt kapott, mint a magyarkormánytól.
Karácsony Gergely főpolgármester március 20-án, a védelmi bizottság aznapi ülésén megbeszéltek szerint levelet írt Sára Botond kormánymegbízottnak, a bizottság elnökének. Ebben összegyűjtötte, milyen eszközökre lenne szüksége Budapestnek, nemcsak az idősotthonokban, hanem a szociális és egészségügyi ellátásban, hulladékkezelésben és közterület-felügyeletben dolgozók ellátásához:.
Azt írta, Budapest készen áll a védőeszközök beszerzésére, „ugyanakkor a piacon ténylegesen nem elérhetők ezek az eszközök, így megbízható forrás - adott esetben központi készletekből való beszerzés - nélkül az ellátás megoldhatatlan”. Ekkor a kormány számára is óriási problémát jelentett még az eszközbeszerzés, mert nem indult be a kínai szállítás. Gulyás Gergely a kormányinfón el is ismerte, hogy nincs elég az egyszer használatos védőruházatból, ezért fertőtlenítés után újra használják azt a kórházban dolgozó orvosok. Ekkor mondta azt is, hogy a védőfelszerelések nemzetközi piacán szabad rablás folyik
Ha ezeket összeadjuk, és mellétesszük, mennyire volt szüksége a fővárosnak, a következőt kapjuk:
szükség volt: 5 millió sebészeti maszkra, érkezett: 75 800,
szükség volt: 20 ezer védőruhára, érkezett: 1000,
szükség volt: 500 ezer gumikesztyűre, érkezett: 25 073,
szükség volt: 1 millió FFP2-es maszkra, érkezett: 200.
Mindebből az is kiderül, hogy az első állami felszerelések három nappal azután érkeztek meg a Pesti úti otthonba, hogy Karácsony Gergely április 3-án bejelentette az öt első...