spu00

Nem adják a jövőjüket - újra tüntetnek Orbánék ellen
Remélem, hogy felolvassák a hivatkozott törvényeket, elmondják, hogy ez miként szerepel a nagyvilágban, milyen előírások vannak, s utána értékelik a magyar viszonyokat. Érdekes lenne pl. a német, vagy amerikai civil szervezetekre vonatkozó előírások ismertetése, különben csak balhé a balhéért. De érdekes lenne az EU Piper jelentésének ismertetése is .
Kész a javaslat, ennyi lehet a kötelező borravaló
Nem tudom, hogy kinek a fejében született ez az ötlet, de nagyon szerencsétlen.A jelenlegi árak úgy vannak képezve, hogy benne van az alapanyag, az elkészítés, a felszolgálás, a működéshez szükséges költségek, továbbá a nyereség, mely sehol sem kevés.
Talán az éttermek és hozzá hasonló egységek tanuljanak meg úgy szolgáltatni, hogy a vendég hívatlanul is , az étterem jó híre alapján menjen be . Tisztelet a kivételnek, többségében olyan egységek vannak, ahová nem szívesen megy be még egyszer.
A múlt héten a déli parton vettem egy sima lángost 600 Ft-ért, állva, ugyan ezt az északi oldalon 350-ért, szintén állva.Ha csak ezt nézzük, nem lehet látni a szükségességét az emelésnek, csak a jobb elosztást a kapott pénznek.
De meglehet nézni a borok árát.Pincéknél, s nem rosszaknál 4-600 Ft-t kérnek 1 l borért, felszolgálva min. 2000 Ft. Ha jó a bor , fogy, ha rossz akkor magára vessen aki megvette.
Rá kellene venni az étterem tulajdonosokat, hogy jót és jól szolgáltassanak, s nem árat emelni, mert akkor van bevétel.M.o-n alapvető probléma, hogy ezen egységeket nem életvitel szerűen működtetik, hanem gyors meggazdagodás reményében.Már 10 éves étterem is ritkaság, mármint tulajdonos szempontjából.
Egy hónap késéssel kezd tárgyalni a kormány a CEU-val
@Pálinkafőző Rézüst: Ha valaki nem tud válaszolni, akkor vagy tisztességesen, vagy sehogy. Így önmagát minősíti, megéri?
Egy hónap késéssel kezd tárgyalni a kormány a CEU-val
@Pálinkafőző Rézüst: Érdekes módon Heisler Andrád, Kőves Slomó nem talált antiszemita jelleget a CEU témán, mivel az Egyetem ,mint olyan nem érintett az érintett törvény alapján, továbbra is ugyan úgy működhet, mint eddig.Tehát az oktatás szabadságát nem érte semmi inzultus. Ja, hogy a CEU, mely nem egyenlő a Közép Európai Egyetemmel, nem rendelkezik a nemzetközileg kötelező államközi szerződéssel / USA-M.O /, az nem vallás üldözés, ez csak az ellenzéknél az, hanem egy rátartiság, vagy nem tud ilyen egyezményt összehoznia SOROS.l
Egy hónap késéssel kezd tárgyalni a kormány a CEU-val
Érdekes hozzá állása van egyeseknek, főleg úgy , hogy vagy nem ismerik az EU levelét, vagy nem vesznek tudomást róla, s kialakítják téveszméiket.
Az oktatás nemzeti ügy, ezért az EU-nak véleménye lehet,de nem eljárás jogi, s ezért is " A szolgáltatás szabad áramlásáról " kell beszámolni, csak az nem érthető, hogy az USA mióta EU-s tagállam?
A Közéo-Európai-Egyetemre semmi sem tartozik a Lex-Ceu témából, miről beszélnének?
Itt a CEU-nak kellene kérni a Magyar államtól, de valahogy nem mernek, nem tudnak, vagy a Sorosék az USA illetékes kormányhivatalának nem találják az ajtaját.
Érdekes módon nagyon sok EU- s tagállamnál ugyan ez a helyzet, s ezért még senki sem háborodott fel.
Prágában, a magyar nagykövetség elé szerveznek CEU-tüntetést
@quadrocopter: Nem szólal, hanem szólat meg Gyurcsány és Magyar Bálint regnálása idején, s meg is tették amit kértek.
Különben jön egy delegáció Amerikából kimondottan e témában, s biztos, hogy lesz kompromisszum, de az csak államközi szerződés formájában lehetséges.A magyar kompromisszum az lesz, hogy ez New-York állammal lesz megkötve..
CEU-rektor: Nagy hiba ultimátumot intézni az Egyesült Államoknak
Értelmezési probléma, M.o nem adott ultimátumot az USÁ-na, csak a CEU-nak, s azért még a CEU nem azonos az Egyesült Államokkal.Egyenlőre nálunk még a magyar törvények a mérvadóak. Figyeljék meg, hogy milyen felháborodás fog kitörni, mikor szóba jönnek a hivatalos törvénytervezet témái a civil társaságokkal kapcsolatosan, majd egy az egyben amerikai elvárás lesz. Kibírják hőbörgés nélkül ? Nem hiszem, akkor miket fognak mondani, cselekedni?
Lex CEU: Washington nem köt megállapodást a magyar kormánnyal
Akkor miért jön az USA delegáció M.o-ra a CEU ügyében? Ez már elhangzott a magyar médiában is. De ettől függetlenül, miért nincs a további 27 főiskola és egyetemmel hasonló probléma, ők miért tudták az ez irányú kötelezettséget teljesíteni? Miért kérte Soros Gy. Magyar Bálintot,hogy ne töröljék a Lex CEU-t az aktuális törvényből ?
Hét rendőr megjelent egy tüntető pár lakásában, a fiút magukkal vitték és még nem engedték ki
Azért ez meg sem közelíti a 2006-s demokratikus szocialista támadást, Ha festékes volt a legény, s nem a rendőrök között volt, akkor nehezen magyarázza ki magát. Gondolom még a hőbörgés be sem volt jelentve.Mit gondolnak , hányan olvasták el közülük az aktuális törvényt?
Prágában, a magyar nagykövetség elé szerveznek CEU-tüntetést
@quadrocopter: @human: "Tisztelt Miniszter úr, kedves Bálint !

... .
Szeretném, ha a Lex CEU az új Ftv-vel egyidejüleg hatályban maradna akkor is , ha ez némi "redundanciát" okoz, mivel ellentmondásban nem áll az új Ftv-vel.
Csupán annyit kérünk, hogy a Lex CEU ne kerüljön felsorolásra a hatályukat vesztő törvények között.
Teplán István személyesen adja át e levelet, ki részletesen kifejti álláspontomat.
Terták Ádám kollégám a Miniszter elnök úr informális támogatását is fogja kérni. "

Aláírás : Soros György

Különben 5 évente van akreditáció, 2013-ban már kérték az ez irányú hiány pótlást 2018-ra, tehát nem újdonság a CEU-nak.A Közép Európai Egyetem részére semmilyen hiánypótlás nem merült fel, tehát vidáman oktathat , kutathat, semmilyen egyetemi szabadságjogában nem gátolják.
Törölte Facebook-posztját a kormányt kritizáló CEU-s oktató
És Ő sem tudja leírni, hogy mi a baja a törvénnyel. Tudomásom szerint a Közép Európai egyetem dolgozója, s nem a CEU-nak, s miben változott meg a státusza? jó lett volna, ha ezt leírja, mert ha belegondol, akkor nem lett volna mit írnia.
Prágában, a magyar nagykövetség elé szerveznek CEU-tüntetést
Legalább valaki írja már le, hogy mivel nem ért egyet a törvény szövegéből, de konkrétan, mivel ez idáig csak hablatyok tömegét lehet hallani , olvasni. Hiába van valakinek Nobel-dijja, ha nem olvasta a törvényt, vagy nem kérdezte meg a többi magyar egyetemet, hogy ők miért nem háborognak ?
A CEU rektora összefogásra buzdít Orbánék terve ellen
A Rektor úr rosszul fejezi ki magát, a Közép Európai Egyetemmel senkinek sincs problémája, még a kormány által is kiváló egyetemnek tartott. Ami probléma van, az a CEU-val van, s ezt nagyon sokan össze keverik, mert csak így lehet balhét csinálni, sőt csináltak is mely tovább folytatódik ahogy elnézem.
Ha a Rektor úr ennyire szívén viseli ezt az esetet, akkor hívja meg New-Yorkba a minisztérium vezetőit az ottani egyetemre s az ottani állam aktuális képviselőjével tárgyalják ki az esetet, s annak lerendezési módját, s kész. Ez csak nem lehet olyan nagy ügy? Gondolom a CEU New-York államában akredikált egyetem, s csak formalitási problémák lehetnek.
De furcsának találom, hogy a további 26 egyetemnek miért nincs hasonló problémája, hiszen rájuk is ugyan az vonatkozik, mint a CEU-ra / a Közép Európai Egyetemmel nincs semmilyen jellegű probléma, mivel az megfelelő akredikációval rendelkezik /, azokért a kutya sem tüntetett, nem szaladtak szerte a világba, hogy a kormány tönkre akarja tenni őket. Hogy van ez ? Még egy átjáró házat sem akarnak lezárni értük.
Talán csak nem egy új autós megy szembe a sztráda forgalmával, kiáltva a rádió adására miszerint egy örült megy szembe a forgalommal, " Nem egy, hanem mindenki szembe megy"
Nagyon úgy néz ki, hogy a téma ismerete nélkül mennek vélemények kialakítása.
Lemondta magyarországi látogatását a lengyel külügyminiszter-helyettes
Érdekes módon a V4-k múlt heti találkozóján a Lengyel kormányfő nem vetette fel ezt a kérdést, s a többi tag nem probléma nekik? Különben a javasolt személy kilépett a néppárt frakciójából, akkor milyen alapon várják el egy néppárti országtól hogy rászavazzanak ? Ez egy megalapozatlan cselekedet volt a lengyelektől, s jogtalan a véleményük. Nem jó dolog egy belső témából nemzetközit csinálni.
Megszólaltak az Orbán háza előtt lekapcsolt nénik
@bakcsubakka: Érdekes, hogy az Önökhöz hasonló emberek képtelenek egy tisztességes mondatot leírni. Önöket otthon, s az iskoláikban erre tanították? Vagy az ideológiájuk szakiskolájában ez volt a fő tantárgy? Gondolják , hogy ezzel stílussal több embert tudnának meggyőzni? tisztességes embert biztos nem.
Megszólaltak az Orbán háza előtt lekapcsolt nénik
@Horizont: Legalább egy embert mutasson akit úgy fizettek meg, le, ahogy Ön gondolja. Nem tudnak belenyugodni, hogy O.V kihúzta az országot a slamasztikából, anélkül, hogy eladósította volna az előző kormányhoz hasonlóan? Mit szerettek volna, Görög történéseket? Az, hogy vannak problémák, mindenhol vannak, de hogy a meglevőkön kívül még Önök is lódítanak hozzá, az érthetetlen, vagy nem is , szeretnék visszahozni a 2002-10 történéseket, csak abban érzik jól magukat.De ezt csinálják maguknak, de ne itt..
Mészáros Lőrinc stróman képében jelent meg a Parlamentben
@vonotok: Tudja, nem az a megrázó, hogy egy lengyel ilyen levelet ír, hanem az, hogy a Jobbik párt egy tagja ezeket írta külföldre, egy magyar, aki hajlandó az országát a sárba taposni, csak hogy hatalomba kerülhessen. Egy olyan párt, aki még annyit sem tesz, mikor támad valakit, hogy próbáljon valami igazságot is mondani mondandójában, nem hazudik egy hatalmasat.Pl. Mészáros L. 165 milliárdos tendert nyert meg, de nem egyedül, hanem a STRABAG és a Switelskyvel együtt. Nekik vannak a megfelelő gépparkjuk.Teljes mértékben hiteltelenné válik emiatt az ellenzék.De ugyan ez vonatkozik az Mszp-re,Dk-ra LMP-re stb.
Fotókkal igazolta az Orvosok Határok Nélkül, hogy bántják a menekülteket
@teuton: Érdekes módon hisz a német sajtónak, aki egy az egyben letagadja a Németországban történteket, ahogy Svédország is.Talán ezen történések alapján nem szabad hinni a kinti sajtónak, vagy Ön is azok táborát növeli, akik minél rosszabbat írnak rólunk, annál jobb ?
Reagált a szitokáradatra a Maradj talpon megalázott játékosa
Sajnos a liberális nevelés csúcsosodott ki.Valamelyik nap a rádióban hallottam, hogy a gyerekek a nagy leterhelés miatt nem tudnak olvasni.Az elemi 1és 2. osztályában mi tanítanak? Ez nem a gyerekek, hanem a tanítók hibája.
Megszólaltak az Orbán háza előtt lekapcsolt nénik
Mit gondolnak, mennyit fizettek ezen idős asszonyoknak, hogy ezt elmondták. Látszott, hogy csak felmondták, anélkül, hogy tudták volna mit mondanak? Ez a terror???
Én azt hittem, hogy jobban védik M.o miniszterelnökének a házát, Valószínű, hogy ez a két hölgy volt a nagy ellenzéki többség.
Brüsszel zöld utat ad Paks II.-nek?
@Béla333: A megismerhetőség adott, csak a publikálása volt tilos.
Brüsszel zöld utat ad Paks II.-nek?
@Béla333: Ha jól olvasta volna , én az egyik legbiztonságosabbat írtam, s mióta működik?
Ha jól tudom ez már 2010 előtt is téma és megbeszélés tárgya volt, de akkor még elvtársi szinten, s az minden formájában elfogadott Önök részére.
Lehet, hogy a jelenlegi kormány emberei már nem értenek hozzá, de az eddig lezajlott EU-s vizsgálatokon , mely technikai és gazdasági szinten került évek során ellenőrzésre, majd jóváhagyásra, valószínű, hogy az ottani szakemberek tudás szintje meg sem közeliti egy LMP-s társelnökök, s főleg az Önök tudás szintjét, így ezen témával nem kívánok foglalkozni tovább.
Kiderülhet, mi a Momentum új ügye: népszavazás a legsötétebb múlt feltárásáért?
@Béla333: Az akták témája csak egy vagdalkozási lehetőség, konkrétumok nélkül. Egyedül az MSZP tudna vagdalkozni, de nem mer, mert azonnal vissza ütne rá.Ennek csak 1990-ben lett volna értelme, de a mai napig nem tudjuk az okát, feltételezem, hogy egy komoly fenyegetés volt a komcsik részéről, s nem személyi, hanem a hatalom átadás módozatával kapcsolatban, s ezt el is tudom képzelni. De 26 év távlatában már lehet ezzel vagdalkozni, s olyanok véleményét hallgatni akik ott sem voltak, nem tettek semmit, de most már szabadon nyilatkoznak.
Különben, ha elolvasná mégy egyszer amit írtam, talán megértené a mondandómat.
Brüsszel zöld utat ad Paks II.-nek?
@Béla333: Tudja, ha valaki az energiai iparban nem ismeri a Járosi nevet, akkor ott nincs miről beszélni
2. Mint országgyűlési képviselő hozzá juthat ezen adatokhoz, de mutasson egy LMP-st, aki egy szakmai,atomerőmű felépítésének költségvetési anyagában bármilyen kérdést fel tudna tenni?
Ami egy LMP-nek is értelmi szintjét / atomerőmű esetében/ nem haladja meg, az a korábban bekért francia és amerikai ajánlatok össze hasonlítása a z orosz ajánlattal, legalább is számszaki, de technológiailag már nem.
De ott van Aszódi Atilla kormánybiztos az új erőmű felelőse, több ízben szerepelt a parlamentben, nem hallottam, hogy egy ízben is megkeresték volna.
De nem látom azon számítások sorozatát sem amivel bizonyítanák állításaikat.
Pl. A jelenleg erőmű éves termelése 15 milliárd KWh, 1 KWh előállítási költsége Br. 11Ft.
mely 34 Ft-t kerül a felhasználóhoz. Ez 10 év alatt a differencia 10.350 milliárd Ft. Gondolja, hogy ebből valahogy kijön az a 12 milliárd Euró-s hitel? Lehetne ragozni a témát tovább is , de nem hiszem, hogy lenne értelme.Ja, a Paksi erőmű a világ egyik legbiztonságosabb erőműje,nem én mondom, a szakma.
Kiderülhet, mi a Momentum új ügye: népszavazás a legsötétebb múlt feltárásáért?
Érdekes téma, lehet rágódni, butítani az embereket. Nem tudom , emlékeznek-e, annak idején volt egy Duna-gate ügy, mely arról szólt, hogy a BM-ből teherautó számra vitték ismeretlen helyre a megfelelő dokumentumokat, melyek minden olyan iratot tartalmaztak, mely káros lett volna a regnáló hatalomra és kiszolgáló embereire, tehát a ténylegesen számon kérhetőkre. Ami megmaradt megyei és városi szinten az a megzsarolt és megfélelmitett emberek dossziéi, ezeket lehet és tudják napvilágra hozni. Remélem, hogy a jelenlegi kormány emiatt nem akarja és hozza nyilvánosságra.Ezeket sajnálni és nem büntetni kellene. De hát ez ízlés dolga. Érdekes momentuma a Momentumnak, hogy családilag inkább a teherautós kivitelben lettek volna érdekelve, tehát lehet népszavazás. Véletlenül sem jobboldali, hanem szoc-lib. kötődésűek, s innen már csak egy lépés, hogy az eddig megtett, s megtenni kívánt kérdések tisztán politikai inditatású és semmi közük a nép,nemzeti érzelemhez..
Brüsszel zöld utat ad Paks II.-nek?
@Béla333: Nagyon könnyen szórja a hazudozni szót. Nekem van egy véleményem, melyet megosztottam ezen az oldalon. Nem muszáj elfogadni, le lehet írni, hogy nem ért egyet velem, vagy bővebben, de akkor szakmai érvekkel álljon elő.Lehet, hogy , mint atomerőművel nem ért egyet, s akkor itt be is kell fejezni, mert Önt minden hidegen hagy, politikai véleménye van, amivel én nem tudok mit kezdeni, de azért próbáljon meg tisztességes ember látszatát kelteni.
Kutyaharapásokkal, verésnyomokkal térnek vissza a menekültek a szerb-magyar határról
Érdekes, mindegyik migráns rendelkezik a legmodernebb telefonnal, s az a sok sérült közül egy sem tudott felvételt készíteni? Különben még nem adtak hiradást, hogy a magyar határtól Belgrádig mentek volna vissza a migránsok. Lehet, hogy a Belgrádi kutyák harapnak.
Brüsszel zöld utat ad Paks II.-nek?
Az LMP miért nem tud Járosival szakmai vitát lefolytatni, miért csak állandóan politikai szinten mer támadni. De nem látom, hogy a 12 milliárdos szerződéssel kapcsolatos számszaki vitát miért nem kezdeményez, ahol szembe állithatná egy hasonló kapacitású amerikai, vagy francia ajánlattal.Ezen ajánlatok léteznek. Nem beszélve egy hasonló kapacitással rendelkező alternatív áram termelő egységek megvalósítási tervével.Valahogy ilyen irányú ténykedés nagyon távol áll tölük.