vmatits

Borsófőzelék

Borsófőzelék recept dinsztelt borsóval, tejjel, kevés cukorral, és liszttel, az elkészítés részletes leírásával.

Amerikai káposztasaláta (coleslaw)

Amerikai káposztasaláta (coleslow) recept sárgarépával, tejföllel, majonézzel, mustárral és mézzel, az elkészítés részletes leírásával.

LC4 boríték (A4-es méretű klasszikus boríték)

LC4 méret, (hivatalosan LC/4 méret), LC4 méret boríték mérete, C4 boríték mérete, LC4-es boríték mérete, LC4 borítékméret pontosan mm-ben (milliméter) és cm-ben (centiméter), négyzetméter is – végre egy helyen!

Rakott káposzta

A rakott káposzta receptje rizzsel, darált hússal, kolbásszal, hagymával, fokhagymával, tejföllel az elkészítés részletes leírásával.

Fasírt készítése sertéshúsból

Egyszerű fasírt recept hagymával, fokhagymával, zsemlével, tojással és majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.Ugyan maga a recept egyszerű, de van pár olyan apró fogás, amire érdemes odafigyelni, hogy a belseje is rendesen átsüljön, s a külseje se égjen meg.Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan...

Tárkonyos húsgombócleves

Tárkonyos húsgombócleves recept darálthúsból, zöldbabbal, sárgarépával, fehérrépával és citrommal, az elkészítés részletes leírásával.Egy könnyen elkészíthető, könnyed s mégis laktató leves, mely önmagában is elegendő lehet egy vacsorához.Először megnézzük azt, hogyan lehet könnyedén elkészíteni a tárkonyos...

Vajas pogácsa

Vajas pogácsa recept tejjel, tojással, élesztővel, vajjal, kicsi cukorral és sóval az elkészítés lépéseinek részletes leírásával.Ha akarjuk, akkor hajtogathatjuk is a vajas pogácsát.

Jókai bableves

Jókai bableves recept füstölt hússal és kolbásszal, zöldségekkel, babérlevéllel és csipetkével, az elkészítés részletes leírásával.

Rizses hús

A rizses hús receptje hagymával, fokhagymával, paradicsommal, paprikával, sóval és borssal, az elkészítés részletes leírásával.Melynek az elkészítése egyszerű, a felhasznált hús és a fűszerek révén mégis változatos egytálételt eredményez.

Pásztortarhonya

Ízletes pásztortarhonya recept szalonnával, hagymával, paprikával, paradicsommal, kolbásszal, krumplival, az elkészítés részletes leírásával.

Csilis bab (Chili con carne)

A csilis bab receptje hagymával, fokhagymával, darált hússal, kukoricával, babbal és csilivel, az elkészítés részletes leírásával.

Lencseleves

A lencseleves receptje hagymával, répával, krumplival, babérlevéllel, szegfűszeggel és paradicsomlével, az elkészítés részletes leírásával.

Darált húsos rakott tészta

Darált húsos rakott tészta receptje hagymával, fokhagymával, paradicsommal, oregánóval, bazsalikommal az elkészítés részletes leírásával.

Görögsaláta

Görögsaláta recept kígyóuborkával, fetasajttal, paradicsommal, lilahagymával, olívabogyóval, az elkészítés részletes leírásával.

7 ízletes lencse recept

7 finom lencse recept: levesek, főzelékek és saláták fűszerekkel, esetleg zöldségekkel, az elkészítés lépéseinek részletes bemutatásával.

Krumplifőzelék

A krumplifőzelék recept fűszerpaprikával, majoránnával, babérlevéllel sóval és tejfölös habarással, az elkészítés részletes leírásával.

Fasírt készítése sertéshúsból

Egyszerű fasírt recept hagymával, fokhagymával, zsemlével, tojással és majoránnával, az elkészítés részletes leírásával.

Ízletes karalábéleves

Ízletes karalábéleves recept vöröshagymával, sárgarépával, fehérrépával, petrezselyemmel, kevés cukorral, az elkészítés részletes leírásával.Melynek a megítélése sokat változott, mióta idehaza is lehet kapni a zöld héjú, édes és lágyabb karakterű karalábét a keserű (lila héjú) változat mellett.Először megnézzük...

Gulyásleves

A gulyásleves receptje hagymával, fokhagymával, zöldségekkel, zellerrel és karalábéval, az elkészítés részletes leírásával.Egy népszerű, húsos-zöldséges étel, mely az év bármely részében igazán finom és laktató egytálétel lehet.Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan elkészíteni a gulyáslevest.

Zöldborsófőzelék

Zöldborsófőzelék recept, melyben a zöldborsót puhára főzzük cukros-sós vízben, majd a végén tejjel felengedett rántással besűrítjük.Egyszerű és gyors, melynek során a zöldborsó főzőleve révén az ízek a rántással való besűrítés után is benne maradnak a főzelékben.Először megnézzük, hogyan lehet egyszerűen és...

Palócleves

Palócleves recept lapockából, zöldbabbal, krumplival, babérlevéllel és tejfölös habarással, az elkészítés részletes leírásával.

Krumplipüré

Krumplipüré recept a főtt krumpliból tejjel, vajjal (tejszínnel), sóval, szerecsendióval, az elkészítés részletes leírásával.

Cukorborsó főzelék

A cukorborsó főzelék receptje, melyben a cukorborsót megfőzzük, rántással besűrítjük, s tejjel felengedjük.