tiboru

A génmódosítás-összeesküvés

Mi a véleményed a génmódosításokról? És tudod-e, miről is van szó valójában? Kinek adsz igazat? És ennél-e génmódosított zöldséget vagy gyümölcsöt?

Oopart, avagy tárgyak rosszkor, rossz helyen?

Számos olyan régészeti leletről van tudomásunk, amelyeknek nem lenne szabad ott lennie, ahol feltalálták őket. Megmunkált alumíniumtömb egy 20 ezer éves homokrétegben, emberi lábnyom egy 200 millió éves, megkövesedett iszapmezőn, helikopterábrázolás egy 3300 éves egyiptomi templom falán...

A Djatlov-incidens

1959-ben kilenc orosz fiatal síkirándulásra megy a Hanti-Manysi Autonóm Körzetben. Három héttel később bukkannak a holtetsteikre, amelyek nagyon furcsán néznek ki, s a nyomozás is egyre érdekesebb részletekre derít fényt... Megoldás 54 év után sincs, az elméletek viszont bőségesen teremnek.

D. B. Cooper története

A mindeddig egyedüli sikeres amerikai repülőgépeltérítő története, aki után 54 éve folyik az FBI hajtóvadászata, mindeddig sikertelenül.

A Mátrix-kérdőjelek

Biztosan sokan láttátok a Mátrix című filmet, s talán ti is elgondolkoztatok azon, hogy Neo helyében melyik pirulát választanátok..?

Elbert János halála

Az Elbert János rejtélyes halála óta eltelt közel harminc év nem volt elég ahhoz, hogy a magyar érdeklődők megnyugtató választ kapjanak a miértekre.

Párizs – A Père Lachaise temető

Csurtusékat legnagyobb ellenségeik sem nevezhetnék elvakult temető-rajongóknak, de vannak sírkertek, amelyek még szerintük is megérdemelnek egy-egy sétát.

A baltás gyilkos - összeesküvés

Vegyük számba, milyen lehetőségek merültek fel a Safarov-üggyel kapcsolatban a magyar konteósok agyában.

A Zelnik-ügy - újratöltve!

Hajdú Éva, a HVG újságírója, a Seuso-ügy egykori kormánybiztosa lepett meg egy levéllel.

A Zelnik-Seuso összeesküvés

A magyar multimilliárdos felvásárlási ajánlata egy nap alatt kettészakította a magyar közvéleményt: belemenjen-e az állam Zelnik István feltételeibe, s így visszakaphassuk-e a titokzatos körülmények közepette külföldre került Seuso-kincset, vagy ne?

A kazbegi dinók

Dinoszauruszokat és egy földönkívüli lényt ábrázoló rajz egy 14. századi grúz kolostor falán?

A Zsanett-összeesküvés

Öt év után végre pont került a Zsanett-ügy néven elhíresült büntetőügy végére, de a kérdőjelek megmaradtak.

Az alternatív Bermuda-háromszögek

Ha azt hitted volna, hogy csak egyetlen Bermuda-háromszög van, hát nagyon tévedtél...

A Palme-gyilkosság

A huszadik század egyik legkiterjedtebb (ennek ellenére mindeddig eredménytelen) nyomozása, s az összeesküvés-elméletek egyik legkomplexebb iskolapéldája a svéd miniszterelnök elleni merénylet.

A móri nyolcas gyilkosság

Pont tíz évvel ezelőtt történt a modern magyar kriminalisztika egyik legsúlyosabb bűncselekménye.

A szovjet/orosz ejtőernyős

A deszantosokat (nemcsak az oroszoknál) mindig is két fő cél elérésére képezték ki: az egyik az első vonalbéli klasszikus harc, melyet a fő szárazföldi erők megérkezéséig kell vívni.

Baku, sok fotóval

Ha a közép-európai utazót jószerencséje az azeri fővárosba vezeti, be kell vallania, hogy poggyászában (a feltétlenül szükséges ruházati és más cuccokon kívül) óhatatlanul egy jó adag előítéletet is csomagol.

A párizsi metró

A világ egyik legsűrűbb és legmegbízhatóbb metróhálózata...

Kubai utazás: pénz, pénz, pénz!

A szigetországban kétféle pénz van forgalomban.

A Schmitt Pál - összeesküvés

Ki szivárogtatta ki az elnök disszertációjával kapcsolatos pikáns részleteket? Kinek áll érdekében elmozdítani Schmitt Pált?

A francia elitalakulat, a RAID

Ők azok, akiket bevetettek a Toulouse-i merénylő ellen, s most ők állnak a politikai támadások kereszttüzében, mert 32 órán keresztül vártak a terrorista kifüstölésével, s végül nem sikerült élve elfogniuk...

Sarkozy, mint túsztárgyaló

Lehet, hogy a francia elnököt kéne a mostani Toulouse-i terrorcselekmény helyszínére küldeni, hogy tárgyaljon a terroristával?

A Phobosz-összeesküvés

Egymás után elromló űrszondák, titokzatos árnyék a Mars felszínén, rejtélyes hold...

A Djatlov-incidens

1959-ben kilenc fiatal orosz hegymászó leli halálát titokzatos körülmények között az Ural-hegység lábánál.

Az osztrák Jagdkommando

Az „osztrák” főnév hallatán ugyanis sokkal többünknek ugrik be a gemütlich (kedélyes, kényelmes, fesztelen) sógor képe, amint bőrből készült térdnaciban és/vagy tiroli kalapban, méretes söröskriglit markolászva teliszájjal vínersniccelt habzsol, semmint egy talpig fegyverbe öltözött kommandósé, aki a Steyr AUG A2 típusú...

Az FBI túszmentő kommandója

A világ talán legismertebb túszmentő csapata az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hasonló ügyekre szakosodott alegysége, a Hostage Rescue Team, akik az FBI igazgatójának utasítására négy órán belül az USA bármelyik pontján bevethetők.

A francia ejtőernyős

Ebbe a kategóriába tartozik a híres Bercsényi ejtőernyős huszárezred is, de nem kell megijedni: a lovakat nem dobják ki a gépből...

A Svájci Gárda

Kik is ezek a - nagyon díszes ruhába - öltözött katonák, akik a Vatikán (és a pápa) biztonságáért felelnek?

A fluorid-összeesküvés

Emberek százmilliói isznak fluorozott vizet és mosnak fogat fluoridos fogkrémmel...

Pablo Escobar

Egyike a leghíresebb és leggazdagabb bűnözőknek, aki azért halt meg, mert nem volt képes röviden telefonálni...