Stephen Hawking a cambridge-i egyetem világhírű elméleti fizikusa a Discovery Channel tévécsatornának készített új ismeretterjesztő sorozatában arról beszél, hogy milyennek képzeli a földönkívüli civilizációkat.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
Ez egy tisztán filozófiai kérdés!
Aki ismeri a fizikát, az tudja mennyire képlékeny talaj az űrutazás nagy távolságra. Einstein óta tudjuk a korlátokat, mármint az elérhető sebesség és az ahhoz szükséges energia viszonyát.
Ekkor nem is szóltam a gyorsulás elszenvedésének a megoldásáról.
Aztán jön a tájékozódás kérdése, mert ugye minden relatív. Azaz, haza is kellene nekik találniuk, de bizonyos sebesség fölött érdekessé válik a világ. ALatta pedig el sem kell indulni.
Még el sem jutottunk az elindulásig, tehát nem egyszerű a probléma.
Megoldódott (elvileg) a dolog.
Ha ide - megoldás - eljut egy civilizáció, az már nem a gyarmatosítással fog foglalkozni. Az már valószínűleg megoldja a létezés más síkra való terelését, azaz egy más energia síkra áttételét. Emiatt aztán számukra nem létszükséglet egy föld szerű bolygón lét.
És ezt Hawking is jól tudja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.