A tervezett avultatás egyesek szerint a termékek tervezésekor gondosan kiszámított dolog, amely biztosítja a gyártóknak, hogy folyamatosan újabb és újabb termékeket vásároljunk, ahelyett, hogy a régit kijavítanánk, vagy egyszerűen tovább bírná.

Forrás: zold8.hu
Feltöltő: Judka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
20000 ft ért vettem fűkaszát, kétszer használtam. Utána bedöglött.háromszor vittem vissza javítani , kétszer Pestre.Utána már a pénzemet kértem vissza.Nagynehezen kaptam csak meg.
Zsoel
Hülyeség. Az ilyen üzemek bezárhatnák a boltot, ha kiderülne, hogy szándékosan tönkremenő cuccokat állítanak elő.
Inkább az a gond, hogy a fogyó nyersanyagok és az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt olyan mértékig spórolnak az anyagfelhasználással és a gyártástechnológiával, hogy egyszerűen nem bírják már úgy a cuccok, mint régen. Azokban még jobban "benne volt az anyag".
Pilóta
@Vezekelek: 21.29
Ma már ezen a területen is az időre való méretezés elve érvényesül.
Zsoel
@Silver: Ne haragudj, de mit vársz egy tízezer forintos kacattól, amikor a márkás kézi szerszámgépek gyártóinak, a Bosch-nak vagy a Metabo-nak még a legócskább barkácsfűrészei is 30 ezernél kezdődnek? Tízezer forintból egyszerűen nem lehet használható szerszámgépet építeni!
Én 60-70 ezer alatt nem vennék ilyen holmit. Ezt már igen:
www.onlineszerszam.hu/index.php?kat=1&alkat=57&id=166
Ugyan hónapokig tartana, míg összespórolnám rá a pénzt, de legalább nem dobnék ki 10 ezer forintot az ablakon, és egy ilyen gép még tíz év múlva is gép lesz. (Nekünk például van 13 éves Bosch sarokcsiszolónk, és még mindig kifogástalanul működik, pedig még szénkefét sem cseréltünk benne.) Az ilyen gépeknél fokozottan igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve.
Zsoel
@dr. prédikátor: Dettó kacat. Normális kaszát sem igen kapsz háromszor ennyi pénz alatt. Azt nézd, hogy objektíven mit lehet kihozni abból a húszezer forintból, amit kifizettél érte... Sajnos az anyag és a technológia árát meg kell fizetni, ellenkező esetben csak a szívás jut.
Zsoel
@Silver: Ja, azt elfelejtettem: az a sarokcsiszoló természetesen ipari gép (vagyis kék színű), mert a barkácscélra szánt szerszámgépek (zöld színűek) még a Bosch esetében sem érnek sokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.